Modelhobby 2013

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Zpráva
Autor
Genagen
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelhobby 2013

#61 Příspěvek od Genagen »

Zalezi od ocekavani. Pokud jde o nakupy - tak je to slabota. Na druhou stranu, ja jsem si to ultra uzil - bylo tam videt spousta super modelarske prace! Krasne modely letade!

Pro me nesmirne inspirativni - ceho vseho se da dosahnout. Je pravda, ze jsem zvedavy na vsechno - nejenom letadla, ale i lodicky. Loni u ponorek jsem malem umrel blahem.

Papirove modely - nadhera!

Trochu me prijde skoda, ze se rika, ze se z MH stala hrackarna. Jasne prodavaji se tam vicemene ted jenom hracky. Ale je tam videt spousta "vysoke" modelariny! Co se nakupu tyce - vzdyt jde dneska vsechno koupit pres net. Proc se stresovat s vystavou. Ale sance videt tolik krasnych modelu pohromade, inspirovat se, neco se naucit - to je pro me vic, nez moznost si tak koupit full osazeneho vikouse a vagon balzy :-) To si stejne radsi asi zajdu pokecat k vanouchovi s p. Blacarem:-)

Co se nakupu tyce, tesil jsem se ze utratim ranec u jetaku - ale prezil jsem to.

Koupil jsem si cumak ke cmeldovi (http://www.modelservis.websnadno.cz/Cmelak-1500mm.html)
Screwball671

#62 Příspěvek od Screwball671 »

No docela se děsím kam až to půjde do budoucna, prodejci jako VA-Models, Pecka, Kostka, Rc-Factory, Jeti, Houška to jsou ti co dříve byli a dnes je tam nenajdete, kdyby tam nebyl Pelikán a Benovo Letadýlka, tak asi nevím kde bych se zastavil. Také v zadní hale byly letové ukázky haloletů, ale teď nic... Chtěl jsem si koupit vrtuli a baterky, ale nikde jsem stánky s tímto sortimentem nenašel. Prostě hračky a zase hračky. Nenadávám jen jsem zklamanej.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
geo
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od geo »

Nedá mi to a taky dám svůj názor. Původně se mi nechtělo tam po předloňské zkušenosti jít. Loni jsem vynechal a letos mi zavolal kolega modelář a kamarád Jirka (61), zda bych s ním nešel. Je ZTP nebo jak se tomu teď říká, chodí o fr holi. Jediná úleva bylo parkovné před vchodem. To už v tomhle státě není pro tyto spoluobčany, kteří celý život dělali do pr...le ani třeba sleva :evil: :evil: :evil: ? Opravdu se nedivím úpadku výstav. Výstaviště nevědí co za čtvereční metr, za energie, za služby.... Nedivím se tedy v době netu, že spousta firem raději vrazí peníze do lepších webových stránek. Ono zaplatit výstavu, dát ještě výstavní slevu, no na to má dnes málokdo a naše republika je asi na nás modeláře malá.
Přilákat mládí k modelařině se asi nepodaří super stavebnici obra od MS Studia a historici, byť skvostní, kluky moc nenadchnou. Tak zbývá doufat, že "hračky" - záměrně bez "s" - v návalu hotových "číňanů" to v někom rozkřešou.
V koutku duše závidím kolegům, kteří viděli "spoustu krásných letadel". Asi jsem náročnej - já bych je spočítal na prstech a nohy bych nepotřeboval. Hluboká poklona p. Štorkovi, Modelservisu, Bel-ovi za výrobu - ať se jim daří a vydělají ještě na pár výstav. Jen nevím proč se tu neprezentují velké firmy - Robbe, Graupner, MPX - ty by tady na to měly bez problémů. Asi jsme fakt malej trh.
Promiňte kamarádi, že jsem se vykecal, pojedu se raději podívat do Norimberku. Tam je to o hračkách taky, ale je tam i MODELAŘINA.
geo
REX

#64 Příspěvek od REX »

Byl jsem.... nebyl to špatný den, něco málo co jsem plánoval, jsem si koupil. Pokochal jsem se krásnými modely všech kategorií, opravdu bylo co obdivovat.
Parkoval jsem u metra za 20kč.
Ale budoucnost tahle výstava pro opravdové modeláře nemá, škoda :!:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
kroxigor

#65 Příspěvek od kroxigor »

geo píše: Je ZTP nebo jak se tomu teď říká, chodí o fr holi. Jediná úleva bylo parkovné před vchodem. To už v tomhle státě není pro tyto spoluobčany, kteří celý život dělali do pr...le ani třeba sleva :evil: :evil: :evil: ?

