ST píše:Tak to je celkem opruz. No budem zkracovat. Budeš si to stavět sám, nebo seš dohodnutej s Daliborem ?
No zatím jsem všechny letadla postavil sám a rád bych v tom pokračoval, vlastně přece jenom jen osazujeme, že.
Asi si koupím dremela, ted je k tomu konečně důvod.
Palec nahoru !!!! Je to celkem pěkná práce ale jde to pomalu. Je toho celkem dost co je potřeba ještě dotvořit. Ale jde to. Holt kdo se bojí, sere v síni.
Zima, ledovka, -6 stupňů celzia, ale zároveň klidné povětší a slunečno. K tomu pořádný absťák. Bylo z toho parádní cca půlhodinové polétání. Víc jsem nevydržel, i přes 2 ponožky, termokuklu a vysoké boty jsem byl pořádně promrzlý, ale stálo to za to … Místy bylo kolem 30cm nafoukaného sněhu a ten 30m dojezd po zemi taky stál za to
Pěkná zimní idylka. Koukal jsem na video a koukam to je snad na mým kopci za barákem
Mám tam rovinu nahoře trochu skloněnou ke hraně svahu, a posledně přistávám proti větru ke hraně a letadlo po dosedu ne a ne zastavit, tak jsem za nim vystartoval a v poslední chvíli je chytil za směrovku. Ta ledovka je zrádná.
Zima, ledovka, -6 stupňů celzia, ale zároveň klidné povětší a slunečno. K tomu pořádný absťák. Bylo z toho parádní cca půlhodinové polétání. Víc jsem nevydržel, i přes 2 ponožky, termokuklu a vysoké boty jsem byl pořádně promrzlý, ale stálo to za to … Místy bylo kolem 30cm nafoukaného sněhu a ten 30m dojezd po zemi taky stál za to
Jiříku...GoPro? Pěkný a naprosto boží je to přistání i se zacouváním k noze
Jojo, GoPro, co jiného Akorát v tom hustém vzduchu se tomu moc nechce lítat a i pohon baští jak steklej. Druhej let už byl bez kamerky a bylo to o poznání lepší. Přistání - jj Přemýšlím, že bych zítra šel zase, ale teploměr se proti mě spikl - zatím tu je -14 ...
Ahoj, nehledej v tom žádnou vědu, jak na F3X, tak na 3M Kataně či dalších modelech je to pomocí 3M pásky za dno kamerky. Drží to tak, že se musíš máš strach abys to neserval i s lakem, ale to při troše šikovnosti nehrozí.
Ano, přesně tak. Obal tam nedávám, jenom mám zalepené oba otvory pro mikrofony pro potlačení hluku větru. Protizávaží plátek olova, ale u 8m větroňů to není třeba, tam je rozdíl 100g zanedbatelný, pro občasné použití ... Při záběrech z konce křídla se ale už bez protizávaží neobejdeš.
Super děkuju. Předpokládám, že obal nedáváš kvůli hmotnosti a odporu. Trochu mám obavu z toho, že s letadlem plácnu a o kameru přijdu. Proto jsem uvažoval o nalepení držáku pro obal a pak nasadil kameru.
Přesně tak. Chtěl jsem napsal neboj, ale až tak všemuodolná samozřejmě není, ale přežila pád i s modelem cca ze 150m kolmo do země (pole) a nic jí není. Kamarádovi se nepoštěstilo - ztráta orientace daleko a nízko.
No právě. Představa že to zareju pod zem a kameru budu hledat s lopatou mě děsí. Kamera samotná má 74g. Což je pro 3,3m větroně v pohodě. Obal tomu přidá dalších cca 100g. I s tím to poletí, ale problém bude s tím čelním odporem. Mno nic, to budou nervy
tpk píše:Obal tomu přidá dalších cca 100g. I s tím to poletí, ale problém bude s tím čelním odporem. Mno nic, to budou nervy
Létám s Easystarem a gumou přivázaným telefonem nexus S místo kabiny. Telefon je určitě větší něž GoPro s obalem a letí to. Odpor tam samozřejmě je a velký. Moc se tomu nahoru nechce, ale dá se to. Jo a nervy ty mám taky na pochodu ten telefon stál skoro jak 2 GoPro .
Obal tam necpi, nemá to smysl. Pokud s tím flákneš, což nepředpokládám, tam má lepší šanci přežít to co bude lehčí. A obal tomu zvedne odpor dost výrazně. Dej to tam bez toho.
tpk píše:Obal tomu přidá dalších cca 100g. I s tím to poletí, ale problém bude s tím čelním odporem. Mno nic, to budou nervy
Létám s Easystarem a gumou přivázaným telefonem nexus S místo kabiny. Telefon je určitě větší něž GoPro s obalem a letí to. Odpor tam samozřejmě je a velký. Moc se tomu nahoru nechce, ale dá se to. Jo a nervy ty mám taky na pochodu ten telefon stál skoro jak 2 GoPro .
...taky jsem před pár rokama lítal s kamerkou Fly-cam one na Easy Staru, přidělanou na suchý zip pod křídlem, drželo to perfektně a to nebyl ani ten plastový 3D sucháč, z toho bych to asi už nesundal vůbec
Tak mi dneska přistál balíček s motory a vrtulí . Pro mě NEU 1115 a pro mladýho do JIBE NEU 1112. Pro mě následovalo pitvání hřídele, tedy zkracování na 13,1 mm. Práce pro proxon s řezacím kotoučkem na pár minut, chladil jsem ještě mezitím hřídelku, aby se moc nezahřála. Potom jen zabroušení na rozměr. Pochopitelně vše se zamaskovaným motorem, aby se nedostaly piliny do magnetů motoru. Motor mám zkušebně sesazen s převodovkou. Následuje lepení pastorku a čekačka 72h až vytvrdí Loctite 648.