Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
sharkcom píše:Tak tomu bych rozuměl, že je to adekvátní rychlosti. Každopádně z HC je HK post levnější. Osobně je mi jedno, jestli to jde 4, nebo 10 dní.
Najlacnejšia pošta do 100g je na HM za 3,82USD
Najlacnejší kuriér do 500g je 21,81USD
Tak som skusil aj ja nakup na HiModel, lebo zasielky z HC sa asi nikdy nedockam (25.2 left HK a zatial nic).
vcera 5.4.2010 - objednavka
dnes 6.4.2010 - odoslane FedEx
predpoklad dorucenia pisu 13.4. lenze tam este bude colnica a tak sa to natiahne, ale urcite nie tak dlho ako vsetky moje meskajuce zasielky z HC...
to aby clovek vedel uz teraz co bude potrebovat na jesen a objednal si to ...
Mám v HC 11 balíkov na ceste. Z toho inkriminované dva, čo z HK odišli 25.2. a ešte do Moskvy nedorazili, tak tie už som hlásil ako stratené. Jeden, čo išiel po nich, je už doma, ale ostatných 9 ešte cestuje.
Teraz čakám 60 dní na reklamačnú dobu...
Najviac ma štve, že na HC majú dobrý a pestrý výber, ceny fakt najlacnejšie, len tá doprava... písal som im, nech zavedú Fedex, ale neodpísali mi. Škoda, že na HiModel nie je taký výber a ceny sú dosť vyššie...Bral som Assany z HM, tie boli skoro cenou zrovnateľné, šlo to Fedexom, za 6 dní doma, ani s colnicou neboli problémy.
Ja neviem, všade zúri svetová kríza, tak som si myslel, že obchody sa budú prehýbať od tovaru, ceny pôjdu dole a pošta ma bude ešte prosiť, aby som si cez nich niečo poslal.... ale tomuto nerozumiem - ozaj čínsky socializmus! A to u i v Hong Kongu...
presne ako pises, tiez som si myslel ze maju aspon co prepravovat prepravcovia ked mame tolko balickov objednanych, ale asi maju iny nazor a bojkotuju to ked vidia hobbycity,
tak som si aj ja objednal z himodel assan modul+prijimace lebo neustale prekladanie prijimaca ma uz nebavi,
a taktiez budem musiet napisat priatelom do HC ze 45 dni uz preslo a nech zacne posta patrat kde skoncili nase baliky
Ahoj,
tak jsem 7.4. večer objedával z HiModelu. Přes Peking, Almatu, Paříž a Frankfurt zásilka dorazila včera do Prahy, už prošla celnicí. Teď jsem se díval na sledovačku z FedExu a poslení informace ze 14.42 hod. je, že zákazník je nedostupný nebo provozovna uzavřena. Je to můj první balíček (2 kg), který jde FedExem. Kdo mně ho doručí? FedEx nebo Česká pošta?
AR1 díky, teď jsem právě dotelefonoval s FedExem, tak to vím 2x Jen je mně divné, proč mně kurýr nezavolal, moje číslo mají. Minuli jsme se o pár minut. Tak prý zítra.
VojtaS píše:Ahoj, tak jsem 7.4. večer objedával z HiModelu. Přes Peking, Almatu, Paříž a Frankfurt zásilka dorazila včera do Prahy, už prošla celnicí. Teď jsem se díval na sledovačku z FedExu a poslení informace ze 14.42 hod. je, že zákazník je nedostupný nebo provozovna uzavřena. Je to můj první balíček (2 kg), který jde FedExem. Kdo mně ho doručí? FedEx nebo Česká pošta?
Ja som objednával desiateho v noci a je v Paríži. Takže v piatok nabíjam
VojtaS píše:AR1 díky, teď jsem právě dotelefonoval s FedExem, tak to vím 2x Jen je mně divné, proč mně kurýr nezavolal, moje číslo mají. Minuli jsme se o pár minut. Tak prý zítra.
Nevolají vždycky, někdo jo, někde ne, mám to tak 50/50.
VojtaS píše:AR1 díky, teď jsem právě dotelefonoval s FedExem, tak to vím 2x Jen je mně divné, proč mně kurýr nezavolal, moje číslo mají. Minuli jsme se o pár minut. Tak prý zítra.
Z centrály Fedexu volajú iba v prípade, že balík ide na preclenie.
Pokial ide o prvý balík tak z centrály volajú kôli dohodnutiu ďalšieho postupu (tu si dávajú na čas).
Šofér ktorý rozváža zásielky volá vždy a dohodne termín a miesto predania.
Z centrály Fedexu volajú iba v prípade, že balík ide na preclenie. Pokial ide o prvý balík tak z centrály volajú kôli dohodnutiu ďalšieho postupu (tu si dávajú na čas). Šofér ktorý rozváža zásielky volá vždy a dohodne termín a miesto predania.
Je na tom co jsem napsal nějaká komplikace nebo víš líp jak mě telefonují? Já říkám, že moje zkušenost , že mi řidič veze zásilku a zavolá je tak 50/50, nevidím na tom nic k diskuzi, VojtaS má právě zkušenost, že mu řidič nezavolal, tvoje tvrzení o tom, že řidič volá vždy je jaksi mimo.
Mozno cesky vodic nevola, mne slovensky vodic dorucoval sice len 3x ale tiez volal vzdy. Z FedEx ano, EMS nevolaju.
Asi preto, ze dorucuju cez den, raz aj vecer o 18.00, tak volaju kde si, a dorucia mi vacsinou do prace.