Tady dám moje videiko s Pittsem, ale už jsem přezbrojil na 3sLiPo a to je jiná.
Letecká akrobacie
-
von boberov
Re: Letecká akrobacie
Tož já chodím létat večer před západem slunce a on většinou větr zdechne a pak v poho.
http://www.youtube.com/watch?v=kh_Uahr76Nw
von boberov píše:Tož já chodím létat večer před západem slunce a on většinou větr zdechne a pak v poho.
Tady dám moje videiko s Pittsem, ale už jsem přezbrojil na 3sLiPo a to je jiná.http://www.youtube.com/watch?v=kh_Uahr76Nw
Moc pěkný, ale toto je pro mně už vyšší dívčí - jdu nainstalovat simulátor a jdu trénovat v teple a bez vteřiňáku
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Hoki neházej flintu do žita.. jsem jen o pár roků mladší než ty a "peru" se
s tím co můžu.
nelítám žádné soutěže a nikdy létat nebudu ale létám pro svojí radost a jsem rád když se můžu něco nového naučit.
Tady je ukázku mého poletování s kuličkama na potrénování.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g9TNZLBliBA[/youtube]
V zimě chodím do haly a v létě jak je čas jsem na letišti.
Nejdřív to zkouším na simu a potom s Yakem od RCF a po té s "velkým" a to raději ještě v bezpečné výšce a teprve potom se snažím o to v malé výšce.
Prostě to chce lítat a lítat a pokud se najde ochotný člověk (třeba HonzaS)
tak je to super pro další pokročení a třeba se mu podaří tě tu směrovku naučí
používat
s tím co můžu.
Tady je ukázku mého poletování s kuličkama na potrénování.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g9TNZLBliBA[/youtube]
V zimě chodím do haly a v létě jak je čas jsem na letišti.
Nejdřív to zkouším na simu a potom s Yakem od RCF a po té s "velkým" a to raději ještě v bezpečné výšce a teprve potom se snažím o to v malé výšce.
Prostě to chce lítat a lítat a pokud se najde ochotný člověk (třeba HonzaS)
tak je to super pro další pokročení a třeba se mu podaří tě tu směrovku naučí
používat
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne čtv 21.02.2013 20:59, celkem upraveno 1 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hezké polétání.
Video jsem ti orámoval tagem "youtube".
Video jsem ti orámoval tagem "youtube".
pikus 1 píše:Hoki neházej flintu do žita.. jsem jen o pár roků mladší než ty a "peru" se
s tím co můžu.nelítám žádné soutěže a nikdy létat nebudu ale létám pro svojí radost a jsem rád když se můžu něco nového naučit.
Díky za podporu. Takže koupit od Hackera Super Zooma a lítat a lítat. Ale budu samouk, tady nikdo toto nelítá. Jo a řídím prsty a né palcema - jestli to nebude zádrhel.
Hoki píše:... Jo a řídím prsty a né palcema - jestli to nebude zádrhel.
Vůbec ne
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:Hoki píše:... Jo a řídím prsty a né palcema - jestli to nebude zádrhel.
Vůbec ne
Radši se zeptám, byť v očích někoho to může vyznít jako blbej dotaz. Ale když se chci učit, tak se ptám. Jen jsem si myslel, že palcema jsou reakce rychlejší.
Hoki, já jsem taky samouk, nechodím ještě ani na žádné modelářské letiště (letos chci pořídit už něco většího takže budu muset, ale rád muset
), všechno se učím sám, odkoukávám 3D na YT, RCgroups - viz můj příspěvek v tomto vlákně ... a jde to. Samozřejmě nelítám zdaleka netak dobře jako např. Pikus nebo další 3D machři (fakt to nemyslím ironicky) , ale za tu dobu co to zkoušeím cítím velký pokrok a v porovnání s kolegy co chodí se mnou na louku jsem už někde jinde.
Jde o to chtít a mít systematický přístup, cvičit, lepit, lepit, lepit, cvičit, cvičit, lepit, lepit ...pak těch lepení bude ubývat a výkony se budou zlepšovat.
BTW, já teď precházím od palcování na držení kniplů prsty právě kvůli 3D. Nikdy bych tomu nevěřil, ale náhodou jsem zjistil, že při "prstování" a s pultem zalétám věci, které jsem prostě při palcování nedával
Nicméně je to velmi, velmi individuální záležitost, řekl bych.
Jde o to chtít a mít systematický přístup, cvičit, lepit, lepit, lepit, cvičit, cvičit, lepit, lepit ...pak těch lepení bude ubývat a výkony se budou zlepšovat.
BTW, já teď precházím od palcování na držení kniplů prsty právě kvůli 3D. Nikdy bych tomu nevěřil, ale náhodou jsem zjistil, že při "prstování" a s pultem zalétám věci, které jsem prostě při palcování nedával
Jestli palce nebo prsty, to je jen o zvyku. Naučil jsem se létat palcema a vyhovuje mi to 
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jako cvičný model raději něco od RCFactory. Oba konstruktéři mají F3A modely, David Kyjovský pořád F3A výkonově létá a na modelech je to vidět.
Měl jsem oboje, mohu srovnávat.
Měl jsem oboje, mohu srovnávat.
TomasC: když už takhle argumentuješ... dovolím si zmínit, že v RCF mají lidé jiný přístup k vývoji letadel, než je popsáno zde:
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ec=1380504

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ec=1380504
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
A já si zrovna říkal, že bych si na to otloukání na naučení pořídil Blasta od Freairu a nebo Super Zooma od Hackera.
. Protože na tak velké modely bych měl doma celou výbavu.
Jinak jsem to zkoušel s 3D dvouplochem na simu AFPD a lítám různé blbosti, ale výkruty s ocasem dolů ani boh. No mááám se ještě co učit.
Jinak jsem to zkoušel s 3D dvouplochem na simu AFPD a lítám různé blbosti, ale výkruty s ocasem dolů ani boh. No mááám se ještě co učit.
oooh, díky bohu za superzooma... 
HonzaS píše:oooh, díky bohu za superzooma...
Nechápu, je to kladná odpověď či ironická? Když tak porď co pořídit na to mé otloukání v přízemních výškách. Mám doma 200-250W motor + regl, serva HXT-900 či GWS-Naro a 3S LiPol-1300mAh + 5g přijímač MZK.
No, on ten FreeAirácký Blast není žádný zázrak. Asi jako byl Predator od Potenských. s Prototypem to má společný trošku tvary, a ani ty úplně ne
A název. Ten Superzoom pro začátek bude asi ok, ale až si zkusíš něco metrového od RCF, tak poznáš rozdíl
Teď je jedno, co budeš mít (pokud to nebude nějaká extra jebka), hlavně lítat, lítat, lítat
Teď je jedno, co budeš mít (pokud to nebude nějaká extra jebka), hlavně lítat, lítat, lítat