hlasujte prosím jestli dx7 nebo dx6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

starou DX7 nebo novou DX6i

starou DX7
22
71%
novou DX6i
9
29%

Celkem hlasů: 31

Zpráva
Autor
kmubajsek

Re: hlasujte prosím jestli dx7 nebo dx6

#61 Příspěvek od kmubajsek »

no ja mam 35mhz přesně tak a chtěl bych 2.4
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
baui

#62 Příspěvek od baui »

mihlit píše:Tak DX?i vysílačku bych nekoupil, když bych ale musel, tak bych nekoupil DX6i, protože má málo kanálů, nekoupil bych ani DSM2, takže ani tu DX7i, co uvádíš. Proto jsem nehlasoval. Když už, tak DX7s. Jinak se taky divím, proč nekoupíš něco kompatibilního s Hitecem, když už máš Eclipse. Mohl bys použít stejné přijímače.

Nevidím důvod, proč nekupovat a stejně tak nevidím racionální důvod, proč ne DSM2 ;)
DSM2 je pro modeláře typicky omezeně vzdělaného v elektronice mnohem bezpečnější, než DSMX, které musíš mít x-krát zálohované proti špičkám a brownoutům, aby ses pak nestal jedním z řady těch, kteří "spadli na Spektrum" a neuvědomují si v celém řetězci událostí své přičinění nebo nevědomost.

HLA: Ideální bude kouknout na stránky Horizon Hobby, případně u nás Astry a srovnat funkce a projít si manuály. Obecně: DX8 má o kanál víc, víc volných mixů a víc třípolohových spínačů. Pro mě jako helináře je podstatný jeden letový režim navíc. Větroně je na DX7s například kvůli mixům trochu problém naprogramovat. Na DX8 to jde s menšími problémy, ale typicky větroňové rádio to taky není - jinými slovy mixy skutečně programuješ a nepoužíváš předdefinované funkce rádia.
Tom
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#63 Příspěvek od rampa_mckvak »

V poslední době je tu nějak moc vláken o výběru vysílačky. Nějak mě to nahlodalo a za poslední dva dny mě vycházela DX8 jako nejschůdnější. Jenže až do teď. Nějak přehodnocuju co jsem vyhodnotil a vážným kandidátem se stává toto rádio http://www.krill.cz/shop.php?category=15&k=170&p=738
Vím, že to sem nepatří k těm dx....,ale je vidět, že všemu rozhodování nebývá hned tak konec :wink: :mrgreen:
Co neubrzdíš neukecáš.
gasolin

#64 Příspěvek od gasolin »

rampa_mckvak píše:V poslední době je tu nějak moc vláken o výběru vysílačky. Nějak mě to nahlodalo a za poslední dva dny mě vycházela DX8 jako nejschůdnější. Jenže až do teď. Nějak přehodnocuju co jsem vyhodnotil a vážným kandidátem se stává toto rádio http://www.krill.cz/shop.php?category=15&k=170&p=738
Vím, že to sem nepatří k těm dx....,ale je vidět, že všemu rozhodování nebývá hned tak konec :wink: :mrgreen:

Mě to nedá, nerad bych byl aby si tu někdo začal myslet že mě Graupner platí za propagaci, ale....

http://www.houska-modelar.cz/shop/catal ... s_id=13255

12 kanálu je 12 kanálů :wink:
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#65 Příspěvek od rampa_mckvak »

gasolin: Hele už jsem chtěl jít spát a ty tohle? :mrgreen: Nechám si to na zítřek. Pak zjistím, že si nevyberu a pak mě nezbude nic jiného než to všechno pověsit na hřebík :lol:
Co neubrzdíš neukecáš.
baui

#66 Příspěvek od baui »

gasolin píše:Mě to nedá, nerad bych byl aby si tu někdo začal myslet že mě Graupner platí za propagaci, ale....

