Katana MX - Precision Aerobatics
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Katana MX - Precision Aerobatics
LukeKluke - nestraš - Katana mi dneska došla a zkontroloval jsem pouze, že nic není potrháno nebo zlomeno. Teď je v krabici a rozbalena bude až 24.12.
2cm v rozdílu výšky v křídlech je celkem dost - jak to vypadá vůči trupu - je to kolmé nebo to uhýbá?
Doporučuji zavolat dodavateli - při jednání byl velmi ochotný
2cm v rozdílu výšky v křídlech je celkem dost - jak to vypadá vůči trupu - je to kolmé nebo to uhýbá?
Doporučuji zavolat dodavateli - při jednání byl velmi ochotný
-
Katanku mám doma! Zdá se, že vše sedí a pasuje, jak má 
k 15mm odchylce vůči stolu - to odpovídá cca 0,75mm odchylce na liště na spodní části trupu. Takovou odchylku udělá kde co (potah, broušení, trošku lepidla, ...), to je rozhodně ve výrobní toleranci. Tím se výrobce jinak nezastávám, jen aby bylo jasno, odchylku čeho měříme.
k 15mm odchylce vůči stolu - to odpovídá cca 0,75mm odchylce na liště na spodní části trupu. Takovou odchylku udělá kde co (potah, broušení, trošku lepidla, ...), to je rozhodně ve výrobní toleranci. Tím se výrobce jinak nezastávám, jen aby bylo jasno, odchylku čeho měříme.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:Katanku mám doma! Zdá se, že vše sedí a pasuje, jak má
Nabezka kridla na konci od zeme.. leve vs. prave..
A co rikas na ten aileron?
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
Ano, ale letadlo leží na spodku trupu, ne? úhel křídla vůči zemi je tedy dán přesností spodní části trupu, která je úzká - proto malá nepřesnost na dlouhé páce (rozpětí křídla) = velký rozdíl.
Na to křidélko říkám, že je to asi estetická záležitost. Taky jsem měl k Banditovi dost připomínek, a pak jsem to letadlo takovým způsobem odřel, že je to totálně jedno. Pokud ti to není jedno, řeš to s dovozcem
Na to křidélko říkám, že je to asi estetická záležitost. Taky jsem měl k Banditovi dost připomínek, a pak jsem to letadlo takovým způsobem odřel, že je to totálně jedno. Pokud ti to není jedno, řeš to s dovozcem
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:Ano, ale letadlo leží na spodku trupu, ne? úhel křídla vůči zemi je tedy dán přesností spodní části trupu, která je úzká - proto malá nepřesnost na dlouhé páce (rozpětí křídla) = velký rozdíl.
Ok, neco takoveho jsem asi potreboval slyset.. ze se to na letovych vlastnostech zrejme nijak neprojevi.. tomu, ze je to na tak velkou paku mala odchylka rozumim, jen jsem se radeji zeptal..
A ten aileron.. jako mne to nevadi.. spis ten samej dotaz, jestli to muze nejak vyrazneji ovlivnit let.. tim myslim treba v obratech.. aby to kridlo pak netahala vic za sebou pri rychlem premetu, waterfallu a podobne.. Nebo abych nemusel nejak diferencovat kridelka na vykruty..
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Zavolej Kubovi a poptej se jeho 
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Vojc29 píše:Zavolej Kubovi a poptej se jeho
Jojo, uz jsem mu poslal tyhle fotky.. uvidim, co na to rekne..
Ale chtel jsem se zeptat i nezavislych zkusenych pozorovatelu..
LukeKluke píše:
A ten aileron.. jako mne to nevadi.. spis ten samej dotaz, jestli to muze nejak vyrazneji ovlivnit let.. tim myslim treba v obratech.. aby to kridlo pak netahala vic za sebou pri rychlem premetu, waterfallu a podobne.. Nebo abych nemusel nejak diferencovat kridelka na vykruty..
