Který vrťas vybrat?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět

Který vrtulník vybrat ???

Anketa končí za ned 01.05.2011 18:06

Honey bee V2
7
44%
Honey Bee CP3
4
25%
Walkera CB180Z
5
31%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
PetrA

#61 Příspěvek od PetrA »

Mikelo píše:PetrA, děkuji za odpověď, kterou jsi jasně dal najevo, že jako odborníka na vrtulníky tě mohu s klidem odepsat, jednoduše proto, že víš prd.

To je právě celý problém tady - že já jsem sem nepřišel jako odborník na vrtulníky, ale vy si to jednoznačně myslíte ... :D
PetrA

#62 Příspěvek od PetrA »

koulinek píše:Moc to pitváte, a ono je to ták jednoduchý, nevim ale mě to docvaklo hned co jsem se proletěl s svojim prvním 3.5 channel gyro "model" prostě existuje dělící čára a dost tlustá, která praví: chceš-li viset s čimsi v obýváku, tak si kup nějakej ten pokojovej viseč, avšak máš-li ambice naučit se ovládat šestikanál, tak kup simulátor a šestikanál a trénuj po malinkatých krůčcích. A to všechno protože pokud začneš jináč tak rozmlátíš něco 3-4 kanálů a pak zase něco 6ti kanálů, tak to prostě je, takže s ambicemi na větší prostě se dá s klidem vše pod 6 kanálů přeskočit, ale neznamená to že se by tahle delší cesta někomu nemohla vyhovovat.

AMEN
OPR
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od OPR »

PetrA píše:Už jsem se sem těšil :) ... vezmu to nějak popořadě, snad se na každého dostane :D

OPR:

opr, opr - to je jako oprus? :D ... podívej se ja si tu nehraju na mistra sveta, jak si tu asi myslíte, jen jsem se tu chtel zapojit do diskuze a sdelit svuj nazor na heli do zacatku, ale vy to tu pitváte a hledáte každé slovo, které by jste mohli nějak zkroutit, viz čísi tvrzení, že srovnávám3D heli s malýma hhračkama - nevim kde k tomu dotyčný přišel, to je jen jeho domněnka. Pokud tady můžou psát své názory jen renomování a pro T-recxe orientovaní certifikovaní pilotovači a diskutéři, dejte navrh adminovi, aby tady lidi jako já, kteří se chtějí o něčem bavit nešířili o něčem "bludy"

"Tobě chybí od teorie ta zpětná vazba k tomu jak to vypadá v praxi."
Achjo - jak to můžeš vědět? jako podle toho že se nepouštím do lítání s 6ti kanálem, protože vím, že na to ještě nemám ruce, že ještě nemám dostatečně zažitý návyky a že jsem dostatečně soudný na to, abych věděl že je na 6ti kanál ještě brzy? Ale jo máš pravdu, určitě mám méně praxe než třeba zrovna ty, o tom asi žádná. Ale místo toho aby jste me moje podle Vás milné názory něčím podloženým vyvrátili, sami placate akorát nesmysly o nepodlozenosti topho co ja tvrdim, takze je tady spousta textu, který tu vubec nemusí být. Stejne jako ty, se nebranim radam zkušenějších, ale od některých tady píšících bych si radu nenechal ani projít jedním uchem dovnitř a druhým ven jak se to dělává ne proto že bych myslel že nejste zkušení, ale kvůli vaší zaujastosti a předpojatosti vůči menším 4 kanálovým modelům.

Včera za mnou byl kluk, že má velký 6ti kanálový vrtulník (nebudu raději psat co, protoze by jste se z toho zblaznili :D) že mu ho doporučil zkušený modelář, ukázal mu co s tím a že to lítá pěkně a stabilně, chudák to vzal do ruk a hned to rozštíp. Takhle dopadají radyzkušených vrtulníkářů? To nebyla rad zkušeného vrtulníkáře, ale nabubřelého borce, který nedokáže ocenit všechno to, co mu dalo lítání s prvními jednoduchými modely. Kluka je me lito.

............
Můj závěr, víc už tady raději psát nebudu, můžete si tu tak vesele žít ve vaší níčím nerušené nabubřelé pseudokomunitě, tvrdící že všechno co nemá min 6kanálů, metrový rotor a 2 kila je shitka.

