Mobius kamera
Re: Mobius kamera
Záleží ještě na tom, co s tím sleduješ. Pokud jde i o velikost výstupního videa, tak doporučuji k pozornosti program Handbrake, například s nastavením, které používám já.
Primarne jsem to ted potreboval na to, vystrihnout z dlouheho zaznamu nejakou minutu a neco a tu nahrat na youtube, pokud mozno tak, aby to dostalo co nejmin na frak nejakyma konverzema. Z toho avi se mi to nepovedlo, z movu a mp4 to vypada ze by to melo jit lip.
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
Zkoušel jste už někdo nový firmware v2.33?
- Modified the Mode LED activity to provide visual confirmation when the Auto E/WB lock is set.
- Bug fix for Photo Mode Auto WB lock that caused the RGB settings to shift to different set of fixed values after the first WB-locked photo.
- Modified the Mode LED activity to provide visual confirmation when the Auto E/WB lock is set.
- Bug fix for Photo Mode Auto WB lock that caused the RGB settings to shift to different set of fixed values after the first WB-locked photo.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Neměl jsem někdo podobný problém?
Kameru jsem naposledy používal někdy na podzim a od té doby jen nahrával nové verze firmware. Nahrávání FW nikdy neskončilo chybou. Vždy proběhlo řádně.
Dnes jsem potřeboval něco natočit a jednak mě překvapilo, že natáčela do MOV i když jsem měl dříve nastaveno MP4, ale hlavně nenatáčela obraz a i fotka byla černá. Jako by byla nasazená krytka.
Zkusil jsem nahrát předchozí verzi FW a beze změny.
Nemáte nějaký tip, jak toto řešit?
Kameru jsem naposledy používal někdy na podzim a od té doby jen nahrával nové verze firmware. Nahrávání FW nikdy neskončilo chybou. Vždy proběhlo řádně.
Dnes jsem potřeboval něco natočit a jednak mě překvapilo, že natáčela do MOV i když jsem měl dříve nastaveno MP4, ale hlavně nenatáčela obraz a i fotka byla černá. Jako by byla nasazená krytka.
Ked by uz nic nepomahalo, tak by som skusil odpojit baterku a chvilu pockat a skusit to znova.
Odpojil jsem baterku, když to nepomohlo tak i objektiv.
Bohužel beze změny.
Bohužel beze změny.
Reset si skusal ?
jio píše:Neměl jsem někdo podobný problém?
Zkusil jsi nahrát FW o kterém víš, že kamera fungovala?
Případně reset všech nastavení do továrního.
PS.: Po nahrání nového FW radši vždycky zkusím kousek nahrát a udělat pár fotek kdyby něco.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Ano, dával jsem reset v MOBIUS mSetup.
Zkoušel jsem dnes postupně všechny FW, které mám tj. 2.25, 2.30, 2.33. Kamera určitě fungovala ve verzi 2.25. Verze 2.30 byla někdy na podzim a už si nejsem 100% jistý, ale myslím si, že taky fungovala. U verze 2.33 jsem ji v pátek (kdy zde bylo zveřejněno, že existuje) jen nahrál a už nic nekontroloval. Nahrání FW vždy skončilo korektně.
Co mě dnes překvapilo když jsem to zjistil, že kamera neměla nastavení, které jsem dával já. Já jsem měl výstup mp4 a to "černo" bylo nahrané v mov.
Měl jsem asi 1/4 hodiny odpojenou baterku, nepomohlo. Nahrává to jen zvuk.
Odpojil jsem a znovu připojil objektiv při odpojené baterce a znovu nic. Stejný stav.
Baterka je plně nabitá a má 4,23V.
Zkoušel jsem dnes postupně všechny FW, které mám tj. 2.25, 2.30, 2.33. Kamera určitě fungovala ve verzi 2.25. Verze 2.30 byla někdy na podzim a už si nejsem 100% jistý, ale myslím si, že taky fungovala. U verze 2.33 jsem ji v pátek (kdy zde bylo zveřejněno, že existuje) jen nahrál a už nic nekontroloval. Nahrání FW vždy skončilo korektně.
Co mě dnes překvapilo když jsem to zjistil, že kamera neměla nastavení, které jsem dával já. Já jsem měl výstup mp4 a to "černo" bylo nahrané v mov.
Měl jsem asi 1/4 hodiny odpojenou baterku, nepomohlo. Nahrává to jen zvuk.
Odpojil jsem a znovu připojil objektiv při odpojené baterce a znovu nic. Stejný stav.
Baterka je plně nabitá a má 4,23V.
Nastavenia sa po update zresetovali aj mne. Medzi video formatmi je aj WAV cisto pre zaznam zvuku bez obrazu. Nemal si to nastavene ? Alebo skus nastavit WAV a ulozit a potom to prehod naspat na MP4.
Na nete som nasiel rovnake pripady, ale riesenia ziadne. Musis skusat mozne aj nemozne.
Na nete som nasiel rovnake pripady, ale riesenia ziadne. Musis skusat mozne aj nemozne.
Zkoušel jsem možné i nemožné a nic. Mám pocit, že tam je natvrdo nastavené wav zvuk bez obrazu.
Uvidím, nic s tím nenadělám. Počkám do dalšího FW a snad to je jen chyba v FW.
Uvidím, nic s tím nenadělám. Počkám do dalšího FW a snad to je jen chyba v FW.
Divné mě se ještě nikdy nastavení nevyresetovaly po updatu FW
Máš i aktuální mSetup?
Máš i aktuální mSetup?
Ano mám. 3.0.4.5.
Aktualizoval jsem ho jako první krok před aktualizací FW.
Teď mě napadlo, nemůže být problém v mSetup? Teď ještě někde najít starší verzi. Na http://www.mytempfiles.info/mobius/index.html je jen aktuální verze.
Aktualizoval jsem ho jako první krok před aktualizací FW.
Teď mě napadlo, nemůže být problém v mSetup? Teď ještě někde najít starší verzi. Na http://www.mytempfiles.info/mobius/index.html je jen aktuální verze.
Ahoj, dnes jsem vyzkoušel jak je na tom baterie v mobiusu po roce a jsem velmi překvapen. Mobius používám na letadle (cca 2x do týdne 15min), ale pak ho mám stále připojený v autě se záznamem. Auto stojí venku i v mrazech, kameru tam nechávám. Kameru se automaticky vypíná (po 1min) se zapalováním.
Baterie při dnešním testu v pokojové teplotě vydržela natáčet rovných 60 minut ! Takže za mě, další bod k super kameře.
Baterie při dnešním testu v pokojové teplotě vydržela natáčet rovných 60 minut ! Takže za mě, další bod k super kameře.
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Tak já dneska po roce odepisuju jednoho Mobiuse definitivně na náhradní díly.
Žere baterky jako kráva žádná v něm nevydrží systematicky je ničí ...
Plně nabitej nevydrží ve vypnutém stavu ani do druhého dne. Už jsem do něj dal 3 baterku a stále stejný.
Evidentně něco na desce.
Žere baterky jako kráva žádná v něm nevydrží systematicky je ničí ...
Plně nabitej nevydrží ve vypnutém stavu ani do druhého dne. Už jsem do něj dal 3 baterku a stále stejný.
Evidentně něco na desce.