Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Kdyby někdo chtěl budu mít na prodej jednu KK2.0 koupil jsem arduflyer. Zatím jsem inzerát nedal a je jeden zájemce tak čekám jak odpoví. Cenu bych si představoval 500,- a něco na poštovný.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Zdravím, neměl by prosím někdo na půjčení za nějakej peníz USBasp na atmel procesory. Chtěl bych si přehrát firmware na řídící jednotce KK2. Díky
- kitemonkee
Baran píše:Zdravím, neměl by prosím někdo na půjčení za nějakej peníz USBasp na atmel procesory. Chtěl bych si přehrát firmware na řídící jednotce KK2. Díky
zkus si nejdřív vyplnit v profilu "bydliště", pomůže ti to, věř mi.
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
nebo ho objednej třeba tady určitě ho využiješ častěji. http://www.eshop-rychle.cz/model-rozumne/eshop/16-1-multikoptery/20-2-elektronika/5/618-USBasp-AVR-programovaci-interface-ATMEL-procesor
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Včera jsem si znova ověřil, že můj poslední kolaps s deskou KK2.0 a fw.1.6 zase dostává další trhliny. Vzal jsem přijímač co jsem měl v quadře a zabudoval ho do větroně ( 4ch ). Zkoušel jsem dosah s nastaveným testem na F12 FG , mělo by to podle papírů min. fungovat na 40m. Já se dostal na 47 s tím, že model ležel na zemi. Takže už opravdu nevím, proč mi z ničeho nic najednou koptéra vzala roha cca ze 3m ve vysu a na plný motor vylétla do cca 60m a naprosto neovladatelná pod plnýma motorama následoval pád.
Byl jsem rozhodnut už multirotorama zkoncovat, ale rozleželo se mi to a tak začínám znova. Ale určitě už to nebude KK2.0 a ten RX (FRSKY klon Futaba ) taky né. Může mi někdo vysvětlit co se mohlo stát ? V přijímači žádný failsafe nastavem nebyl, lítal jsem s tím podstatně dál a normálně to fungovalo. A zničeho nic takový fail. ESC jsou OK, Deska se tváří OK, RX je OK. Fakt nevím.
Byl jsem rozhodnut už multirotorama zkoncovat, ale rozleželo se mi to a tak začínám znova. Ale určitě už to nebude KK2.0 a ten RX (FRSKY klon Futaba ) taky né. Může mi někdo vysvětlit co se mohlo stát ? V přijímači žádný failsafe nastavem nebyl, lítal jsem s tím podstatně dál a normálně to fungovalo. A zničeho nic takový fail. ESC jsou OK, Deska se tváří OK, RX je OK. Fakt nevím.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Napadají mě dvě věci:
1) už jsem se párkrát setkal se špatně připájeným akcelerometrem na kk2, tady na tom videu je to dobře vidět http://www.youtube.com/watch?v=SRryKI19jOQ zkus ho pomačkat a koukat jestli tam nějaká hodnota nevypadne, je možné, že se to za letu klepne a hodí to nějakou špatnou hodnotu.
2) v manuálu je u Pgainu napsáno, že pokud je vysoký, tak to může samo začít stoupat.
Nebo máš prostě vadný kus.
1) už jsem se párkrát setkal se špatně připájeným akcelerometrem na kk2, tady na tom videu je to dobře vidět http://www.youtube.com/watch?v=SRryKI19jOQ zkus ho pomačkat a koukat jestli tam nějaká hodnota nevypadne, je možné, že se to za letu klepne a hodí to nějakou špatnou hodnotu.
2) v manuálu je u Pgainu napsáno, že pokud je vysoký, tak to může samo začít stoupat.
Nebo máš prostě vadný kus.
problem KK 2.0 board, nelétá to..
jako prvni setup:
KK 2.0 board 1.5 FW
NTM Prop Drive 28-26 1000KV / 315W (short shaft version)
Hobbyking SK450 Glass Fiber Quadcopter Frame 450mm
10x4.5 SF Props 2pc Standard Rotation/2 pc RH Rotation (Black)
Turnigy Multistar 30 Amp Multi-rotor Brushless ESC 2-4S
S3 2200 baterka
První let proběhl více méně v pořádku, pří testu doma druhy den mi začal doutnat ESC M3, vymenil jsem ho za stejný. copter sem sice dostal do vzduchu ale pri stejném plynu se chvilku propadal chvilku nabíral výsku, obcas sebou jakoby cuknul, ale né jako by byl přegyrovaný spíš jako by jeden motor/esc jel méně a potom se to snazil dohnat (chvilkové zvýšení otáček bylo slyšet)
Po snažil jsem se podle youtube/webu nastavit nejakej hodne basic nastaveni, ale po tom se copter nechtěl ani zvednout, a klepal se tak ze se po odlehčení rozeskákal ze strany na stranu.
Tak jsem pripojil USB k desce a nahodil new 1.5 FW, zase jsem si nechal poradit (samozrejme to nefunguje na kazdy setup ale alespon nejaky zaklad sem chtel) nastavil jsem tam nejakej hodnoty a stalo se to stejne copter sem otestoval jak na desce, kalibrace, prijimac, tak v pomalém chodu na náklon do vsech stran a yaw.
