iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger
Dotaz na 106B+:
Nabíjení LiFe 6S 2300mAh (3,3V článek)
- když to chci nabíjet 10A, tak musím nastavit jenom mód LiFe, 10A a Cut Off na 2300mAh a konečné napětí na článcích jsem dal 3,70V.
Vybíjení
- 5A a konečné napětí na článcích 3,30V
Je to takhle OK? Neměl bych něco ještě nastavit? Je tam toho dost a návod je takový dost nejasný
psaný anglicky, ale s čínskou logikou...
Díky všem za rady
Nabíjení LiFe 6S 2300mAh (3,3V článek)
- když to chci nabíjet 10A, tak musím nastavit jenom mód LiFe, 10A a Cut Off na 2300mAh a konečné napětí na článcích jsem dal 3,70V.
Vybíjení
- 5A a konečné napětí na článcích 3,30V
Je to takhle OK? Neměl bych něco ještě nastavit? Je tam toho dost a návod je takový dost nejasný
Díky všem za rady
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Konečné napätie môžeš dať 3,6V lebo iCharger má jednu peknú vlastnosť že ak je pripojený servisný konektor, pracuje podľa napätí na článkoch ktoré nie sú tak ovplyvnené tečúcim prúdom a stratou na odpore vodičov. Takže na výstupe nájdeš viac, nezľakni sa.
Pre A123 nastav zrovnávanie až pri CV, skorej nemá zmysel akorej by škodilo.
Pre vybíjanie môžeš dať cca 3,1V alebo teda neviem na aký účel ich chceš vybíjať.
Pre A123 nastav zrovnávanie až pri CV, skorej nemá zmysel akorej by škodilo.
Pre vybíjanie môžeš dať cca 3,1V alebo teda neviem na aký účel ich chceš vybíjať.
Co prosim znamena v nastaveni:
Wait time
CHG/DCHG 10min (to je co?)
Discharge reduce
OFF 50% (to je co?)
LiFe termination
Voltage 3,70 (to jsem nastavil já, ab jsem na konci mel na clancich 3,69V)
- jak jsi to myslel s tim, kdyz dam 3,60V tak stejne budu mit na clancich 3,69V? Chci je mit nabite uplne az povrch co to půjde
Lithium battery
Check Time 10min (to je co?)
Bal Speed Normal (to je co?)
Bal Trickle OFF (to je co?)
Li Balance - tady je na výběr storage voltage/CV phase/always (to je co?)
Díky za rady. Nerad bych si odpálil baterku a na druhou stranu chci, abych tu baterku nabil pokud možno až po vrch. Na letišti budu nabíjet bez balanceru na 10A. Na balancer to dám až doma a nechám to vybít a nabít s 2A, abych ji srovnal.
Prosim o rady.
Diky moc
Wait time
Discharge reduce
OFF 50% (to je co?)
LiFe termination
- jak jsi to myslel s tim, kdyz dam 3,60V tak stejne budu mit na clancich 3,69V? Chci je mit nabite uplne az povrch co to půjde
Lithium battery
Díky za rady. Nerad bych si odpálil baterku a na druhou stranu chci, abych tu baterku nabil pokud možno až po vrch. Na letišti budu nabíjet bez balanceru na 10A. Na balancer to dám až doma a nechám to vybít a nabít s 2A, abych ji srovnal.
Prosim o rady.
Diky moc
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda píše:To budu mít asi starší neopravenou verzi :/
Neviem o "verziách" plusu. Asi iba staršia výroba, ale obvodovo o zmenách neviem, že by nejaké boli. Ale detailne som to potom nesledoval, keďže plus som nemal. Verzie bez plusu boli dve, líšili sa v jenom SMD kondenzátore ktorý tuším spôsoboval výpadky displeja.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
boZZda píše:Co prosim znamena v nastaveni:
Wait time
Čakanie medzi skončením nabíjania a začaním vybíjania pri cyklovaní.
Discharge reduce
OFF 50% (to je co?)
Či sa vybíjanie ukončí celkom, alebo sa len znižuje prúd(a dokedy) pri dosiahnutí nastaveného min napätia.
LiFe termination
Jak chceš. Kludne daj aj 4,2, ony to párkrát vydržia..
(ironicky - baterka má totiž kapacitu danú, nezískaš nič tým že ju budeš prebíjať, akurát Ti klesne už možno po pár nabitiach kapacita a dostaneš z nej menej, než keby si sa k nej správal od začiatku slušne.).
Lithium battery
Tak to neviem. Asi že ako dlho má kontrolovať či je správny počet článkov?
Alebo Fast - ako "výkonne" má zrovnávať.
Či má po ukončení nabíjania držať na sade napätie, akože trvale dobíjať sadu, myslí sa to ako eliminácia prúdu čo žerie balancer.
To je to čo som písal, že či zrovnávať od polovice, alebo až po dosiahnutí max napätia (CV), alebo always=stále, čiže od začiatku. Pre A123 radím CV phase.
Pri vybíjaní si daj pozor aby si je úplne zbytočne neODrovnal.
Prečo chceš nabíjať bez balanceru? Počul si fámy o tom že balancer spomaľuje nabíjanie? Platí to len keď balancer je nahoxxxvno - nepresný a blbý. Icharger je presný a keď zapneš to zrovnávanie len v CV fáze, o nič Ti nabíjanie nespomalí.
Prosim o rady.
Diky moc[/quote]
Lithium battery
Je to tak. Kdyby náhodou došlo k tomu, že zároveň nastavíš špatný počet článků a že ho nabíječka i špatně nadetekuje. V nastaveném intervalu se kontroluje, jestli počet článků odpovídá.
Je to tak. Kdyby náhodou došlo k tomu, že zároveň nastavíš špatný počet článků a že ho nabíječka i špatně nadetekuje. V nastaveném intervalu se kontroluje, jestli počet článků odpovídá.
Díky moc za odpovědi.
Jenom ještě jedna poslední. Jak to, že například nabíječky HYPERION balancují články až do 3,69V? Tomu teda nerozumím co mám nastavit na iChargeru 106B+, 3,70V teda ne? Mám tam nastavit 3,60V konečné napětí?
Jo a když mám články 2300mAh, tak bych to měl asi mít dobře nastaveno v settings, co? Nebo je to fuk?
BTW: Jak to tak pročítám, tak budu používat pouze Balancované nabíjení a to na 10A
(stejně jsem zjistil, že on si ty A postupně sám snižuje a hlídá) a nebo vybíjení na 3,30V když bude potřeba. Takže jenom dva režimy
Díky
Jenom ještě jedna poslední. Jak to, že například nabíječky HYPERION balancují články až do 3,69V? Tomu teda nerozumím co mám nastavit na iChargeru 106B+, 3,70V teda ne? Mám tam nastavit 3,60V konečné napětí?
Jo a když mám články 2300mAh, tak bych to měl asi mít dobře nastaveno v settings, co? Nebo je to fuk?
BTW: Jak to tak pročítám, tak budu používat pouze Balancované nabíjení a to na 10A
Díky
bavarianDemon 3X a 3SX