FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - pokračování

#571 Příspěvek od RCStudio »

No nad tim jsme okrajove premysleli s Martinem, ale pak jsme si rekli ze radsi ne, mohlo by se taky stat ze bychom ty radia rozslapali. To vis doma to staci :mrgreen:
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
kitemonkee

#572 Příspěvek od kitemonkee »

celadnik píše:dúfam že podľa toho návodu s tými trimrami sa mi podarí už pripojiť ho k PC ako mass storage, aby som sa dostal do adresárov a vedel upraviť názvy.
nezabúdaj, že stále máš ešte (poslednú) možnosť SD kartu z vysielačky vytiahnuť a vložiť priamo do počítača - časovo to nie je o moc dlhšie.
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#573 Příspěvek od celadnik »

janekx píše:No nad tim jsme okrajove premysleli s Martinem, ale pak jsme si rekli ze radsi ne, mohlo by se taky stat ze bychom ty radia rozslapali. To vis doma to staci :mrgreen:

to je pravda, este by si tam vsunuli hlasky typu " hybaj uz domov, stačilo lietania" po určitých minutách :-D Alebo pri vypinani "dufam, že si nič nerozbil"................mne to stačí, keď dojdem domov a mama začne "koľko si toho rozbil" a pod :-D
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#574 Příspěvek od RCStudio »

To moji to je jedno, ale velmi se stara o to aby zadne letadlo neopustilo kancelar a nezacalo prolinat do jinych pokoju. Musim vymyslet nejaky skladovaci system.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
kitemonkee

#575 Příspěvek od kitemonkee »

celadnik píše:Btw. ako by sa dali najlepšie nastaviť klapky - oznamovanie, ak ich používam na ten bočný slider - potenciometer?? Nejaké návrhy? Spravit nejakú podmienku cez logické podmienky? Tak aby napr. keď ich začnem vysúvať, taranis zakvákal že sú vysunuté, ale potom len upozorňoval nejakým pípaním a viac nekecal. A kvákal až keď ich úplne zavrem - dám do nuly?
ďakujem za návrhy.
áno, najprv si urob logickú funkciu kde LS<100, alebo lepšie s nejakou rezervou (LS<95, dajme tomu) - niekedy sa nedostaneš s potenciometrom až na kalibrovaný "koniec", takisto každý potenciometer má určitý "šum", tak by sa ti to sporadicky spúšťalo aj samo...
potom si na tú funkciu zaves zvuky - môže ich byť aj viac - potom sa prehrávajú za sebou v poradí v akom sú zadefinované. tým pádom si môžeš dať prehrať jeden krát "klapky vysunuté" a za tým opakujúce sa pípanie po určitom intervale (1s, 3s - záleží čo ti vyhovuje).
a samozrejme si zadefinuj potom ešte tretí zvuk (klapky zasunuté), pri "neplatnosti" logickej funkcie.
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
Jardaxx

#576 Příspěvek od Jardaxx »

janekx píše:To moji to je jedno, ale velmi se stara o to aby zadne letadlo neopustilo kancelar a nezacalo prolinat do jinych pokoju. Musim vymyslet nejaky skladovaci system.

Tak pánové to moje manželka ví jak na mně.Něco pro zasmání.Na zahradě jsem mněl navozené dřevo na topení.Tu kládu tu skříň a tamhle paletu a podobně.Mojí ten čurbes nehorázně rozčiloval.Stále mi říkala ukliď si tam ,jak to vypadá ,co sousedi.Já to stále odkládal.Je to asi mněsíc mi povídá.Když to uklidíš koupím ti nové letadlo.No to jste neviděli jak rychle bylo uklizeno a pořezáno.Letadlo jsem dostal.A ona říká.A co já co si můžu koupit.Já nato.Ty? Nic.Neudělala si si žádnej čurbes ,nemáš co uklízet,nemúžeš si teda nic koupit. :D Vím že to sem nepatří,Tak jen pro pobavení.A doufám že mně omluvíte.STaranisem zatím nemám žádnej problém.
Naposledy upravil(a) Jardaxx dne stř 08.10.2014 13:21, celkem upraveno 1 x.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#577 Příspěvek od thsoft »

:lol: :lol: :lol:

Jardaxx píše:.Neudělala si si žádnej čurbes ,nemáš co uklízet,nemúžeš si teda nic koupit. :D
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
mab
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od mab »

celadnik píše:Btw. s flysky modulom ako externym k taranisovi nemáte niekto skúsenosť?
Ja som jeden skúšal, ale spodná polovica nejak nepasovala, vyzerá to ako by bol modul mierne širší/dlhší, o pár mm.