To nevím kde se stala chyba, ale mám ZTP/P a pustili mě zdarma vč průvodce a parkování taky zdarma. Ještě se mi nestalo, že bych na nějakou výstavu, muzeum, památku nedostal slevu na vstup.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
geo
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od geo »

Jojo má to taky a byli jsme tam v pátek dopo. Má i na autě takovej velkej modrej průkaz s fotkou. Já mu nosil tašku s tím co jsme koupili, aby se mu líp pohybovalo - je mj po reoperaci kyčelního kloubu .... Mě to neva, spíš jsem si říkal, proč on ....
geo
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od petrcorrado »

Nejde ale jen o maloobchodní prodej, na takové výstavě by měli být navázány také obchodní styky, ale co se dá navázat tady, hlavně s kým??????? Z hlediska výstavy ubohost, nejde to jinak nazvat. Republika se nezmenšila a modeláři taky naráz nevymřeli... Já se nedivím, že tam nikdo nevystavuje za ty ceny. Byli jsme tam ve dvou plus parking - takže 400,- To mě samozřejmě nepoloží, ale co jsem za svoje 400,- dostal? Dostal jsem NIC.... V podstatě to bylo tak vágní jako ten stejně nazvanej časák... :cry:
therccustomjets.cz
customwings.cz
arkudo

#68 Příspěvek od arkudo »

Tak jedine v unoru do Norimberka...
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od ufon13 »

Co mi překvapilo, tak že u sekce lodních modelářů to snad všechno byli kolegové z Německa-to u nás fakt není v tomhle oboru modelařiny nikdo, kdo by byl ochotný se tam pochlubit svou prací? Možná se pletu, ale český popisek u modelu jsem tam fakt nezahlédl.

zdravím kolegové...
jako jeden z těch co minulé 4 roky se snažili nějak se dohodnout o provozu na bazénua majitel onoho kulatého plavidla co tam pravidelně střílelo, musím jednoduše říci , že českým modelářům došla trpělivost s organizátory výstavy ve smyslu tom , že se snad nikdy nestalo aby byly dodrženy všechny sliby v domluvené termíny.
Ono organizovat provoz , shánět si modeláře s modely , dohadovat se o počtu vjezdových karet pro vozy s modely (kde modelář mívá zázemí pro servis lodiček-tedy potřebuje mít auto velmi blízko v dosahu),hádat se s kolegy od autíček která si to vesele drandí v těsném sousedství bazenu aniž by někoho napadlo optat se jestli náhodou někomu neruší spojení s lodí, pak pro organizování soutěží pro děti procházet výstavu a žebrat o sponzorské ceny, a to vše 4 dny v týdnu za PĚKNĚ DĚKUJU a stravenky prostě není zrovna jednoduché.A to už raději nezduraznuji kolik času pak zabere dostat vystavené modely do kondice po mnohém ošahávání návštěvníky.
Mnoho lodičkářů raději jde vystavit a předvést své výtvory na E-day a to ze zcela prostého důvodu....tam totiž pořadatel za předvádění vyplácí honorář.... a jistě nikdo nepohrdne možností vydělat si svým koníčkem.
Proto jsme letos tuto výstavu zcela vypustili a přenechali organizaci lodí výlučně na pořadateli MH.
Jak se to bude vyvýjet dále uvidíme, osobně jsem vždy chtěl této výstavě pomoci k propagaci lodních modelů podle vzoru např. Lipské výstavy , ale to v malých českých podmínkách vypadá nereálně .
Mám názor že např. Workshopy by zrovna u bazénu možné byly , ale nemyslím si , že se najde někdo kdo si sežene materiálový sponzoring a bude ochoten sedět u stolečků a 4 dny v týdnu vysvětlovat co a jak se má vyrobit .
Pokud má někdo jiný názor případně náměty , sem s nimi. Třeba se příští rok MH pochlubí i českými lodičkáři.
Petr Hájek-ufon
ladous
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od ladous »

ufon13 píše:Proto jsme letos tuto výstavu zcela vypustili a přenechali organizaci lodí výlučně na pořadateli MH.
...
Třeba se příští rok MH pochlubí i českými lodičkáři.

