Nákup na HiModel

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
VojtaS

Nákup na HiModel

#1 Příspěvek od VojtaS »

Ahoj,
mám dotaz na ostřílené objednavatele z HM.

1) Když objednávám více položek a některá není momentálně skladem, čekají, až jim zboží dojde, nebo objednávku rozdělí a pošlou to co mají a zbytek až pak?
2) Pokud ji rozdělí, poštovné platím jen jednou, nebo za každý balíček?
3) Nejlevnější způsob sledované dopravy je Fedex Express PAK. U způsobu Fedex Economy Express je taky uvedeno On-Line Tracing YES, ale píšou, že tenhle způsob nedoporučují. Proč?
4) Používáte někdo způsob China Post Small Air Parcel?
tks
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od tks »

Co není skladem to neobjednáš. Používám tu nejlevnější poštu bez problémů. Ale je to na cestě trošku déle než např. z HC (tak 2týdny).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
mior
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mior »

tks píše:Co není skladem to neobjednáš. Používám tu nejlevnější poštu bez problémů. Ale je to na cestě trošku déle než např. z HC (tak 2týdny).

To si už asi dlho neobjednával z HC. Už dlhšiu dobu napr. tu http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=26604 riešime, že na balíky z HC sa čaká - a teraz pozor! - dnešný rekord - 41 dní!!!
Z HiModel som to objednal službou Fedex a prišlo do 5 dní - rovno do rúk - teda do práce!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
VojtaS

#4 Příspěvek od VojtaS »

tks píše: Používám tu nejlevnější poštu bez problémů.

Který způsob konkrétně?
rbiciste
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákup na HiModel

#5 Příspěvek od rbiciste »

VojtaS píše:Ahoj,
mám dotaz na ostřílené objednavatele z HM.
3) Nejlevnější způsob sledované dopravy je Fedex Express PAK. U způsobu Fedex Economy Express je taky uvedeno On-Line Tracing YES, ale píšou, že tenhle způsob nedoporučují. Proč?

Zdravím,
Mně to ukazuje, že Fedex je doporučený (Fedex Express PAK 3-5 days (Recommend,fast and reliable) ) a sám ho můžu taky doporučit. Je to pohoda. Na webu lze zásilku sledovat apod.
Osobně mám i ze Států s Fedexem ty nejlepší zkušenosti.
Radovan
Kenny McCormick

#6 Příspěvek od Kenny McCormick »

mior píše: riešime, že na balíky z HC sa čaká - a teraz pozor! - dnešný rekord - 41 dní!!!!

41 dni to je od urobenia objednavky, alebo od odoslania, alebo opustenia krajiny odosielatela?

Z HiModel som mal dva objednavky. Nemal som moznost len Fedex a EMS odosielanie, ten fedex nebol ani velmi drahy, lacnejsi ako EMS a doniesli to az domov. 7 kalendarnych dni. Obisli aj colnicu - sice balicek 1kg.
A sledovanie bolo perfektne...
mior
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mior »

41 dní od objednávky.

1.deň - objednávka
3.deň - mail z HC, že zásielka je na pošte
10.deň - zásielka opustila HongKong
40.deň - vstup do krajiny prijímateľa
41.deň - osobný odber na pošte - nečakal som na oznámenie o zásielke, ale som si vytlačil číslo a išiel na poštu pre balík.

Hovorím balík, lebo je to krabica, ale v skutočnosti je to list - Registered Air mail. Balík ako ozajstný balík sa označuje Air Parcel.

To slovo Air hovorí o leteckej preprave... nerozumiem, prečo tie lietadlá tak pomaly letia...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
corsair
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od corsair »

achtung,achtung :lol:
na cenu zásilky, fedex není US post a tudíž se poštovné započítává do ceny zásilky takže vofafrně aby na to nehuspuli"strážci daní"
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Peppy »

HA 41 dni?? to je nic. Ja som daco objednal na DX na vianoce a objednaval som to dakedy na konci novembra a doslo to vo february :-D. to su 3 mesiace. Ale z HC je na slovensko bezny taky mesiac alebo tak od objednavky
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
martinre
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od martinre »

Já jsem na Himodel kupoval jednou a bral jsem to s Fedexem. V pátek jsem objednal a další úterý ráno jsem to měl doma. Takže super rychlost.
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pajax007 »

Já mám z HC rekord 7 1/2 dne. Ve středu večer objednáno, ve čtvrtek ráno byl balík doma. Ale teď čekám už 14 dní a nic. Tak nevím... Pajax 007
leone

#12 Příspěvek od leone »

Zaujímavé je, že napríklad z DealExtreme - čo je tiež HongKong - mi prišli balíky za 2 týždne.... a to sa vôbec neplatí poštovné!!!!!
VojtaS

#13 Příspěvek od VojtaS »

Když si u balíku 1 kg na jejich kalkulačce spočtu poštovné, hodí to tyhle údaje:

DHL Express(3-5 days) 49.69
Fedex Express PAK(3-5 days) 38.28
Fedex Economy Express(5-7 days) FedEx Economy Not eligible.
TNT Express ( 4-7 days) 46.78
EMS China Post(5-20 days) 44.26
China Post Air Parcel(15-30 days) Not eligible, exceeding length limit of 100cm
China Post Small Air Parcle (<2kg)(15-30 days) Not eligible, exceeding length limit

Pořád nevím, kolik se platí za Fedex Economy Express a proč ho nedoporučujou :cry:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od AR1 »

Ale to není že to nedoporučujou ale ža tato možnost není k dispozici.
VojtaS

#15 Příspěvek od VojtaS »

Já to přeložil jako nevhodný, nežádoucí, nepřicházející v úvahu. "Není k dispozici" by bylo "not available". Ale překládám se slovníkem... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“