Koupil jsem FS-GT3 FS-TH9X Module FS-TM002 z Banggoodu. Spodní část nejde úplně domáčknout nesedí to, ale boční "zobáčky" jsou zacvaklé a tak to drží.
Říkal jsem si, že na to časem mrknu, na netu o tom píšou, ale nechal jsem to na pak a klasika :). Podle mě nesedí ty piny co trčí z vysílačky, v modulu je samice povystrčená.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od celadnik »

ved to, tiež som kúpil flysky modul na e-bay, nemal označenie, som myslel že ich je viac typov. Tiež mi nesedela spodná časť. V 9xr-ke mi to pasuje.

Potom som tu na rcmanii našiel link na ten bangood TM002, reku to je asi iná verzia, nakoľko na e-bay nemal žiadne ďalšie označenia...a niekde som na youtube videl video, že ten TM002 mu pasoval. Tak som ho objednal, že možno je viac verzii tych modulov (rozdiely v velkosti alebo podobne).

Teraz si ma moc nepotešil, že ani ten TM002 ti nepasoval.
Drondys

#580 Příspěvek od Drondys »

Bude zřejmě potřeba obrousit ten výstupek okolo pinů na modulu, který vystupuje nad tu spodní plochu viz na obrázku níže jak na něj ukazuje šipka. Tak, aby nic nevystupovalo a bylo to po obroušení zarovno s tou spodní plochou. Takže popadnout nějakou minibrusku jako je třeba Dremelka a buď obrousit nebo řezným kotoučkem z boku odříznout celý ten výstupek okolo pinů.

Obrázek
Přílohy
fstm002.jpg
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#581 Příspěvek od celadnik »

tak sa mi podarilo spojiť ho s PC a to na nasledovné spôsoby:
- ako mass storage
- ako stl bootloader
- ako hid joystick

Companion som neriešil ešte.

Zvuky už fungujú, stačilo skrátiť ich mená.
Ďakujem za rady.

Ten flysky modul vyskúšam asi cez víkend
mab
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od mab »

celadnik píše:Teraz si ma moc nepotešil, že ani ten TM002 ti nepasoval.

Ono to není až tak hrozné, vyfotil jsem to.
WP_20141008_15_19_29_Pro.jpg

A do kufříku se taky v pohodě vejde.
WP_20141008_15_19_09_Pro.jpg
x9d, x-lite pro a pár poletuch
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#583 Příspěvek od celadnik »

nastavoval som tie zvuky na klapky a vyskocil mi jeden problem.

Nastavil som, že ak je a>x kde x je LS (slider lavy) a hodnota je 98, tak aby hlasil "klapky vypnute".

Problem ale je, ze ked zapnem vysielacku, LS je v hodnote 100 co je viac ako ako x a teda hned hlasi hlasku. AKosi sa mi nedari doladiť to, aby to hlasilo ako ma, ale nie hned po starte. LS je pri starte TX v polohe 100.
mhotar

#584 Příspěvek od mhotar »

Ve funkci nastav četnost na !1x
www.opentx.cz
mclei
Kontaktovat uživatele:

#585 Příspěvek od mclei »

mab píše:Koupil jsem FS-GT3 FS-TH9X Module FS-TM002 z Banggoodu. Spodní část nejde úplně domáčknout nesedí to, ale boční "zobáčky" jsou zacvaklé a tak to drží.
Říkal jsem si, že na to časem mrknu, na netu o tom píšou, ale nechal jsem to na pak a klasika :). Podle mě nesedí ty piny co trčí z vysílačky, v modulu je samice povystrčená.

Aha takže když vezmu TX modul z mé T9x, upravím ho, přidám mu konektor na externí anténu tak ho budu moct používat v Taranisu i původní T9x? To by bylo super, že bych využil i původní přijímač od T9x. Tu T9x chci používat hlavně jako žákovskou k Taranisu pro kluka, takže stejně bez modulu.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“