Vůbec nedokážete být objektivní vůči potřebám začátečníka, zkušeností máte určitě ranec a nepochybuju o tom že jste vesměs výborní piloti, ale radu od Vás pro začátečníka bych určitě nikomu nedal ani nedoporučil. Jsou určité stupně vývoje schopností a nedají se prostě přeskakovat, to co vy jste dělali v začátcích už jste zřejmě zapoměli. Každá chyba kterou jste udělali byla vaší nejlepší zkušeností jenomže to si tu asi málokdo uvědomuje.

opr, opr - to je jako oprus? :D ...

Prosím, Tvoje osobní problémy mne absolutně nezajímají a buť tak laskav a neobtěžuj mne jimi. Děkuji Ti. Bu tak laskav :!:

Tvůj názor na heli "od začátku" je poněkud zkreslený. To že si doma bzučíš okolo lustru Ti nikdo nebere ...... naopak třeba v zimě když se nedá jít ven s velkym ....... todle na pět minut potěší .... proč ne.
Ano pitváme a hledáme každé slovo - jelikož ty slova co píšeš dávají nějaký (občas i srozumitelný) celek a ten byl zatím v 95% klamavý a pro budoucí začánající vrtulníkáře i třeba i velmi finančně bolestný.

Achjo - jak to můžeš vědět? jako podle toho že se nepouštím do lítání s 6ti kanálem,

podle toho co píšeš ........ evidentně o tom nemáš ani tušení a ten propastný rozdíl, mezi tím čím bzučíš doma okolo lustru a tím co ty zatím odmítáš, Ti zatím uniká. Ale za to tě nikdo neodsuzuje ..... vyčítáme Ti jen Tvoji průbojnost s né uplně zdravim náhledem na věc navíc s nulovejma zkušenostma ...... mne příjde žes eště ani nelítal na simu. že?

Včera za mnou byl kluk, že má velký 6ti kanálový vrtulník (nebudu raději psat co, protoze by jste se z toho zblaznili ) že mu ho doporučil zkušený modelář, ukázal mu co s tím a že to lítá pěkně a stabilně, chudák to vzal do ruk a hned to rozštíp. Takhle dopadají radyzkušených vrtulníkářů? To nebyla rad zkušeného vrtulníkáře, ale nabubřelého borce, který nedokáže ocenit všechno to, co mu dalo lítání s prvními jednoduchými modely. Kluka je me lito.

Tady jsou dvě možný varianty.
Ta první je, že kecáš. A je to jen vymyšlená pohádka která nás měla jen nakrmit. Je tam totiž drobet věcí co mi nesedí. Ale třeba se mýlím.
Ta druhá varianta je, že kluk byl kopyto co si to drobet moloval jako ty tedy jak Hurvínek válku a absolutně neznalej všeho bez přípravy na simulátoru .... dotoho šlápnul a vašlápnul pěkný hov.... jo je chudák ale nikdo jiný než on za to nemůže. Nebo on ho snad někdo nutil ???
ono to totiž není "hup na krávu a je tele" ..... tady s tím nepochodíš.

Na závěr ..... od kud seš?
Třeba by jsme se mohli někde sejít a cokoliv by Tě zajímalo by ses mohl zeptat - nebo jen tak pokecat. Pokud bys chtěl vidět i heli - dva týdny bude neletuschopná - takže sraz by byl nejdříve možný jak za 14 dní.

Sem pražák, bylím na Smíchově - tedy Praha 5 od kud seš ty?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od koulinek »

Ještě abych to doplnil, ono je umění vytáhnout ze začátečníka jaké má vlastně ambice, protože ono létání vrtulníků úzce koresponduje také s finančníma možnostma. Když teda se domluvíte na visení v obýváku a on přijde po tejdnu že tu svoji 100g koaxiální mršku venku roztřískal a je zklamanej, protože neměl tušen že vítr(závan vánku) stím dosti zamává. Druhá věc je že ambice se mohou postupem času rozvinout, tak jak získá letec něco jistoty a nadšení pro věc. Prostě jsou i různé druhy začátečníků, některé vůbec nenapadne si nějaké informace dohledat a v manuálu to nepíšou. Nezatracoval bych ale letce co dál jít ani nechtějí z jakýchkoliv důvodů.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
zdzd

#65 Příspěvek od zdzd »

PetrA píše:Pokud je vše na svém místě a seřízené, malá heli je dobrým zdrojem zkušeností, byt ji tu někdo považuje za tříkolku, ale přitom vubec nevi, jaké cenné zkušenosti si z ní může odnest, aby si třeba za půl roku mohl koupit tolik zde oblíbeného T-Rexe - jasně že to pak je uplně někde jinde, ale týpek už ví, co od toho může asi čekat. a stejně s tím spadne a nezabrání tomu.