Toho bych se nebál. Na Kaprovi v luftě Honza Pastejřík (PA předváděcí pilot) poškodil svojí MXku (tedy Extru MX, nemůžu si zvyknout na to, že MX jsou už dvě!) v pátek večer, v podstatě zbořil konec křiýlka až k dalšímu žebru. Tak jsme to tam s Tomášem Vlčkem (oba pod vlivem vína) lepili ve tmě ve stanu vteřiňákem, vyztužovali kusem epp a uhlíku, potah sešívali vláknama skelný pásky žehličku nemaje... Druhej den za střízliva to nevypadalo zdaleka tak dokonale ani rovně
HonzaS píše:LukeKluke píše:
Toho bych se nebál. Na Kaprovi v luftě Honza Pastejřík (PA předváděcí pilot) poškodil svojí MXku (tedy Extru MX, nemůžu si zvyknout na to, že MX jsou už dvě!) v pátek večer, v podstatě zbořil konec křiýlka až k dalšímu žebru. Tak jsme to tam s Tomášem Vlčkem (oba pod vlivem vína) lepili ve tmě ve stanu vteřiňákem, vyztužovali kusem epp a uhlíku, potah sešívali vláknama skelný pásky žehličku nemaje... Druhej den za střízliva to nevypadalo zdaleka tak dokonale ani rovněale na let to prý vliv nemělo.
Ale tak to byl kousek kridylka.. tohle je cele nakrivo.. Asi to moc pitvam..
LukeKluke píše:Vojc29 píše:Zavolej Kubovi a poptej se jeho
Jojo, uz jsem mu poslal tyhle fotky.. uvidim, co na to rekne..
Ale chtel jsem se zeptat i nezavislych zkusenych pozorovatelu..
Já zrovna sepisuju (už asi 3 týdny) postřehy po sezóně létání s Banditem. Na rovinu, když mi to přišlo, tak mi na tom vadily různý detaily... prach pod nálepkou, vrásky, tu detail, tam detail. Pak nějaký tvrdší přistání, jednou odpojil regl... a letadlo je odřený - původních zásadních nedostatků si už nikdo nevšimne
Jako kousek to byl no, ale nakřivo byl pořádně
jenže Vlčák je opravdickej modelář, co jakože umí se dřevem a tak, tak to později v dílně opravil fakt hezky. Já jsem méně modelář, ale taky už jsem něco opravoval
Sice OT, ale... Extra MX po čenichovce
1)motorový domek, přední přepážka a lože baterek byly na prach - musí jít ven
2) Objednal jsem nové motorové lože, podvozek a haubnu (to co nebylo použitelné, podvozek jen nebyl u vraku letadla). Prní přepážku jsem vlastnoručně vyřezal novou, původní odfrézoval dremelkou.
3) Celké jsem to nějak dodělal, Extru po nějaké době co se na ní prášilo v dílně osadil a připravil na zálet - funguje!
4) Moje nejoblíbenější fotka kde je Extra MX
2) Objednal jsem nové motorové lože, podvozek a haubnu (to co nebylo použitelné, podvozek jen nebyl u vraku letadla). Prní přepážku jsem vlastnoručně vyřezal novou, původní odfrézoval dremelkou.
3) Celké jsem to nějak dodělal, Extru po nějaké době co se na ní prášilo v dílně osadil a připravil na zálet - funguje!
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
HonzaS píše:Jako kousek to byl no, ale nakřivo byl pořádnějenže Vlčák je opravdickej modelář, co jakože umí se dřevem a tak, tak to později v dílně opravil fakt hezky. Já jsem méně modelář, ale taky už jsem něco opravoval
![]()
JJ je to krásný když to vidím
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Na Kataně MD jsem při ukládání do auta uvolnil jeden pant u křidélka. Zalepil jsem ho trošičku křivě a vypadalo to jako přesně jako na fotkách Lukeho - křidýlko bylo šikmo. Ale ani do trimu jsem nemusel šáhnout, takže výrazný vliv na vlastnosti to nemělo, jen mě to pohledově vadilo.
-
Mam otazku na vas co uz katanu mate. Mam doma 6 clankove baterky 2650 MaH. Uvazujem o tej katane, chcel by som v nej pouzit tieto baterky. NIekde som ale cital v anglictine, ze by sa tam mozno nemuseli zmestit, neviem preco, predpokladam ze mozno je tam trubka a 3 clanky sa pod nu zmestia. Ale mozno sa mylim, takze:
Zmestia sa 6 clakove? Kolko mm rozmer sa vlezie?
Zmestia sa 6 clakove? Kolko mm rozmer sa vlezie?
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
No to nevím Katanu nemám doma ale mužu ti vyzkoušet doma do EXTRY MX zda li se tam vleze cca...mělo by to být podobné