Viking 2-E a další modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking 2-E a další modýlky

#496 Příspěvek od Milan Nes »

jj taky se přidávám ... určitě to bude pecka
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
pepin

#497 Příspěvek od pepin »

zatim to sluníčko teda nic mnoho, ale trhá se to.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od Milan Nes »

njn naprd, zastrizliva sme divcaky odpiskali a dem brousit hranu pomaloletama na opatov :-d
asi si trosku zachodime :-d
SOVA is YouR CO-pilot

M1
Kontaktovat uživatele:

#499 Příspěvek od M1 »

Milan Nes píše:njn naprd, zastrizliva sme divcaky odpiskali a dem brousit hranu pomaloletama na opatov :-d
asi si trosku zachodime :-d

...na Opatově to znám Milane (jestli teda myslíš tu plochu obehnanou tim kopečkem dokola u D1), byl jsem tam párkrát i s kamerkou, akorát se tam blbě přistávalo-byly tam šutry a klacky ale třeba už je to tam lepší byl jsem tam tak před dvěma rokama :wink:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#500 Příspěvek od Milan Nes »

jj my tam obcas chodime, ja ten svah moc rad nemam, ale co clovek nadela ...
alespon ted tam nebude narostlej ten bordel, tak by to nemuselo bejt tak turbulentni jako
kdyz pak rostou ty kere a ostatni bordel, posledne sem to vzdal a radsi sem sel litat dolu,
protoze nahore se to mlatilo jako pr*se

ja tam i zalitaval kdysi miniIona ... pristaval na tom placku uprostred dole, na treti otocku, poprve sem podkovu proletel uplne celou v 1 metru :-d
SOVA is YouR CO-pilot

pepin

#501 Příspěvek od pepin »

tak zase jen jebkostroj :D
SAM_1108.JPG
kratas
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od kratas »

Opatovska podkova je v pohode. Turbulence jsou tam vzdy, pokud trochu fouka, protoze se hrnou od tech baraku vpredu. Ta vysoka trava na svhu je vopruz, ale litat se tam da naprosto v pohode. Dokonce tam s nami jednou lital i Filip Kalensky se Stingerem. Ja bych tam 3m kompozita nebral, protoze bych tam s nim neumel rozumne pristat, ale jinak naprosta pohoda. Aby to bylo opravdu ok, chce to vitr opravdu kolmo na svah, jinak je to boj, ale jk se rika tezko na cvicisti, lehko na bojisti a to je pak luxus litat nekde na obrovskem svahu, kde to nosi od nevidim do nevidim. Ja si tam trbas krasne zalitam vzdy, kdyz nemam cas nekam dojet, tak hodim ero do auta a 10minut jsem na kopecku. Dokonce jsem uz premyslel, ze si nekde koupim krovinorez a ocistim si tam hranu, ale se dala hezky hoblovat.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od ST »

Tak jsem se vrátil s lítání s ENJOY. Říkal jsem si, dám si hoďku a jdu domů na oběd. No jó musel jsem to urychlit, neb to nosilo jako prase a tak první letošní termika. Nehnal jsem to vysoko, max výška byla jen 401m. Ale občas to pofukovalo dost studený. Prostě ještě žádná pohoda.
Přílohy
2013-04-14-398.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#504 Příspěvek od ST »

No a teď je na řadě Viking 2E ...
pepin

#505 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Tak jsem měl včera dlouhý rozhovor s Romanem (Lomcovákem)...a něco na tom bude .
http://lomcovak.cz/wp_cze/f3b/2013/04/k ... #more-4519

Tak jsem udělal nový program a v neděli se uvidí:-)

docela jsem zvědavej s jakou přijdeš, tady to stojí s termikou za velkou bačkoru, ale trošku pofukuje z boku na hranku té cvičné loučky jižní stabilní větřík, tak jsem zkoušel při kroužení poruznu cvakal s odtokovkou, krásně bylo poznat jakou to má odezvu v tom stabilním větru a krásně se s jinak nastavenou odtokovkou měnila stabilně i výška.
ST
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od ST »

Nevím s čím přijde Dalibor, ale já jsem totálně na hadry. Viking2E splnil moje očekávání na 100%. V tomhle setupu to není žádná raketa, max. stoupání bylo 32,3m/s ale jinak je to naprosto nezáludný a hodný éro. Při přetažení to dá jasně najevo, že má dost. Vylítali jsme s mladým 2 baterky a výkonnostně jsou rovnocenné ( obě lehce pod 3mOhm ). Průser byl, že jak jsme přišli na plochu, tak se zatáhlo a termika žádná. Pochopitelně jak jsme končili, tak se vyjasnilo. První přistání bylo trochu o nervech, protože jsem měl málo potlačenou VOP a tak jsem si trochu poodletěl. To druhé po poštelování VOP už bylo prakticky k noze. Zkoušel jsem vytáhnout brzdy v bezpečné výšce a letí to prakticky krokem. Jinak to éro letí tam kam ho pošlu. Je to trochu jiné než F3J ENJOY ale prostě maximálně dobrý.
Přílohy
DSCN0239.JPG
DSCN0234.JPG
Robinsson

#507 Příspěvek od Robinsson »

Paráda tak už se konečně Viking dočkal letu, tak hlavně že vládne spokojenost a je to celý. Já jsem taky dnes neodolal a šel jsem na louku. No a na cca 1,5minuty motoru jsem byl přes třičtvrtě hodky ve vzduchu. Vyloženě stoupák sem nechytnul, ale ono to s orionem moc dobře ani nejde na to je to moc těžký a absence klapek i směrovky to neusnadní :D ale polítání dneska oproti předchozím dnům vážně super.
rumcajs

#508 Příspěvek od rumcajs »

Stando gratuliji k záletu... hlavně ať ti dělá radost.. jak jsi spokojený s viditelností té modré??
pepin

#509 Příspěvek od pepin »

no tak taky gratuluju k uspěšnému záletu , já asi opravdu až zítra, na slalom při přistání se s větším erem moc necítím a nějak to nechtěj pořád zabalit :(
SAM_1111.JPG
graup15

#510 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Nevím s čím přijde Dalibor, ale já jsem totálně na hadry. Viking2E splnil moje očekávání na 100%. V tomhle setupu to není žádná raketa, max. stoupání bylo 32,3m/s ale jinak je to naprosto nezáludný a hodný éro. Při přetažení to dá jasně najevo, že má dost. Vylítali jsme s mladým 2 baterky a výkonnostně jsou rovnocenné ( obě lehce pod 3mOhm ). Průser byl, že jak jsme přišli na plochu, tak se zatáhlo a termika žádná. Pochopitelně jak jsme končili, tak se vyjasnilo. První přistání bylo trochu o nervech, protože jsem měl málo potlačenou VOP a tak jsem si trochu poodletěl. To druhé po poštelování VOP už bylo prakticky k noze. Zkoušel jsem vytáhnout brzdy v bezpečné výšce a letí to prakticky krokem. Jinak to éro letí tam kam ho pošlu. Je to trochu jiné než F3J ENJOY ale prostě maximálně dobrý.

Stando velká gratulace!!! Kurňa jsem se trefil naprosto přesně, jsem dneska v Bubákově říkal bráchům Vrzákům,že ti to musí lézt 32m/s jinak je něco špatně...a hle leze:-)
Mi jsme se v Bubákově sešli opravdu ve velkém počtu a bylo to kurňa super..kluci s F5J mašinama lítali stratosféry. Však oni se pochlubí :-) :-)
No a takové malé zákoutí (to nejsou zdaleka všechna éra)...pro potěchu oka :-)
Přílohy
P1100389.JPG
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“