Včera za mnou byl kluk, že má velký 6ti kanálový vrtulník (nebudu raději psat co, protoze by jste se z toho zblaznili :D) že mu ho doporučil zkušený modelář, ukázal mu co s tím a že to lítá pěkně a stabilně, chudák to vzal do ruk a hned to rozštíp. Takhle dopadají radyzkušených vrtulníkářů?

radu od Vás pro začátečníka bych určitě nikomu nedal ani nedoporučil. Jsou určité stupně vývoje schopností a nedají se prostě přeskakovat, to co vy jste dělali v začátcích už jste zřejmě zapoměli. Každá chyba kterou jste udělali byla vaší nejlepší zkušeností jenomže to si tu asi málokdo uvědomuje.

Opravdu dokazuješ, že nevíš o čem mluvíš.

- Počkáme, až si pořídíš ten 6kanál. Pak nám povíš, kolik cenných zkušenosí se ti hodilo z hraček. To jsem fakt zvědavý.

- Pokud někdo vzal 6kanál a z fleku s ním chtěl odstartovat, je osel. A nikdo zkušený by mu takovou kravinu neporadil ani v deliriu.

- Ano, vývoj se nedá přeskakovat a vše má své pořadí. http://zd.wwwcity.cz/zd/IRCHA.htm Nicméně je třeba vědět, kam chce člověk jít. Pokud se chci dostat z Brna do Prahy, tak asi nepůjdu na sever nebo na jih, to je slepá ulice. Můžu jít na východ. Dokonce se do té Prahy i dostanu. Ale bude to trvat dlouho a bude to sakra drahé. A nebo poslechnu ty, co už tam jeli a vydám se na západ.

Když ty máš namířeno do hračkárny a obýváku, tak se nesnaž radit směr těm, kteří chtějí sportovní nářadí a volný prostor.
PetrA

#66 Příspěvek od PetrA »

Sakra chlapi co děláte? Já vás vůbec nechápu, jsem jenom napsal svůj názor a vy na to prostě reagujete stylem víš hovno až vyrosteš tak povídej - což je z vaší strany docela blbý ne?

OPR:
Díky za nabídku, až budeš mít heli v cajku, dej mi vědět, já se s tebou opravdu moc rád sejdu a poznám tě, ačkoliv to je z HK trochu z ruky.
Za ten oprus se Ti omlouvám ale nebylo to nic osobního - nepatří to sem, omlouvám se oki? Zareagoval jsi na to dobře :)

Tu story jsem si nevymyslel, nemám důvod, říkám věci narovinu a bez příkras, což se hodně lidem nelíbí.

zdzd:
Klidně si čekej, jak se ti zachce dlouho, já tu mám 6tikanálů vedle sebe hned několik, ale prostě vubec nemam potřebu s tím ted cokoliv delat, jako ZAČÁTEČNÍK do toho nejdu

Ale to mě dostává prostě tady uplně nejvíc, že tu jasně dávám najevo, že jsem taky v kategorii novice, ale vy si tu pořád (někteří už teda snad ne) myslíte, že si hraju na chytráka? To jste tak zabedněný nebo co?

"Když ty máš namířeno do hračkárny a obýváku, tak se nesnaž radit směr těm, kteří chtějí sportovní nářadí a volný prostor."

Ukaž mi zdzd, kde ten borec který tuhle diskuzi založil napsal, že chce sportovní nářadí a já sklapnu paty a budu tě uctívat. Protože bud jsem to přehlídl a pak je vsechno co tu píšu opravdu uplně z jiného lesa, nebo to tam proste nikde není? Já měl za to, že se tu ptá co do začátku ... a řekl jsem svůj názor ... to je celý, ale někteří prostě nejsou schopný to překousnout, nebo snad někde vidíš, že bych doporučoval 4-6 bell na 3D akrobacii :D? Chvílema mi přijde že mluvíme o stejné věci, akorát se uplně nechápeme :D, respektive se o to někdo ani nesnaží.

