Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ondrascz

Re: Mobius kamera

#466 Příspěvek od ondrascz »

sobi píše:tak ako je Mobuis urobený, tak nie - treba použiť externý modul s mikrofónom, prípadne použiť interný mikrofón, ktorý má väčšina Boscam vysielačov

A proč mají všechny AV-out kabely pro Möbia vyvedeno video i audio?
sobi

#467 Příspěvek od sobi »

pretože Mobius sa dá použiť aj ako prehrávač
Torm

#468 Příspěvek od Torm »

JJ, pokud se přehrává z karty, je to bez problémů, zádrhel je, pokud potřebuješ současně záznam na kartu a onboard obraz a zvuk, tedy během letu :) Ale to spraví externí mikrofon k EagleTree OSD.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
sobi

#469 Příspěvek od sobi »

kroxigor

#470 Příspěvek od kroxigor »

kroxigor píše:Díky za identifikaci problému.

Já to kupoval u Revotech.cz. Před pár měsíci jsem jim psal co to dělá, měl jsem od nich 2 Mobiusy (normal a Wide) samozřejmě mi odpověděli, že na baterku je půlroční záruka ať si trhnu berlou.
Protože normal mi to nedělal a dělá to jen Wide. Mobius normal už nenmám skončil po pádu modelu někde v lese, model jsem bez poškození našel Mobius ne.

Hold v tomhle se místní obchodníci mají od číňanů ještě co učit...
... rozkaz zní jasně vykašlat se na místní prodejce a sehnat baterku v číně.

Ať si místní prodejci i s celou EU trhnou eurem!

Chci se tímto omluvit p. Hájkovi - Revotech.cz.
Reklamace byla nakonec uznána a ještě mi zaslal baterku s vyšší kapacitou.

Jakmile vyzkouším budu referovat jaký má dopad na výdrž.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
miťo

#471 Příspěvek od miťo »

ST píše:Nejspíš se Ti to třepe díky měkkým bumperům. Sežeň si tvrdší, mělo by to být OK. Ale pokud nemáš ideálně vyvážené vrtule , zase se Ti budou víc přenášet vibrace od motorů. Nebo ještě se to otvorů těch bumperů cpou protihlukové vložky do uší .

Vyzkoušel jsem Mobius gimbal nad vrtulema, výsledek stejný jako u bráchy a špunty do uší tam byly. Na zemi to fachá normálně, ale jak to letí, je to nepoužitelně rotřesený. Prostě...na výhoz...
(větší rozestup předních rotorů jsem zkoušel a taky se to třese)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aeRhBmIaQEk[/youtube]
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
Janmodell

#472 Příspěvek od Janmodell »

Problém je především v "geometrickém" umístění gimbalu s kamerou. Gimbal máš umístěný příliš daleko od geometrického středu copteru. Kamera, ať již samostatně, nebo na gimbalu musí být umístěna co nejblíže ke středu, protože tam jsou vibrace nejmenší. Tak, jak ji máš umístěnou, bohužel velmi obtížně dosáhneš uspokojivý výsledek ....
ST
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od ST »

S tímhle se pereme všichni ( vibrace ). Základ je odstranit vibrace od motorů a vrtulí a únosné minimum. Buď to vyřešíš jednoduše, tedy použitím kvalitních a vyvážených motorů popř. i vrtulí, což je docela finanční past, nebo nad tím prosedíš hodiny u vyvažování jak motorů, tak vrtulí. Pokud to psychicky nedáš, tak šáhneš hlouběji do peněženky. Tady platí pravidlo, z hovna bič neupleteš na 100%.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
miťo

#474 Příspěvek od miťo »

Kluci, podvěs gimbalu pod koptéru a podvozek nechci, protože tahám koptéru na kole na batohu, tedy plochá kontrukce je pro mě nejpraktičtější. Brácha totožný gimbal podvěsil a výsledek byl stejný (!). Podle mě je na vině proud vzduchu při dopředném letu, při kývání na místě vše funguje jak má. Zkusím dát ten gimbal na Graupnera Rookie, co to udělá, tam mohu zcela vyloučit vibrace od motoru. Pokud to bude zlobit, je to asi tím proudem vzduchu ofukujícím gimbal. Pak, kdyby se to potvrdilo, je to gimbal tak na mongofiéru...

BTW: gimbal u těžiště...a co TBS Discovery?
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
Asek
Kontaktovat uživatele:

#475 Příspěvek od Asek »

Janmodell píše:.... co nejblíže ke středu, protože tam jsou vibrace nejmenší.

To máš nějak ověřeno, nebo je to jen dojem? Nerýpu, opravdu mě to zajímá.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Janmodell

#476 Příspěvek od Janmodell »

Umístění kamery co nejblíže k geometrickému středu mám prakticky vyzkoušeno a je to mimochodem jednoduchá fysika. Proud vzduchu je blbost, protože gimbal používám na Skywalkeru, který létá mnohem rychleji než copter - bez problémů. O vyvažování motorů a vrtulí nemluvím, protože to považuji jako základní samozřejmost.
palci72
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od palci72 »

miťo píše:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aeRhBmIaQEk[/youtube]

"miťo"
pozerám že v tomto videu máš spojenie dvoch kamier....Mobius+GoPro....ja som točil doteraz len na čelovku s GoPro ako to robíš aj ty a video som strihal v "GoPro študiu 2"....no teraz som si dokúpil aj Mobius na nejaké krídlové poletovanie a samozrejme by som to chcel spojiť do kopy tieto rozdielne videá GpPro+Mobius...no GoPro študio mi to neberie...ak by si mohol prosím ťa poraď mi nejaký odkaz na stiahnutie študia aké používaš ty....ak je to tajné tak daj do ss...
vďaka DT EDY....
sobi

#478 Příspěvek od sobi »

Gopro studio vie spracovať aj video z Mobiusa, len ho musíš predspracovať ich kodekom
palci72
Kontaktovat uživatele:

#479 Příspěvek od palci72 »

sobi píše:Gopro studio vie spracovať aj video z Mobiusa, len ho musíš predspracovať ich kodekom

...ospravedlňujem sa ale ja nie som PC maniak takže by som to potreboval trocha vysvetliť polopate....ten "kodek" už GoPro študio obsahuje alebo to musím ešte k tomu študiu stiahnuť???...daj odkaz....
"sobi"
maš s tým nejaké skúsenosti?
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od vojta mansfeld »

Kdo z vás reklamoval Mobius kvůli SW chybám? Mám jí od léta jedna reklamace byla kvůli tomu že se video neukládá a teď se zase stopuje po 30ti minutách. V MSetupu je všechno nastaveno dobře. Pěkný šunt asi.. Nebo je v dnešní době naivní chtít aby něco fungovalo, pokud nekoupíte kameru rovnou za desítky tisíc...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“