Co mi překvapilo, tak že u sekce lodních modelářů to snad všechno byli kolegové z Německa-to u nás fakt není v tomhle oboru modelařiny nikdo, kdo by byl ochotný se tam pochlubit svou prací? Možná se pletu, ale český popisek u modelu jsem tam fakt nezahlédl.
jako jeden z těch co minulé 4 roky se snažili nějak se dohodnout o provozu na bazénua majitel onoho kulatého plavidla co tam pravidelně střílelo, musím jednoduše říci , že českým modelářům došla trpělivost s organizátory výstavy ve smyslu tom , že se snad nikdy nestalo aby byly dodrženy všechny sliby v domluvené termíny.
Ono organizovat provoz , shánět si modeláře s modely , dohadovat se o počtu vjezdových karet pro vozy s modely (kde modelář mívá zázemí pro servis lodiček-tedy potřebuje mít auto velmi blízko v dosahu),hádat se s kolegy od autíček která si to vesele drandí v těsném sousedství bazenu aniž by někoho napadlo optat se jestli náhodou někomu neruší spojení s lodí, pak pro organizování soutěží pro děti procházet výstavu a žebrat o sponzorské ceny, a to vše 4 dny v týdnu za PĚKNĚ DĚKUJU a stravenky prostě není zrovna jednoduché.A to už raději nezduraznuji kolik času pak zabere dostat vystavené modely do kondice po mnohém ošahávání návštěvníky.
Mnoho lodičkářů raději jde vystavit a předvést své výtvory na E-day a to ze zcela prostého důvodu....tam totiž pořadatel za předvádění vyplácí honorář.... a jistě nikdo nepohrdne možností vydělat si svým koníčkem.
Proto jsme letos tuto výstavu zcela vypustili a přenechali organizaci lodí výlučně na pořadateli MH.
Jak se to bude vyvýjet dále uvidíme, osobně jsem vždy chtěl této výstavě pomoci k propagaci lodních modelů podle vzoru např. Lipské výstavy , ale to v malých českých podmínkách vypadá nereálně .
Mám názor že např. Workshopy by zrovna u bazénu možné byly , ale nemyslím si , že se najde někdo kdo si sežene materiálový sponzoring a bude ochoten sedět u stolečků a 4 dny v týdnu vysvětlovat co a jak se má vyrobit .
Pokud má někdo jiný názor případně náměty , sem s nimi. Třeba se příští rok MH pochlubí i českými lodičkáři.
Petr Hájek-ufon