pozor na prodlužovací kablíky k servum

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
dt

Re: pozor na prodlužovací kablíky k servum

#61 Příspěvek od dt »

zdzd píše:Operativnější a stejně spolehlivé je sevření v mezeře mezi trojkou a čtverkou v horní a dolní čelisti s následným zatažením za vodič. :wink: Používal jsem to roky před kleštěmi a občas i teď.

Akorát je to trošku nepohodlné na živém vodiči. :wink:
zdzd

#62 Příspěvek od zdzd »

VTjr píše:Nápodobně, ale lépe odborně stomatologicky bych to nenapsal! :lol: :lol: :lol:
Jen nesmí být lanko příliš silné (to už je pak na vylomení zubu) a taky jsme tu řešili tu kontaminaci slinami, která při následném pájení asi nevadí, ale před krimpováním bych to radši neoslintával. :wink:

Grif je právě v tom,aby jsi to neogryntal...
zdzd

#63 Příspěvek od zdzd »

dt píše:Akorát je to trošku nepohodlné na živém vodiči. :wink:

S těmi kleštěmi taky.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od H1N1 »

Ja to holim nozem, nebo stipterkou... Zuby mam uz opravene:-D jinak ty kleste se mne libi, asi si je poridim.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od jyrry »

zdzd píše:... Operativnější a stejně spolehlivé je sevření v mezeře mezi trojkou a čtverkou ....

Poté co jsem vypláznul potřetí asi 600,- za dolepení chybějících břitů zubů (včetně vytvrzení UV lampou) jsem toho zubama nechal... :-(
jyrry.webnode.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od arda1 »

Jinak mám ještě i ty starý (tuším) Narexy (boční v takovým černým koženkovým pouzdru) - ty jsou taky dobrý na silnější třebas silikonový kabely - ty stavitelný s těmi V drážkami vepředu se mi taky někde válí a pak jsme měl ještě takový černý plastový bazmek s V výřezem a s dvěma čepelkama v něm - strčil se tam kabel zasekl do izolace a zatočilo se a stáhlo . Od Knipexu mám i spešl kudlu - taky to s ní jde. No a zamlada nebo v nouzi jsem se zubama taky něco "natahal" :D Radek
ICQ 638556901
zdzd

#67 Příspěvek od zdzd »

jyrry píše:Poté co jsem vypláznul potřetí asi 600,- za dolepení chybějících břitů zubů (včetně vytvrzení UV lampou) jsem toho zubama nechal... :-(

Na to nesmíš řezáky. Na to je prostor mezi špičákem a první stoličkou. Horní trojku mám s kovovou korunkou a nějakou boční bílou fazetou. Tipuju tak 15-20 let. Zatím to zvládá.

Jinak na kleštích jsem žádnou firmu nenašel, břity mají na čtyři průměry od 0,5 do 2,0.
JosefSvejk

#68 Příspěvek od JosefSvejk »

Tak jsem si zrovna dnes zlomil své oblíbené kleštičky. Kdysi jsem dvoje koupil ve výprodeji po 8 Kčs a dodnes jsem je používal téměř denně v práci. Odizolovávám pořád stejné drátky 0,5 mm a nevyhovují mi žádné velké či univerzální kleště, hlavně proto, že jsou velké a těžké (trhají kapsy). Zkoušel jsem už asi troje a pořád nic. Nemáte někdo zkušenost s těmito? Vypadají docela fórově, ale za tu cenu by mohly něco vydržet. Do kapsy mi přijdou tak akorát. (Pro rejpaly - vím, že to nejsou kleště v pravém slova smyslu :wink: ).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
pepin

#69 Příspěvek od pepin »

Tak jsem nakonec s vymejšlením prodlužek na sevokonektory vyměknul a dal MPX, nesu to jako těžkou osobní prohru, jediné, z čeho mám trošku radost, že se mi těch 12 servo pidikonekturku podařilo otevřít a znovu použít na redukci :lol: jen u jednoho mi upadla jedna nožička, docela dlouho jsem váhal, ale nakonec jsem ho teda zbaběle vyměnil za fungl nový kus.

Ruce jsem si v lihu nemyl, to nemá smysl, stejně mi to voslintá kočka, no hlavně že mi žádnej nesežrala :lol:
pepin

#70 Příspěvek od pepin »

JosefSvejk píše: Odizolovávám pořád stejné drátky 0,5 mm .

ty vole, to musí bejt taky slušná pakárna, já zase občas brousím do zblbnutí plocháče, páč jsou málo plochý, nebo co, někdy když jdu pak něco nakupovat, tak místo cenovek v regálech vidím vyrovnané ty plocháče a přejde mě chut vubec něco kupovat.

Ale někdy je to zase fajn, jen si tak brousím a nemusím nic řešit :lol:
pepin

#71 Příspěvek od pepin »

Jinak když už se to tu rozjelo v duchu ruzných bastlířských metod, ještě jsem v rámci tohoto modelu mimo těch prodlužek serv řešil nastavení kabelu mezi motorem a réglem, spojovací trubičky bych musel řezat a to se mi nechtělo, přišel nápad, tak jsem ho zkusil a docela to funguje, silikonová palivová hadička, která se pak rozstřihne, cín zateče krásně i pod tu hadičku a vcelku to na mé nároky vypadá obstojně--vyšší --JM kvalitu já nežádám :lol:
IMG_2306.JPG
IMG_2307.JPG
IMG_2308.JPG

samozřejmě před sletováním je třeba tam nasunout ještě smrštovačku a po sletování letované místo zaizolovat.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od H1N1 »

Chapu to spravne ze: palivova hadicka ti drzi ty vodice u sebe a teplem se pak zdeformuje a tobe zustane jen spoj? V tvem pripade krasny spoj.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
zdzd

#73 Příspěvek od zdzd »

Ta hadička to zformuje a drží při sobě. Musí ale být silikonová, která pájení vydrží - jinak by to bylo k ničemu. A až to vychladne, ustříhne ji.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od jyrry »

vypada to fakt dobre, zkusim si to taky...
jyrry.webnode.cz
VTjr

#75 Příspěvek od VTjr »

Dobrý nápad. :wink:
Předpokládám, že se to ale uzavře vhodnou smršťovačkou. Osobně bych tam dal malinko víc cínu - mám rád když se to leskne hladkým povrchem.
Ale jinak ty bandážovací pružinky nebo trubičky asi dávají pevnější spoj, jen trochu naroste do šířky. Ale kdo ví, stejně, jak už tady bylo zmíněno, když to povolí tak tohle určitě ne v spoji ale kousek za ním, kde končí cín a začínají lícny. Ale bužírky to jistí.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“