DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dt

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#511 Příspěvek od dt »

Aha, takže veškerá ta snaha je jenom proto, abys mohl vozit pár desitek (nebo stovek) gramů mrtvé váhy navíc. No proti gustu... :?
pivandrift

#512 Příspěvek od pivandrift »

Zdravím, jsem jedním z těch nových copteristů, kteří ještě nic neví a neumí. Pečlivě (doufám) jsem pročetl toto forum a uplně se bojím položit dotaz, který tam někde třeba je schován. Mám asi 6 vzletů a jsem nadšen kvalitou videa (zatím bez gimbalu). Při posledním letu se v určité výšce změnil zvuk motorů. V jiné výšce opět OK a znovu. Snad to byly jen poryvy větru, ale byl to zvuk jako před zadřením. Bylo skoro bezvětří, i když na hoře možná fouklo. Při přistání vše ok. Mám to nějak řešit? Díky.
Phantom1 DJI F300
Phantom1, GP 3+se, FY mini 3D
gardenroute

#513 Příspěvek od gardenroute »

pivandrift píše:Zdravím, jsem jedním z těch nových copteristů, kteří ještě nic neví a neumí. Pečlivě (doufám) jsem pročetl toto forum a uplně se bojím položit dotaz, který tam někde třeba je schován. Mám asi 6 vzletů a jsem nadšen kvalitou videa (zatím bez gimbalu). Při posledním letu se v určité výšce změnil zvuk motorů. V jiné výšce opět OK a znovu. Snad to byly jen poryvy větru, ale byl to zvuk jako před zadřením. Bylo skoro bezvětří, i když na hoře možná fouklo. Při přistání vše ok. Mám to nějak řešit? Díky.
Phantom1 DJI F300
Pokud to nebyl zvuk nějak umirajici motoru (u nového P. dost nepravděpodobné), tak to není nic neobvykleho, stabilizace multi-rotoru reaguje na změny polohy letadla a změnou otáček vlastně kopteru udržuje v te spravne poloze, např. při nějakém poryvu vetru. Běžně dole bývá bezvětří, a nahoře to vůči...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

#514 Příspěvek od salamander »

Keď motory zabojujú proti vetru tak to zavreští , to je normálne, žiadne obavy treba si na to zvyknúť .
pivandrift

#515 Příspěvek od pivandrift »

Ok díky, teď ještě odstranit ty vibrace. Ne phtáka, ale moje, jak se vždy klepu, aby neuletěl. :D
Phantom1, GP 3+se, FY mini 3D
Marek_Km

#516 Příspěvek od Marek_Km »

dt píše:Aha, takže veškerá ta snaha je jenom proto, abys mohl vozit pár desitek (nebo stovek) gramů mrtvé váhy navíc. No proti gustu... :?

Dík za podporu. :wink: Btw mrtvá váha navíc to není, když v tom je energie. Jde o to, že na takto naložené koptéře už trochu slabší aku prostě nestíhají. Chci to vyzkoušet. Je mi zcela jasné, že čas v žádném případě nebude dvojnásobný, ale bude o tu hmotnost té druhé aku menší. Ty sety různých držáků na aku navíc jsou na Ebay a jinde docela prodávané, takže asi to blbost není. Jak jsem psal, uvidím. Třeba to dělám zbytečně, ale aspoň to budu mít předpřipravené na větší aku (s použití s většími dvířky). Toto je bohužel slabé místo Phantoma tak jako částečně i prostor na přidávání různých věcí. Dnes bych pravděpodobně volil asi konstrukci typu Discovery, která je fakt dobrá. U Phantoma zas vítězí kompaktnost a malé rozměry.
salamander

#517 Příspěvek od salamander »

pivandrift píše:Ok díky, teď ještě odstranit ty vibrace. Ne phtáka, ale moje, jak se vždy klepu, aby neuletěl. :D

Ak to uletí tak väčšinou chybou pilota . Zo začiatku sa mi stalo že neletel tam kde som chcel , ale to som nechtiac prepol niektorú s páčok - prepínačov, potom som dával na ne pozor.
Zo začiatku som stále lietal ľavý prepínač hore na OFF a pravý na GPS ATI .
Pred letová príprava , chytenie satelitov a kalibrácia kompasu , na tom som si dal záležať a lietal som rok bez uletenia .
Zo začiatku bola kopa problémov, gardenroute by o tom vedel hovoriť, stále sa učíme... :(
hravec

#518 Příspěvek od hravec »

Právě se mi podařilo sehnal dodavatele dalších WATERBUOYů - sehnal jsem 20 ks v Austrálii, ale ty by byly dovezeny kolegou až někdy v červnu nebo červenci... zkoušel jsem psát i výrobci, následně urgoval a pak se mi ozvali, že s výrobou skončili....