Já bych jen doplnil, že pro české lodní modeláře celé Model Hobby není svým termínem žádné terno. Většinou se koná v době, kdy nemáme žádný velký problém uspořádat si díky příznivému klimatu kdekoli u vody celovíkendovou akci, což se běžně děje. Na lákadlo bazénu bychom lépe zabrali v zimních měsících. Ale určitě ne tím způsobem, abychom po 4 dny platili parkovné, protože se na všechny pozvané příslib parkování zdarma nedostane.

Německé kolegy, pokud vydrželi v tak malém počtu předvádět modely na vodě po 4 dny, obdivuji a přeji jim, aby se s pořadatelem domluvili i pro rok 2014.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
REX

#71 Příspěvek od REX »

ladous píše:Já bych jen doplnil, že pro české lodní modeláře celé Model Hobby není svým termínem žádné terno. Většinou se koná v době, kdy nemáme žádný velký problém uspořádat si díky příznivému klimatu kdekoli u vody celovíkendovou akci, což se běžně děje. Na lákadlo bazénu bychom lépe zabrali v zimních měsících. Ale určitě ne tím způsobem, abychom po 4 dny platili parkovné, protože se na všechny pozvané příslib parkování zdarma nedostane.

Německé kolegy, pokud vydrželi v tak malém počtu předvádět modely na vodě po 4 dny, obdivuji a přeji jim, aby se s pořadatelem domluvili i pro rok 2014.

Hezkých pár řádků obhajující české lodičkáře, ALE trochu to ztrácí smysl!!! Vždyť si i němci mohli užívat pěkného počasí někde u své oblíbené louže a udělat si akci sami pro sebe....
Prostě se našim nechce, protože je vyjde víkend zbytečně draze, už jen třeba na tom parkování, ne?
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
ladous
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od ladous »

Myslím si, že oni tu finanční stránku věci nemusejí tolik prožívat. Jsou zvyklí jezdit přes půl Německa na různé výstavy, takže je výlet do Prahy v poměru k těm ostatním moc nevyčerpá.

Zato našinec se ročně vzmůže na pět víkendových výletů k vodě, a pak obrací každou korunu... Na víkendové předvádění jsem i letos několik zájemců evidoval, bohužel se nenašel jedinec, který by si udělal čas i v pracovních dnech a tím to celé padlo.

Když trochu odbočím, v KLoM Písek nás není mnoho. Za 4 roky jsem k celovíkendové účasti na nějaké akci nepřemluvil ani jednoho člena, který by tak nečinil ještě před vstupem do klubu. Naše členská základna pochází z rodin, kde má víkendové trávení času s rodinou maximální prioritu. Jen málokdy se podaří, aby rodina lodního modeláře následovala.
Ladislav Douša (ladous)
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od ufon13 »

Já osobně bych na příští MH docela rád vyrazil , ale to by muselo za mnou stát minimálně 10 českých a spolehlivých modelářských účastníků kteří by byli ochotni zhruba 2 měsíce předem mít dohodnutý scénář všeho co budou na bazénu předvádět a to v jasně danném časovém sledu a bez možnosti neúčasti .....jedině tak jsem ochoten utrhnout se na těch 5 dní od vlastního ponku(ano jde o 5 dní neb jak bývá obvyklé ještě den před zahájením tam někdo kolem vody být musí, protože bazén se musí kontrolovat a stavěči tuplem) a investovat do vlastní existence na této výstavě i osobní mamon ve výši zhruba 3 tisíc .
Ladousuv KLoM Písek je i mým domovským klubem.....paradoxně to mám do Písku trošku zruky od Chlumce nad Cidlinou a modelařina je mou obživou takže každá hodina v dílně je pro mě velmi důležitá.......takže patřím k těm, kdož na klubové akce obvykle nemají šanci dorazit (i když je předseda projistotu pořádá také v Praze......)a raději si vezmu v podvečer lod na místní ,,kačák,,.
ladous
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od ladous »

A to je právě ten problém... Za tři tisíce z vlastní kapsy prožiju dva krásné víkendy u vody mezi lodními modeláři, které si užiju mnohem více, než 4 dni v kuse na veletrhu.

Jsou-li správné moje informace o tom, že MH 2014 proběhne v prvních říjnových dnech, mám na sobotu zajímavější modelářské vyžití než je nějaký bazén v hale.
Ladislav Douša (ladous)
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“