T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#571 Příspěvek od pkotatko »

To byl ode mne jen nástřel. Jedna z možností.
Co zisk ? Nedal by se zvýšit ? Není možné že ti něco ve vysílači kecá do kanálu vrtulky po přepnutí do HL ? Přepínáš ve stejném letovém režimu, nebo máš nastaveny dva řežimy ( byť třeba stejné ), ale každý s jiným nastavením gyra ? A jak Psena psal, vibrace, změna podložky pod gyrem ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#572 Příspěvek od L.Bily »

aj ja mam jednu otazku ako je mozne ked dam novu baterku vsetko vytrimujem tak ako tak sa drzi ale ako baterka slabne tak psrtupne sa rozhodi chovanie vrtulnika, ide do boku a do zadu, cim to moze byt, listami? mam tieto http://www.helifly.sk/STEALTH-3KL-CF-325mm,425.html
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
OPR
Kontaktovat uživatele:

#573 Příspěvek od OPR »

To je tím že jak postupně vylétáváš kapacitu tím měníš i hmotnost aku a zároveň i těžistě modelu. Až baterky zase dotankuješ .... bude vše OK. :idea:

Promiň, ale jinou souvislost s batrkou netuším. :?
mbsped

#574 Příspěvek od mbsped »

Díky chlapi,každopádně jsem pochopil,že to není standardní chování vrťase. Pokusím se přenést do praxe vaše nápady a dám pak vědět. Jinak 450ka je jěště bez pádu,nic se nenastavovalo a lítá takto hned "z krabice". Přepínání gyra jsem dělal přímo v tom "visícím" letovém režimu,takže se tam myslím opravdu nic jiného nezměnilo. Vlastně ano,při prvním startu kmital ocas,tak se snižoval zisk gyra - to bylo vše a určitě tam nějaký prostor pro nastavení zisku bude.
Toro 900,Lynx-E,Absolution,MiniCorado,Addiction 3D - T6EX,T8FG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od pkotatko »

Jedna z možných příčin:
Máš špatně těžiště a jak ti slábne baterka, snižují se ti otáčky rotoru, snižuje se ti jeho účinnost a to dotrimování přestane stačit.
V listech bych to asi nehledal.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#576 Příspěvek od psena »

OPR píše:To je tím že jak postupně vylétáváš kapacitu tím měníš i hmotnost aku a zároveň i těžistě modelu. Až baterky zase dotankuješ .... bude vše OK. :idea:

To myslis vazne? 8O
OPR
Kontaktovat uživatele:

#577 Příspěvek od OPR »

psena píše:
OPR píše:To je tím že jak postupně vylétáváš kapacitu tím měníš i hmotnost aku a zároveň i těžistě modelu. Až baterky zase dotankuješ .... bude vše OK. :idea:

To myslis vazne? 8O

Ne.

mbsped
Prosím Tě, a kolik točíš?
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od L.Bily »

to presne neviem, est som nepomeral, ale mam krivku plynu na idle1 90 85 80 85 90 a 13 zubovy pastorek, takze si mysli ze by to malo byt v pohode
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
mbsped

#579 Příspěvek od mbsped »

OPR: otáčky jsem nezměřil,ale je pravda že budou asi nízko.Jestli se to dá vydedukovat z nastavení v Tx rovná přímka 65%. Zatím se kromě visení a přesunů nepouštím do "větších akcí".
OPR
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od OPR »

bohužel .... nedá.

Ale píšeš že máš rovnou křivku ..... tedy těch Tvých 65%.
prosím Tě a jaký regulátor máš?
mbsped

#581 Příspěvek od mbsped »

Regulátor je RCE-BL35X 35A ESC. Jestli se dnes dostanu ven,tak změřím otáčky v celém rozsahu Tx,ať mám pro příště jasno.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od OPR »

Myslím, že znám řešení Tvého problému. Ty létáš originální regulátor co byl v krabici s mixérem v režimu governor. Viď? Tak ten regulátor koukej pěkně nakřivkovat a budeš mět klid. Udělej si normální V křivku (nebo na kterou jsi zviklí. Zkus to - na 90% je to tím. Na governor raději zapomeň.

:D
mbsped

#583 Příspěvek od mbsped »

Mno,lítám to tak,jak byl regl nastavený výrobcem...někde jsem četl,abych nastavení ponechal,tak jak je od Alignu. Až se dostanu k helině,tak to prověřím!Samozřejmě vím,že governor Align neumí a pokud tam je,tak ne mojím nastavením.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#584 Příspěvek od OPR »

mbsped píše:Mno,lítám to tak,jak byl regl nastavený výrobcem...někde jsem četl,abych nastavení ponechal,tak jak je od Alignu. Až se dostanu k helině,tak to prověřím!Samozřejmě vím,že governor Align neumí a pokud tam je,tak ne mojím nastavením.

Tady tuším jistou komplikaci. Ty sice governor aktivní nemáš (default z továrny) ale tím že mu vystavíš vodorovnou křivku ..... je pro něj v podstatě to samé ....... možná ještě horší jelikož regulace pracuje se sníženou schopnoszí snímat momentuální situaci na rotoru. Ono to totiž předpokládá že Ty za ten regulátor vystihneš patřičným nakřivkováním momentální situaci a zatížení na nosném rotoru. Bohužel ...... to že máš všude 65% nezanmená že to udrží - on to moc neumí sám o sobě ale ještě ke fšemu jeho funkci držení RPM jsi mu uplně odstavil. Proto to blbne.
mbsped

#585 Příspěvek od mbsped »

Díky,zjistím co je v reglu vůbec nastaveno. Upřímně,nemám moc rád to nastavení regulátorů přes vysílač.Raději nějakou programovací kartu nebo připojení k PC,jinak se v tom nastavování ztrácím :( Vodorovnou křivku jsem si udělal právě jen a pouze pro to visení,páč kolektiv pouze lechtám...ale zkusím změnit i ten plyn.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“