Usuzuješ, že mám namířeno do hračkárny, protože se zastávám i menších a jednodušších modelů? :D
... ale no tak ...

Myslím že daleko lepší a kvalitnější diskuze by to byla, kdyby jste tu vy zkušení popsali konkrétní rozdíly v ovládání a jakých špatných návyků se bude nováček vyvarovat, pokud si vybere to ci ono. melo by to trochu hlavu a patu ale psat to je nahovno to je nahovno tohle o trochu min ale taky na hovno - co to je jako? to si ma udelat nekdo predstavu nejakou?

sry za chyby nemam cas si to cist
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od JirkaA »

PetrA píše:
Mikelo píše:PetrA, děkuji za odpověď, kterou jsi jasně dal najevo, že jako odborníka na vrtulníky tě mohu s klidem odepsat, jednoduše proto, že víš prd.

To je právě celý problém tady - že já jsem sem nepřišel jako odborník na vrtulníky, ale vy si to jednoznačně myslíte ... :D

Jenže z tvých řečí tak nějak vyznívá, že se do pozice aspoňtrochuodborníka aktivně stavíš.
On se na každé internetové diskusi takovej radílek najde.. U nás na papouchách se taky občas nasmějeme, jak borcovi, který roky chová ararauny, zasvěceně o krmení radí děcko, kterému minulý týden babička koupila andulku :lol:
OK2WY
PetrA

#68 Příspěvek od PetrA »

JirkaA píše:
PetrA píše:

Jenže z tvých řečí tak nějak vyznívá, že se do pozice aspoňtrochuodborníka aktivně stavíš.
On se na každé internetové diskusi takovej radílek najde.. U nás na papouchách se taky občas nasmějeme, jak borcovi, který roky chová ararauny, zasvěceně o krmení radí děcko, kterému minulý týden babička koupila andulku :lol:

:D :D jo tak to je pecka, ale pokud vím vložil jsem svuj názor do diskuze, kde se zacatecnik pta s cim by mohl litat, tak jsem se chtel podelit o sve zkusenosti, myslim že tu žádného z vás nepřesvědčuju, abyste zahodily t-Rexe a koupili si místo toho 3,5 ch MINIXe ... no ne?
A už vubec tady nikoho prece nekrmim jak ma spravne lítat?

Nestavte mě prosím do pozice z nebespadnuvšího světem protřelého radila JENOM PROTO, že jsem se opovážil tady říct svoje zkušenosti, které sice nejsou v souladu s těma vašima, ale to jednak ještě nemusí znamenat že jsou špatné a pak jsou taky trochu z jiného soudku.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Fenius »

PetrA píše:
Ukaž mi zdzd, kde ten borec který tuhle diskuzi založil napsal, že chce sportovní nářadí a já sklapnu paty a budu tě uctívat.

Lenže to čo tu dal na výber je úplne na nič. Buď si chceš zalietať doma (na to sú ine stroje) alebo vonku (a na to tiež). Nič ťa to nenaučí, do bytu to je veľké, za vetra sa s tým lietať nedá.

PetrA píše:pak podle tvých schopností si bud kup něco jako BEL250 (a to už si myslím že není hračka - sry jestli tím někoho urážím), HB CP3 a jim podobné. Já začínal s CB 180LM od Walkery a jsem spokojenej,

A týmto to začalo...
Naposledy upravil(a) Fenius dne pát 15.04.2011 12:40, celkem upraveno 1 x.
Troll

#70 Příspěvek od Troll »