ALE - podařilo se mi sehnat dodavatele pár kousků v Evropě, jsou o něco dražší než z Austrálie, ale byly by hned ... min. odběr 12 kusů

DALŠÍ dobrá informace již pro majitele WATERBUOYů - díky našemu společnému kamarádovi gardenroute jsme v Anglii sehnali schopného konstruktéra s 3D tiskárnou, který je fanda do DJI Phantoma a do nových výzev, které mu jsem jeden kousek klíčenky WATERBUOY poslal poštou (zíral jsem že jen za 95 Kč s doručenkou) a on oscanoval 3D scanerem WATERBUOY a nyní konstruuje lehký a účelný závěs pro WATERBUOYe na nohy Phantoma, po jednom kusu na každou nohu, samo sebou v těžišti ....

takže je zde zajímavá nabídka nejen záchranných klíčenek, ale i úchytů na Phantoma se standardním podvozkem ...

kdo nevíte co WATERBUOY je:

jde o přívěšek na klíče, který po pádu do vody vytáhne předmět těžký až 1 kg na hladinu a signalizuje polohu po dobu až 24 hodin, vhodný k ochraně různých cenných předmětů, od klíčů, fotoaparátů, mobilů, GPS až po cenné rybářské či jachtařské náčiní, seznam je však je nekonečný... tedy i pro potencionální záchranu kvadrokoptéry po pádu do vody...

- bližší popis, ukázkové fotky a videa na stránkách výrobce http://www.water-buoy.com/ který však přestal s výrobou a distribucí...

[album]3670[/album]

P.S. nejedná se o inzerci, ale o možnost pomoci ostatním, jak nedopadnout jako já, jež jsem svoji P1 utopil ve Slovinském Bohinjském jezeře ... :(
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec

#519 Příspěvek od hravec »

dovolím si také doporučit pasující kufr na Phantoma za super cenu http://www.ebay.com/itm/Universalkoffer-35-L-Kamerakoffer-Koffer-Case-Schaumstoff-917869-/221046241637?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Werkstattausr%C3%BCstung&hash=item337761f965- mám ho již od března 2013 - pokud by nechtěli poslat do ČR, poradím kam nechat poslat ve Frankfurtu a kým odtam dovézt kamionem na trase Rozvadov - Uherské Hradiště - tak jsem to řešil já ...

[album]3866[/album] [album]3865[/album]
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#520 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:...dovolím si také doporučit pasující kufr na Phantoma za super cenu...
Dovolím si s Petrem (@Hravec) souhlasit a také doporučuji, ve stejném kufru (mám ho též) můj Phantom najezdil v naprostém pořádku 7.500 km po zemích jižní Afriky pouštěmi i džunglí (extrémní prašnost i extrémní vlhkost), nepoškozen, vodotěsný, prachotěsný.
A vejde se do něj úplně vše kolem Phantoma (vč. FPV), letecké společnosti ho akceptují jako kabinové zavazadlo. Má předřezané výplně, sami si interiér celkem snadno "vydesignujete". Cena je super.
hravec

#521 Příspěvek od hravec »

ó díky velký moudrý bratře za ten poklonek ... :wink:

jak jsem psal, pomohu bezplatně zajistit příjem v SRN a zajistit dovoz do ČR ...
gardenroute

#522 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:ó díky velký moudrý bratře za ten poklonek ... :wink: jak jsem psal, pomohu bezplatně zajistit příjem v SRN a zajistit dovoz do ČR ...
Šikovný hravec, šikovný... :D
hravec

#523 Příspěvek od hravec »

v příštím týdnu mi dojde několik WATERBUOYů - pokud máte někdo zájempřenechám v podstatě bez jakékoliv přirážky (nejedná se o komerční prodej, živí mě úplně něco jiného a obchodního ducha jsem nikdy neměl, jedná se o možnost pomoci ostatním, jak nedopadnout jako já, jež jsem svoji P1 utopil ve Slovinském Bohinjském jezeře) + současně předám kontakt na výrobce úchytů na standardní nohy Phantoma (píši nohy, že vzhledem k hmotnosti přes 1 kg, vyvážení, tedy stabilitě a funkčnosti, je třeba dát 2 ks po jednom na každou nohu)
Marek_Km

#524 Příspěvek od Marek_Km »

Tak se mi to povedlo dokončit. Předevčírem mi přišlo OSD, tak jsem se drbkal jen s tím a včera jsem dokončil ten aku prostor. Vypiloval jsem ten otvor o něco malinko menší, než dvířka, takže není vidět přes zavřená dvířka, že je nějaká úprava - jen to, že napájecí kabeláž má svůj průchod kolem dvířek. Vše OK, baterky tak vlezou tak akorát - suvně, takže ani zlehka, ani natěsno, tak akorát. Ani nevypadnou, když Ptáka nakloním. Patro vevnitř jsem podložil matičkami M3 a podložkami, dohromady to mělo mám pocit 2,72 mm. Nad baterkami zbyla ještě rezerva místa. Bohužel potud vše OK. Zklamaly dvířka. Přestože mají z boku vypilované místa pro kabely, tak to zavřít nejde. Musel bych asi ještě dodatečně upravit ten díl okolo dvířek, ale to se mi nechce. Asi to vyřeším buď suchým zipem přes dvířka, nebo ten sucháč dám od nohy k noze a přes baterky, ještě uvidím. Kromě tohoto problému jsem s výsledkem spokojen. Zítra se stavím za kámošem, ať mi zkonzultuje moje propojení a napájení kamery, gimbalu, FPV a OSD. Jsem elektrikář jak noha. Sice to fungovalo, ale radši si nechám poradit, jestli je to dobře.
Výsledek úprav je tentokrát tady: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EMGcEIBrrMs[/youtube]
hravec

#525 Příspěvek od hravec »

píše to: Toto video je soukromé :(
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“