I tentokrát se ale copter po odlehčení rozklepak ze strany na stranu tak moc že skončil skoro na zádech.
Testoval jsem jak lock tak normal a proste si nějak nevím rady..
KK 2.0 board 1.5 FW
NTM Prop Drive 28-26 1000KV / 315W (short shaft version)
Hobbyking SK450 Glass Fiber Quadcopter Frame 450mm
10x4.5 SF Props 2pc Standard Rotation/2 pc RH Rotation (Black)
Turnigy Multistar 30 Amp Multi-rotor Brushless ESC 2-4S
S3 2200 baterka
První let proběhl více méně v pořádku, pří testu doma druhy den mi začal doutnat ESC M3, vymenil jsem ho za stejný. copter sem sice dostal do vzduchu ale pri stejném plynu se chvilku propadal chvilku nabíral výsku, obcas sebou jakoby cuknul, ale né jako by byl přegyrovaný spíš jako by jeden motor/esc jel méně a potom se to snazil dohnat (chvilkové zvýšení otáček bylo slyšet)
Po snažil jsem se podle youtube/webu nastavit nejakej hodne basic nastaveni, ale po tom se copter nechtěl ani zvednout, a klepal se tak ze se po odlehčení rozeskákal ze strany na stranu.
Tak jsem pripojil USB k desce a nahodil new 1.5 FW, zase jsem si nechal poradit (samozrejme to nefunguje na kazdy setup ale alespon nejaky zaklad sem chtel) nastavil jsem tam nejakej hodnoty a stalo se to stejne copter sem otestoval jak na desce, kalibrace, prijimac, tak v pomalém chodu na náklon do vsech stran a yaw.
I tentokrát se ale copter po odlehčení rozklepak ze strany na stranu tak moc že skončil skoro na zádech.
Testoval jsem jak lock tak normal a proste si nějak nevím rady..
Re: problem KK 2.0 board, nelétá to..
Neboural jsi při jetu doma? Před nárazem musíš co nejdříve vypnut plyn. Pokud narazíš a necháš ho třeba mírně zapnutý a vrtule jsou zaseklé, dojde k odpálení esc. Z esc se pak mocně kuří navíc to většinou odnese i motor. V motoru se teplem poruší izolace na vinutí a dojde ke spečení drátů a zkratu. Pokud se ti pokazilo jedno esc, tak to chce zkontrolovat i motor, který k němu byl připojen. Pozor ať si vadným motorem neničíš nová ESC. Pokud máš vše dobře zapojeno neviděl bych v kombinaci těchto komponent problém. Poslední co bych možná viděl za zradu je podle hobykingu BEC: Yes (Switching) [Remove middle wire to dissable], to znamená že bys měl KK2 napájet jen z jednoho ESC.
Re: problem KK 2.0 board, nelétá to..
exanko píše:Neboural jsi při jetu doma? Před nárazem musíš co nejdříve vypnut plyn.....
Bec mam jen u motoru M1 u ostatnich mam odpojeny prostredni/napajeci kabel
Neboural jsem esc zacal čoudit sám od sebe bez zapnutych/odarmovanych motoru, jen jsem pripojil baterii..
Myslím že muj problém je rozdílné nastavení ESC..
stejne jsem je chtel flashnout na SimonK FW ale moje otázka je:
Při rozdílném nastavení ESC pred flashem dojde k uplnemu vymazani, tudiz to nema vliv na nový SimonK FW?
Jinými slovy, jine nastaveni pred flashem, bude potom stejne?
Dik
stejne jsem je chtel flashnout na SimonK FW ale moje otázka je:
Při rozdílném nastavení ESC pred flashem dojde k uplnemu vymazani, tudiz to nema vliv na nový SimonK FW?
Jinými slovy, jine nastaveni pred flashem, bude potom stejne?
Dik
Myslim, ze SimonK fw je uz nastaveny napevno a neda sa menit, teda vsetky regle budu mat rovnake nastavenia.
Já jsem kdysi flashnul na SimonK turnigy plush a bylo to znát. Má cenu flashovat multistary na SimonK?
Ked uz je tu tato tema, existuje nejaka historia zmien medzi jednotlivymi verziami ?
Vcera som si vsimol po dlhsom case ze je dostupna verzia 2013-05-15. Ja mam tu predchadzajucu a tak by som rad vedel, ci ma zmysel flashovat nanovo alebo ostat pri starsom FW.
Vcera som si vsimol po dlhsom case ze je dostupna verzia 2013-05-15. Ja mam tu predchadzajucu a tak by som rad vedel, ci ma zmysel flashovat nanovo alebo ostat pri starsom FW.
CyCo píše:Já jsem kdysi flashnul na SimonK turnigy plush a bylo to znát. Má cenu flashovat multistary na SimonK?
Bude tam ta stejná změna, starsi plush i multistar or turnigy ma starsi procak na kterej jde SimonK a zmena je to velika, na multistaru totiz nainstalovany ze zacatku neni..
O tom k jak moc velke zmene dojde budu informovat..
JJ multistary uměj taky 400hz ,proto jsou predurceny pro coptery. Jaký další výhody má SimonK nevím. PLUSHE byly líný a neumely rychlý změny otáček proto SimonK byl lepsi.