Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Pad, trochu odbočím. Ten gimbal si si rezal sám, alebo sa to dá niekde objednať už vyrezané? Asi by som ten SSG tiež skúsil, ale trochu som zlenivel. 
Pozor položka gain ( nevím přesně je to ta větší je nastavení velikosti vychylky v ose není to citlivost) je potřeba po zaarmovani vyladit tu druhou položku aby byly serva v rovině jde plus i minus. Tím dosahnes toho že kamera bude rovně po vypnutí mne to spadne a čumí do země. Ladil jsem to před dvěma dny a dalo mne to docela bádání, jo a je potřeba mít zapnuto diff. Ale už to chodí jak má.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jamesgsf píše:Pozor položka gain ( nevím přesně je to ta větší je nastavení velikosti vychylky v ose není to citlivost) je potřeba po zaarmovani vyladit tu druhou položku aby byly serva v rovině jde plus i minus. Tím dosahnes toho že kamera bude rovně po vypnutí mne to spadne a čumí do země. Ladil jsem to před dvěma dny a dalo mne to docela bádání, jo a je potřeba mít zapnuto diff. Ale už to chodí jak má.
Jo jo, to je přesně to o čem jsem psal. S motory ok, bez nich vychýlené do pryč.
kombat na kopci i s motory :-)
macil píše:Pad, trochu odbočím. Ten gimbal si si rezal sám, alebo sa to dá niekde objednať už vyrezané? Asi by som ten SSG tiež skúsil, ale trochu som zlenivel.
Vyřezáno ručně. Tvar v pdf jsem našel někde v té odkazované diskuzi. Práce s lupínkovou pilkou a pilníky na půl hoďky.
Jen tak pro upresnění moje nastavení SSG pro ty nejlevnější serva je
roll gain 490
roll offset 48
Pitch gain 530
pitch offset 25
diff
roll gain 490
roll offset 48
Pitch gain 530
pitch offset 25
diff
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
[album]2943[/album]
takhle to vypadá u mne
takhle to vypadá u mne
TORO 900, Easy Glider PRO, Pfalz D.IIIa, X-copter KK 2.0 LCD
TARANIS QX7
TARANIS QX7
Ta gumička vypadá .... jak do vlasů?
ano, ta původní praskla a tak si dcera musela rozpustit vlasy
[album]2940[/album]
jednotka dočasnosti = 1 furt
[album]2940[/album]
jednotka dočasnosti = 1 furt
TORO 900, Easy Glider PRO, Pfalz D.IIIa, X-copter KK 2.0 LCD
TARANIS QX7
TARANIS QX7
Ahojte, chcem poprosit skusenejsich o radu, alebo aspon nazor z praxe na par konkretnych otazok...
pokusam sa ladit 3copteru fw 1.5, vychylky na radiu vsetko normal, ziadne expa a pod.
1:
letim v self-level, dam plnu vychylku do strany, knipel pustim a cakam ako rychlo sa to zrovna..
podla spravania sa stroja zmenim nastavenie PI editora
je tento postup spravny? (tzn. ze ked vzladim rezim self-level bude coptera dobre nastavena aj v normal mode?)
2:
ako mam chapat hodnoty P a I limit? (niekto pisal ze kolko % vykonu motora sa ma pouzit na stabilizaciu), ale v PI editore sa da ist vysko nad hodnotu 100, tak kolko je napr 50% vykonu motora??
3:
aky vyznam maju potom hodnoty P gain a limit v menu Self-level setting?(zeby toto nastavenie ovplyvnovalo len let v S-L mode a pridavalo coptere dodatocnu stabilitu?)
4:
hodnoty I gain a I limit v S-L maju byt nulove alebo tiez nejako ovplyvnuju chovanie coptery?
5:
je normalne, ze sa mi zda ovladanie coptery pri lietani v S-L tupe a pomale (akoby male vychylky), ale ked prepnem na normal tak sa mi zdaju vychylky az zbytocne velke?
6:
ak ma niekto skusenosti, hovorim spravne ze hodnoty gain a limit su pre mini coptery v porovnani s vacsimi strojmi vyssie?
7:
a este jedna otazka, ma vyznam nastavenie napr I gain 100 ale I limit 0?
ja to totiz chapem tak, ze ak nastavim limit na 0 tak moze byt gain kolko chce a zlozka I nebude v takomto nastaveni pri regulacii pouzita..
Dakujem!
pokusam sa ladit 3copteru fw 1.5, vychylky na radiu vsetko normal, ziadne expa a pod.
1:
letim v self-level, dam plnu vychylku do strany, knipel pustim a cakam ako rychlo sa to zrovna..
je tento postup spravny? (tzn. ze ked vzladim rezim self-level bude coptera dobre nastavena aj v normal mode?)
2:
ako mam chapat hodnoty P a I limit? (niekto pisal ze kolko % vykonu motora sa ma pouzit na stabilizaciu), ale v PI editore sa da ist vysko nad hodnotu 100, tak kolko je napr 50% vykonu motora??
3:
aky vyznam maju potom hodnoty P gain a limit v menu Self-level setting?(zeby toto nastavenie ovplyvnovalo len let v S-L mode a pridavalo coptere dodatocnu stabilitu?)
4:
hodnoty I gain a I limit v S-L maju byt nulove alebo tiez nejako ovplyvnuju chovanie coptery?
5:
je normalne, ze sa mi zda ovladanie coptery pri lietani v S-L tupe a pomale (akoby male vychylky), ale ked prepnem na normal tak sa mi zdaju vychylky az zbytocne velke?
6:
ak ma niekto skusenosti, hovorim spravne ze hodnoty gain a limit su pre mini coptery v porovnani s vacsimi strojmi vyssie?
7:
a este jedna otazka, ma vyznam nastavenie napr I gain 100 ale I limit 0?
ja to totiz chapem tak, ze ak nastavim limit na 0 tak moze byt gain kolko chce a zlozka I nebude v takomto nastaveni pri regulacii pouzita..
Dakujem!
paulo píše:1:
Mam tuto dosku len chvilu. Lietam len SL mod, pretoze si este netrufam na normal mod. Ale nastavenie SL modu by nemalo mat nic spolocne s nastaveniami v PI editore a opacne. Kazde by sa malo doladovat zvlast.
Robí sa to presne naopak. Doska sa ladí v normal móde, až potom sa pridajú ACC v SL móde.
Pekný článok o vplyve jednotlivých zložiek je na tomto fóre.
viewtopic.php?f=106&t=44148
A kopec názorných videí je na youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=YNzqTGEl2xQ
Pekný článok o vplyve jednotlivých zložiek je na tomto fóre.
viewtopic.php?f=106&t=44148
A kopec názorných videí je na youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=YNzqTGEl2xQ
Dakujem za nazory, clanok mam nacitany, video a aj mnoho ostatnych mam napozerane.
No ak by sa dalo a niekto vedel, velmi by mi pomohli odpovede na moje otazky.
No ak by sa dalo a niekto vedel, velmi by mi pomohli odpovede na moje otazky.
Tie sú práve v tom článku a videu.
Ahoj. Jaký je rozdíl ve verzi FW 1.5 a 1.6 pro tuto desku? Chystám se tuto desku na trikoptéru.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Myslím, že nijak zásadný.
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ount=13868
Na svete je však už aj modifikovaná verzia 1.6++ a tá, ak ma moja chabá angličtina a translator neklame, už pár zásadných zmien má.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1899326
http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ount=13868
Na svete je však už aj modifikovaná verzia 1.6++ a tá, ak ma moja chabá angličtina a translator neklame, už pár zásadných zmien má.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1899326