Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jio

Re: Mobius kamera

#586 Příspěvek od jio »

Záleží ještě na tom, co s tím sleduješ. Pokud jde i o velikost výstupního videa, tak doporučuji k pozornosti program Handbrake, například s nastavením, které používám já.
Přílohy
Handbrake nastavení.PNG
masa
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od masa »

Primarne jsem to ted potreboval na to, vystrihnout z dlouheho zaznamu nejakou minutu a neco a tu nahrat na youtube, pokud mozno tak, aby to dostalo co nejmin na frak nejakyma konverzema. Z toho avi se mi to nepovedlo, z movu a mp4 to vypada ze by to melo jit lip.
Jirka Masník
[Wind S50E, Mini FuntanaX, E325, Ricco, Rotorshape,...]
kroxigor

#588 Příspěvek od kroxigor »

Zkoušel jste už někdo nový firmware v2.33?

- Modified the Mode LED activity to provide visual confirmation when the Auto E/WB lock is set.
- Bug fix for Photo Mode Auto WB lock that caused the RGB settings to shift to different set of fixed values after the first WB-locked photo.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
jio

#589 Příspěvek od jio »

Neměl jsem někdo podobný problém?

Kameru jsem naposledy používal někdy na podzim a od té doby jen nahrával nové verze firmware. Nahrávání FW nikdy neskončilo chybou. Vždy proběhlo řádně.

Dnes jsem potřeboval něco natočit a jednak mě překvapilo, že natáčela do MOV i když jsem měl dříve nastaveno MP4, ale hlavně nenatáčela obraz a i fotka byla černá. Jako by byla nasazená krytka.
Zkusil jsem nahrát předchozí verzi FW a beze změny.

Nemáte nějaký tip, jak toto řešit?
skiner

#590 Příspěvek od skiner »

Ked by uz nic nepomahalo, tak by som skusil odpojit baterku a chvilu pockat a skusit to znova.
jio

#591 Příspěvek od jio »

Odpojil jsem baterku, když to nepomohlo tak i objektiv.

Bohužel beze změny.
skiner

#592 Příspěvek od skiner »

Reset si skusal ?
kroxigor

#593 Příspěvek od kroxigor »

jio píše:Neměl jsem někdo podobný problém?

Kameru jsem naposledy používal někdy na podzim a od té doby jen nahrával nové verze firmware. Nahrávání FW nikdy neskončilo chybou. Vždy proběhlo řádně.

Dnes jsem potřeboval něco natočit a jednak mě překvapilo, že natáčela do MOV i když jsem měl dříve nastaveno MP4, ale hlavně nenatáčela obraz a i fotka byla černá. Jako by byla nasazená krytka.
Zkusil jsem nahrát předchozí verzi FW a beze změny.

Nemáte nějaký tip, jak toto řešit?

Zkusil jsi nahrát FW o kterém víš, že kamera fungovala?
Případně reset všech nastavení do továrního.

PS.: Po nahrání nového FW radši vždycky zkusím kousek nahrát a udělat pár fotek kdyby něco.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
jio

#594 Příspěvek od jio »

Ano, dával jsem reset v MOBIUS mSetup.

Zkoušel jsem dnes postupně všechny FW, které mám tj. 2.25, 2.30, 2.33. Kamera určitě fungovala ve verzi 2.25. Verze 2.30 byla někdy na podzim a už si nejsem 100% jistý, ale myslím si, že taky fungovala. U verze 2.33 jsem ji v pátek (kdy zde bylo zveřejněno, že existuje) jen nahrál a už nic nekontroloval. Nahrání FW vždy skončilo korektně.
Co mě dnes překvapilo když jsem to zjistil, že kamera neměla nastavení, které jsem dával já. Já jsem měl výstup mp4 a to "černo" bylo nahrané v mov.

Měl jsem asi 1/4 hodiny odpojenou baterku, nepomohlo. Nahrává to jen zvuk.
Odpojil jsem a znovu připojil objektiv při odpojené baterce a znovu nic. Stejný stav.

Baterka je plně nabitá a má 4,23V.
skiner

#595 Příspěvek od skiner »

Nastavenia sa po update zresetovali aj mne. Medzi video formatmi je aj WAV cisto pre zaznam zvuku bez obrazu. Nemal si to nastavene ? Alebo skus nastavit WAV a ulozit a potom to prehod naspat na MP4.
Na nete som nasiel rovnake pripady, ale riesenia ziadne. Musis skusat mozne aj nemozne.
jio

#596 Příspěvek od jio »

Zkoušel jsem možné i nemožné a nic. Mám pocit, že tam je natvrdo nastavené wav zvuk bez obrazu.
Uvidím, nic s tím nenadělám. Počkám do dalšího FW a snad to je jen chyba v FW.
kroxigor

#597 Příspěvek od kroxigor »

Divné mě se ještě nikdy nastavení nevyresetovaly po updatu FW
Máš i aktuální mSetup?
jio

#598 Příspěvek od jio »

Ano mám. 3.0.4.5.
Aktualizoval jsem ho jako první krok před aktualizací FW.

Teď mě napadlo, nemůže být problém v mSetup? Teď ještě někde najít starší verzi. Na http://www.mytempfiles.info/mobius/index.html je jen aktuální verze.
toty

#599 Příspěvek od toty »

Ahoj, dnes jsem vyzkoušel jak je na tom baterie v mobiusu po roce a jsem velmi překvapen. Mobius používám na letadle (cca 2x do týdne 15min), ale pak ho mám stále připojený v autě se záznamem. Auto stojí venku i v mrazech, kameru tam nechávám. Kameru se automaticky vypíná (po 1min) se zapalováním.
Baterie při dnešním testu v pokojové teplotě vydržela natáčet rovných 60 minut ! Takže za mě, další bod k super kameře.
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
kroxigor

#600 Příspěvek od kroxigor »

Tak já dneska po roce odepisuju jednoho Mobiuse definitivně na náhradní díly.
Žere baterky jako kráva žádná v něm nevydrží systematicky je ničí ...

Plně nabitej nevydrží ve vypnutém stavu ani do druhého dne. Už jsem do něj dal 3 baterku a stále stejný.
Evidentně něco na desce.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“