Kolego PetrA, Ty, jako my všichni na jakékoli úrovni znalostí a zkušeností sem chodíme získávat zkušenosti a informace od jiných.Pro každého , toho nejméně zkušeného i pro protřelého borce se vždy něco najde, nikdo neví všechno. Potřebujeme ale pravdivé a správné informace a ne blbosti. Blbost je vždy blblost, ať jsou pohnutky jejího autora jakékoli, třeba i ty nejlepší. A ti, co už něco umí, se starají , aby tady těch blbostí bylo co nejméně, to je zcela přirozené a je to tak i na jiných fórech. Nezkušený samozřejmě má plné právo prezentovat svůj názor, ale pokud je to nesmysl, ti zkušenější mají ne právo, ale spíš povinnost uvést věc na pravou míru. To uvádění se dá provést od velice diplomatického až pro poněkud drsnější způsob. Nicméně podstata je vždy stejná. Nerozčiluj se, že jsi dostal přes nos, spíš se zamysli co je špatně. A ta informace, že víš prd, je velice podstatná a pravdivá, tam bych začal. Jenom pro tvou informaci, Mikelo Tě dostal a to tak krásně, že se směju ještě teď. Správná odpověď na jeho otázku je kratší než to , co jsi napsal. Kdybys napsal " nevím " taky je všechno v pořádku , jenomže ty tady opravdu ze sebe děláš něco, co ještě nejsi.Třeba někdy budeš. :) A nakonec , klidně se ptej, když ti někdo odepíše něco co nerad slyšíš, ptej se co je špatně, studuj, létej na simu a hlavně začátečníky posílej za někým jiným.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od OPR »

....... ten Tě sežere Honzo :lol:
Troll

#72 Příspěvek od Troll »

Já se nedám, vzhledem k mému pokročilému věku bych byl nechutné a tvrdé sousto. A jsem si jist , že po prvním soustu bych mu nechutnal. :D
zdzd

#73 Příspěvek od zdzd »

PetrA píše:Klidně si čekej, jak se ti zachce dlouho, já tu mám 6tikanálů vedle sebe hned několik, ale prostě vubec nemam potřebu s tím ted cokoliv delat, jako ZAČÁTEČNÍK do toho nejdu

V tom případě do toho nepůjdeš nikdy. Protože bez ohledu na velké zkušenosti s hračkami, budeš po přechodu na 6ch na nule a naprostý začátečník.

To je, to co se ti tu všichni snaží vysvětlit. Nic se nepočítá, jsi na nule. Proto, pokud někdo chce jít k 6ch, může hračky klidně vynechat. Stráví na nich čas, peníze a plno nervů. Bez jakéhokoliv efektu do budoucna.

Když 6ch, tak rovnou. Je to stejně náročné jako do toho jít po hračkách. Jen je to rychlejší a levnější o čas a prostředky vyplýtvané na něco jiného.
PetrA

#74 Příspěvek od PetrA »

Kolego Troll :) :)

Já jsem rád že už mě tu všichni znáte a stále trpělivě odpovídáte :) ...
Kdyby mě nedostal Mikelo, našli by jste si něco jiného, s tím jsem počítal už když jsem sem psal poprvé, takže to beru s úsměvem. Ale napsat jenom nevim, by taky nebyla uplně pravda :) ...

šáhněte si ale taky k sobě, že vaše odpovědi by mohli být trochu objektivnější.

Fenius:
ok ja chapu ze to muze být na prd a že vaše zkušenosti to dovolujou říct, ale proc a k cemu to tu nikde nezaznělo.
Chápu nechcete zas... vlákno :D

"pak podle tvých schopností si ... "

Ok - tak jsem neco napsal, ale nemůžete ze mě přece hned udělat samozvaného rádce, jenom kvůli tomu, že něco řeknu? pokud to není pravda, smysluplně mě o tom dejte vědět :D ale ne to co jste tady předvedli :) - poučím se z toho já i jiní, třeba se i na něco zeptám každopádně by tu třeba byli 3 stránky smysluplnné debaty, namísto 5ti stránek keců o ničem :)

zdzd:

Nesouhlasím s tebou jenom v tom, že všechno co se naučil na 4kanálu mu bude k prdu, můžeš mi prosím tě říct, proč je to tak jak říkáš? Třeba máš pravdu, ale já prostě zastávám tenhle názor. Možná se tu začneme i smysluplně o něčem bavit a přestanu tu cítit to pohrdání a výsměch ...
Screwball671

#75 Příspěvek od Screwball671 »

Troll píše:Já se nedám, vzhledem k mému pokročilému věku bych byl nechutné a tvrdé sousto. A jsem si jist , že po prvním soustu bych mu nechutnal. :D

Jedině upravenej na šípkové omáčce, se zelím bys byl pro něj opravdu nestravitelnej. :)
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“