Letecká akrobacie

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
von boberov

Re: Letecká akrobacie

#61 Příspěvek od von boberov »

Tož já chodím létat večer před západem slunce a on většinou větr zdechne a pak v poho.
Tady dám moje videiko s Pittsem, ale už jsem přezbrojil na 3sLiPo a to je jiná. :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=kh_Uahr76Nw
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Hoki »

von boberov píše:Tož já chodím létat večer před západem slunce a on většinou větr zdechne a pak v poho.
Tady dám moje videiko s Pittsem, ale už jsem přezbrojil na 3sLiPo a to je jiná. :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=kh_Uahr76Nw

Moc pěkný, ale toto je pro mně už vyšší dívčí - jdu nainstalovat simulátor a jdu trénovat v teple a bez vteřiňáku :wink:. Já bydlím na síldlišti a tak v papučích chodím jen s košem. :D
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od pikus 1 »

Hoki neházej flintu do žita.. jsem jen o pár roků mladší než ty a "peru" se
s tím co můžu. :wink: nelítám žádné soutěže a nikdy létat nebudu ale létám pro svojí radost a jsem rád když se můžu něco nového naučit.
Tady je ukázku mého poletování s kuličkama na potrénování.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g9TNZLBliBA[/youtube]
V zimě chodím do haly a v létě jak je čas jsem na letišti.
Nejdřív to zkouším na simu a potom s Yakem od RCF a po té s "velkým" a to raději ještě v bezpečné výšce a teprve potom se snažím o to v malé výšce.
Prostě to chce lítat a lítat a pokud se najde ochotný člověk (třeba HonzaS)
tak je to super pro další pokročení a třeba se mu podaří tě tu směrovku naučí
používat :idea:
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne čtv 21.02.2013 20:59, celkem upraveno 1 x.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od TomasC »

Hezké polétání.

Video jsem ti orámoval tagem "youtube".
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Hoki »

pikus 1 píše:Hoki neházej flintu do žita.. jsem jen o pár roků mladší než ty a "peru" se
s tím co můžu. :wink: nelítám žádné soutěže a nikdy létat nebudu ale létám pro svojí radost a jsem rád když se můžu něco nového naučit.

Díky za podporu. Takže koupit od Hackera Super Zooma a lítat a lítat. Ale budu samouk, tady nikdo toto nelítá. Jo a řídím prsty a né palcema - jestli to nebude zádrhel.
HonzaS

#66 Příspěvek od HonzaS »

Hoki píše:... Jo a řídím prsty a né palcema - jestli to nebude zádrhel.

Vůbec ne :-)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Hoki »

HonzaS píše:
Hoki píše:... Jo a řídím prsty a né palcema - jestli to nebude zádrhel.

Vůbec ne :-)

Radši se zeptám, byť v očích někoho to může vyznít jako blbej dotaz. Ale když se chci učit, tak se ptám. Jen jsem si myslel, že palcema jsou reakce rychlejší.
Honza71
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Honza71 »

Hoki, já jsem taky samouk, nechodím ještě ani na žádné modelářské letiště (letos chci pořídit už něco většího takže budu muset, ale rád muset :lol: ), všechno se učím sám, odkoukávám 3D na YT, RCgroups - viz můj příspěvek v tomto vlákně ... a jde to. Samozřejmě nelítám zdaleka netak dobře jako např. Pikus nebo další 3D machři (fakt to nemyslím ironicky) , ale za tu dobu co to zkoušeím cítím velký pokrok a v porovnání s kolegy co chodí se mnou na louku jsem už někde jinde.
Jde o to chtít a mít systematický přístup, cvičit, lepit, lepit, lepit, cvičit, cvičit, lepit, lepit ...pak těch lepení bude ubývat a výkony se budou zlepšovat.

BTW, já teď precházím od palcování na držení kniplů prsty právě kvůli 3D. Nikdy bych tomu nevěřil, ale náhodou jsem zjistil, že při "prstování" a s pultem zalétám věci, které jsem prostě při palcování nedával :) Nicméně je to velmi, velmi individuální záležitost, řekl bych.
Honza.V

#69 Příspěvek od Honza.V »

Jestli palce nebo prsty, to je jen o zvyku. Naučil jsem se létat palcema a vyhovuje mi to :)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od TomasC »

Jako cvičný model raději něco od RCFactory. Oba konstruktéři mají F3A modely, David Kyjovský pořád F3A výkonově létá a na modelech je to vidět.
Měl jsem oboje, mohu srovnávat.
HonzaS

#71 Příspěvek od HonzaS »

TomasC: když už takhle argumentuješ... dovolím si zmínit, že v RCF mají lidé jiný přístup k vývoji letadel, než je popsáno zde:

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ec=1380504

:lol:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Hoki »

A já si zrovna říkal, že bych si na to otloukání na naučení pořídil Blasta od Freairu a nebo Super Zooma od Hackera. :( . Protože na tak velké modely bych měl doma celou výbavu.
Jinak jsem to zkoušel s 3D dvouplochem na simu AFPD a lítám různé blbosti, ale výkruty s ocasem dolů ani boh. No mááám se ještě co učit. :?
HonzaS

#73 Příspěvek od HonzaS »

oooh, díky bohu za superzooma... :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Hoki »

HonzaS píše:oooh, díky bohu za superzooma... :lol:

Nechápu, je to kladná odpověď či ironická? Když tak porď co pořídit na to mé otloukání v přízemních výškách. Mám doma 200-250W motor + regl, serva HXT-900 či GWS-Naro a 3S LiPol-1300mAh + 5g přijímač MZK.
HonzaS

#75 Příspěvek od HonzaS »

No, on ten FreeAirácký Blast není žádný zázrak. Asi jako byl Predator od Potenských. s Prototypem to má společný trošku tvary, a ani ty úplně ne :( A název. Ten Superzoom pro začátek bude asi ok, ale až si zkusíš něco metrového od RCF, tak poznáš rozdíl :-)

Teď je jedno, co budeš mít (pokud to nebude nějaká extra jebka), hlavně lítat, lítat, lítat :)
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“