Jako vzdy zalezi na pouzitelnosti :) MX-20, co se tyka pouzitelnosti a pohodli na vrtulniky silne kulha za DX8 i XG8, pripadne pak T8FG. Takze pro me by to treba byla halda vyhozenych penez za kanaly, ktere nepotrebuju.
Co mi na tom Graupneru a stejne tak Futabe 8FG strasne vadi jsou ty iPodovska kulata dotykova tlacitka. Nevim, jak to slape na MX-20, ale na 8FG neco nastavit je porod ve srovnani s DX8. Navic DX8 podle me vypada jako radio, XG8 jako kosmicka lod a MX-20 spis jako setovka od cinana z tesca :lol:
Tom
gasolin

#67 Příspěvek od gasolin »

baui píše:
gasolin píše:Mě to nedá, nerad bych byl aby si tu někdo začal myslet že mě Graupner platí za propagaci, ale....

Jako vzdy zalezi na pouzitelnosti :) MX-20, co se tyka pouzitelnosti a pohodli na vrtulniky silne kulha za DX8 i XG8, pripadne pak T8FG. Takze pro me by to treba byla halda vyhozenych penez za kanaly, ktere nepotrebuju.
Co mi na tom Graupneru a stejne tak Futabe 8FG strasne vadi jsou ty iPodovska kulata dotykova tlacitka. Nevim, jak to slape na MX-20, ale na 8FG neco nastavit je porod ve srovnani s DX8. Navic DX8 podle me vypada jako radio, XG8 jako kosmicka lod a MX-20 spis jako setovka od cinana z tesca :lol:

V čem pokulhává pro použitelnost s vrtulníky MX-20HoTT? Je to jen o těch dotykových tlačítkách, nebo v něčem zásadním jiném?
baui

#68 Příspěvek od baui »

gasolin píše:V čem pokulhává pro použitelnost s vrtulníky MX-20HoTT? Je to jen o těch dotykových tlačítkách, nebo v něčem zásadním jiném?

To zjistíš prvním pohledem do manuálu. MX-20 je tragicky složitá v místech, kde na ostatních značkách potřebuješ 3 kliknutí. V Graupneráckém menu mi hodně vadí to, že ani nejsou schopni používat zažité termíny - třeba hned od začátku pojmenování pozic serv cykliky... Není to ani podle úhlů, ani eCCPM/mCCPM atd., ale prostě prasečinky typu "3 Servos (2 Roll)". Pak je tam halda nastavení, která jsou vyloženě k ničemu, nebo se točí kolem telemetrie a stejně je nacpali do základního nastavení. Nastavení křivek plynu a kolektivu mi přijde vyloženě uhozené, je to stejné jako nastavovat volné mixy pro větroň, jen u heliny to postrádá smysl. Napřed musíš nastavovat pozice referenčních bodů a k nim pak programovat hodnoty. Suma sumárum, než tam nastavím základní vrtulník, se Spektrem umím piroflipy :)
Tom
gasolin

#69 Příspěvek od gasolin »

baui píše:
gasolin píše:V čem pokulhává pro použitelnost s vrtulníky MX-20HoTT? Je to jen o těch dotykových tlačítkách, nebo v něčem zásadním jiném?

To zjistíš prvním pohledem do manuálu. MX-20 je tragicky složitá v místech, kde na ostatních značkách potřebuješ 3 kliknutí. V Graupneráckém menu mi hodně vadí to, že ani nejsou schopni používat zažité termíny - třeba hned od začátku pojmenování pozic serv cykliky... Není to ani podle úhlů, ani eCCPM/mCCPM atd., ale prostě prasečinky typu "3 Servos (2 Roll)". Pak je tam halda nastavení, která jsou vyloženě k ničemu, nebo se točí kolem telemetrie a stejně je nacpali do základního nastavení. Nastavení křivek plynu a kolektivu mi přijde vyloženě uhozené, je to stejné jako nastavovat volné mixy pro větroň, jen u heliny to postrádá smysl. Napřed musíš nastavovat pozice referenčních bodů a k nim pak programovat hodnoty. Suma sumárum, než tam nastavím základní vrtulník, se Spektrem umím piroflipy :)

