Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Virtual

Re: Mobius kamera

#496 Příspěvek od Virtual »

miťo píše:...Jinak moje baterie v Mobiusu bere za své, patrně provozem v autě dostává pěknou čočku...

Pokud nahráváš v autě "stále", není lepší použít napájení z auta a kondenzátor místo baterky?
Asek
Kontaktovat uživatele:

#497 Příspěvek od Asek »

Měl jsem kondík místo baterky, ale byl problém se spouštěním. Nastaveno jsem to měl na autostart při připojení napájení. Napájel jsem to přes stabilizátor 5V drátem, který byl napájený po zapnutí zapalování, ale při startování se vypínal. Takže při zapnutí zapalování se kamera zapnula, při startování se zase vypnula a tím rychlým střídáním se asi dostala do nějakého stavu, ve kterém se při opětovném napájení po nastartování už nezapnula - tak v 50% případů. Po vrácení baterky není problém. Vím, že ten napájecí drát by měl mít napětí i při startování, ale na pojistkách jsem ho nenašel a palubka se mi rozebírat nechtěla. Tak bacha na to.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
miťo

#498 Příspěvek od miťo »

Virtual píše:Pokud nahráváš v autě "stále", není lepší použít napájení z auta a kondenzátor místo baterky?

To bych to musel na létání přendavat a to se mi fakt nechce. Takhle koupím po roce novou baterku a zas to nějakou chvíli pošlape.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
sobi

#499 Příspěvek od sobi »

Asek píše:Měl jsem kondík místo baterky, ale byl problém se spouštěním. Nastaveno jsem to měl na autostart při připojení napájení. Napájel jsem to přes stabilizátor 5V drátem, který byl napájený po zapnutí zapalování, ale při startování se vypínal. Takže při zapnutí zapalování se kamera zapnula, při startování se zase vypnula a tím rychlým střídáním se asi dostala do nějakého stavu, ve kterém se při opětovném napájení po nastartování už nezapnula - tak v 50% případů. Po vrácení baterky není problém. Vím, že ten napájecí drát by měl mít napětí i při startování, ale na pojistkách jsem ho nenašel a palubka se mi rozebírat nechtěla. Tak bacha na to.

Použil si klasický kondenzátor alebo supercap?
Asek
Kontaktovat uživatele:

#500 Příspěvek od Asek »

Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
sobi

#501 Příspěvek od sobi »

bol som v tom, že by ten supercap vyriešil problém pri štartovaní - dobré vedieť, že nie
problém bude asi skrytý vo vete: "It only takes a few minutes to fully charge the Supercapacitor."
Virtual

#502 Příspěvek od Virtual »

Asek píše:Měl jsem kondík místo baterky, ale byl problém se spouštěním...
Zajímavá zkušenost, asi záleží i na elektrice auta. Mně se v autě např. vypíná při startování originální rádio (asi by to dělalo to co tobě) a všechny okruhy by měly mít ochranu vybití baterky, jen originální zásuvka na střed. panelu ne...

miťo píše:To bych to musel na létání přendavat a to se mi fakt nechce...
Já zvažoval pořízení druhého kousku hlavně kvůli nabíjení a "čisté", nenápadné instalaci pro každodenní použití, nakonec jsem jen vyzkoušel natáčení na baterku (obraz za ty peníze moc pěknej) a už v autě moc nenatáčím...
Marek_Km

#503 Příspěvek od Marek_Km »

Teď jsem si objednal jak 820 mAh baterku, tak i ten kapacitor. Ten bych použil v případě, že bych je vozil v autě. Už před časem jsem vyhodil autokameru. Už měla špatný obraz, občas nenahrávala, prostě dosloužila.
Oboje za necelé 3 stovky z BG.
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#504 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Honzzzinek88 píše:Kámoš mi teď poslal odkaz na mobius na ebay za pouhých 555 kč úplně nový. Hodně se jich už prodalo. Tak jsem jednu koupil taťkovi a kámoš taky pro sebe. Tak doufejme že nám nepřijdou jenom suché zipy... : - )

Tak hlásím že kamerka je do.. . Prostě je fuč byl to podvod jako byč. :D Ale vůbec nevadí PayPal mi vráítil peníze zpět . Takže zkusíme zase jindy :D
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od Honzzzinek88 »

miťo píše:Na letadle to maká v pohodě:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AoeFFwg8VTY[/youtube]

Ahoj miťo nakolik tě to vyšlo ten gimbal ? Na 99,99 dolarů z hk ? Nebo se to dá sehnat i levněji? Díky za odpověď. : - )
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od jamesgsf »

Míťo, že se to klepe je přesun vibrací od vrtulí až k čidlu gimbalu, prostě při tom dopředném letu to leze až na snímač polohy. Asi změnit tlumící materiály a nebo si trochu pohrát s citlivostí na snímači.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
miťo

#507 Příspěvek od miťo »

Gimball mám přes rc-levneji.cz , jinak příčinou klepání obrazu nejsou vibrace, ale to rušení. Probírali to na diskuzi flite-testu. Bylo tak video v pokoji bez vrtulí a dělalo to stejné věci jako mně.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#508 Příspěvek od jamesgsf »

Najdeš to?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
yannick

#509 Příspěvek od yannick »

Dobry den koupil jsem cameru mobius ale nevim kde najdu cesky manual .Myslel jsem ze ho najdu na strankach revotechu ale nejak jsem ho nenasel.
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#510 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Někde vzadu v tomto vláknu jsem ho vkládal tak ho pohledej. :)
P. S. Jestli to někdo nesmazal
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“