Díky za odpověď, prakticky se tedy jedná o pohodlné nastavení, kdy Graupner má svoji hlavu a používá to jinak než ostatní. Pro mě byl přechod z DX6i na Graupnera MX-12Hott přesně naopak, ale to je dané tím, že Dx6i má jedno kolečko na nastavení...no, je to zajímavé. Pro člověka, který je jinou vysílačkou nepolíbený je to asi jedno, ale pro člověka, který je léta zvyknutý na nějaký systém je to pak peklo a bída. Zrovna nastavení křivek bylo totiž to co se mi na MX-12Hott strašně líbí....ale je to určitě tím, že jsem se rozhodoval o vysílačce kolem 4tis...u varianty kdy chce člověk investovat deset tisíc bych třeba sáhnul jinam, tam kde se to v téhle cenové kategorii dělá zase lépe :wink: je to pořád dokola, každému vyhovuje něco jiného...a vždy to skončí....Futaba je Futaba :D
baui

#70 Příspěvek od baui »

Přesně tak, s Futabou se musí srovnávat všichni, ať chtějí nebo ne :D Já taky dlouho vážil, jestli DX8 nebo T12FG. Ale jsem spokojený :)
Tom
rampa_mckvak

#71 Příspěvek od rampa_mckvak »

No vypadá to že mě je asi sympatičtější kosmická loď XG8 i když v jiném vlákně někdo psal že, v testu rc revue měla nějaké mouchy, ale uživatel elektromodely to vyvrátil. Seženu, přečtu a uvidím. MX-20 taky nemusí být špatná, ale počet kanálů zase není tak rozhodující. Navíc co jsem se tu dočetl, že má trochu jiné názvy v menu než ostatní, místo třech zmáčknutí oproti ostatním je to zdlouhavější a problémy s cz. manuálem. XG8 mě přijde že má "mnohem blíže" ke DX8 než MX-20. Třeba názvosloví na přijímačích jako je aile, rudd, elev... mě vyhovují mnohem více než CH2, CH3, CH4 i když se dá na to zvyknout, ale raději zapojuji konektor od serva do křidélek než do kanálu 2.
U Futaby 8 se mě líbí, že má prý cz menu, ale tu neřeším.
Nějak mě to táhne k japonský kosmický lodi než k německý setovce od číňana z tesca jak napsal baui.
A prosím nemáte někdo naskenovaný ten testík JR Propo XG8 z RC Revue 10/2011?
Co neubrzdíš neukecáš.
mac

#72 Příspěvek od mac »

Lietam XG8 uz nejaku dobu. V rcrevue niekto pisal, ze sa da lahko sahnut do trimu.. Vzivote som si do trimu nesahol. Radio drzim v rukach a to mam dokupene extra kratke kniple. Spektrum? RC = Futaba alebo JR.
mike97
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od mike97 »

baui píše:

Podle mě je to věc názoru, mě se zase mx-20 líbí ze všech nejvíc - jednouchý a elegantní design a XG8 by mně nemohla přes práh :lol: to mně zas připomíná čínu...
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
OPR
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od OPR »

............ :roll:
Naposledy upravil(a) OPR dne pon 16.04.2012 17:37, celkem upraveno 1 x.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od OPR »

baui píše: ..... Navic DX8 podle me vypada jako radio, XG8 jako kosmicka lod a MX-20 spis jako setovka od cinana z tesca :lol:

Když jsme u těch setovek ze sítě prodejen Tesco.
Uplně přesně vím o čem píšeš. Ten samý pocit jsem měl v Norimbeku, když jsem si tam zkoušel vysílače Spektrum. Nejkvalitnejší (jak zpracováním, tak materiálama) mi přišla STARÁ Dx6i (která tam nebyla- není to novinka)

Od Dx7S až po ten placatej nesmysl to je teda pěkná rozvrzaná plasťárna. :o Bohužel nebylo to jenom pocitem na výstavě ale pak jsem kolegovi pomáhal s Dx8 na vrtulníku a to je to samý. Prostě tohle mne velice zkalmalo. :(

Vím že ta plastová krabička, nelítá a je uplně putna jak vypadá, důležitá je funkce. V tom se shodneme. Ale.....

Už končím. :roll: Já jsem ani tak moc nechtěl hanit jen malinko nazančit, že, ten obal není uplně .... :?

Jako je mi jasný, že uplně ta samá plasťárna je t8fg. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“