Nová sestava FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
graup15

Re: Nová sestava FPV

#46 Příspěvek od graup15 »

A top benefit retranslace je, že tě fízlove zaměři leda ve snu...😂😂😂
Woita
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Woita »

Do staršího vlákna o Ruby jsem sepsal stručný rychlonávod pro ty, co by to chtěli zkusit:
viewtopic.php?p=1574828#p1574828
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Libor
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Libor »

Libor
Libor
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Libor »

Woita píše: úte 04.11.2025 19:09 Do staršího vlákna o Ruby jsem sepsal stručný rychlonávod pro ty, co by to chtěli zkusit
Možná by nebylo od věci uvést i aktuální ceny, aby ten, kdo to tady čte, měl nějakou představu a mohl ty varianty vážit v parametrech cena, čas, složitost. Uvádíš u Ruby FPV použití brýlí Walksnail Avatar Goggles X, koukám na cenovku a je to 13 tisíc. Na kolik to tedy cca přijde celé? I s kamerou.

DJI FPV:
- brýle DJI Goggles 3 17.000
- brýle DJI Goggles N3 7.500
- palubní část O4 3.200
- palubní část O4 Pro 6.700 (zastoupí i druhou vezenou kameru GoPro)

DJI FPV starší verze : koukal jsem do bazarů a odhaduju, že se dá vybavení od DJI z druhé ruky pořídit do 10 tisíc.
Libor
graup15

#50 Příspěvek od graup15 »

Možná by se taky mohlo započíst cena času který strávíš nad systemem , který potřebuje /nepotřebuje laborování.
To DJI je extremně simply...sice je dražší, ale funguje okamžitě, jednoduše... stavitel se muže věnovat jiné činnosti, než laborování, proč něco nejde. :-) :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od jyrry »

graup15 píše: pát 07.11.2025 7:48 ... započíst cena času který strávíš nad systemem ...
No a jakej máš tarif za čas mimo zaměstnání?
Já třeba místo modelaření někdy uklízím, tu a tam vymaluju... cena za to je vaření, praní, žehlení, atd., takový výměnný obchod.
Zatím jsme si to doma navzájem nezpoplatnili. Asi bych se nedoplatil.
:roll:
jyrry.webnode.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Woita »

graup15 píše: pát 07.11.2025 7:48 Možná by se taky mohlo započíst cena času který strávíš nad systemem , který potřebuje /nepotřebuje laborování.
To DJI je extremně simply...sice je dražší, ale funguje okamžitě, jednoduše... stavitel se muže věnovat jiné činnosti, než laborování, proč něco nejde. :-) :-)
On i model letadla se dá koupit, a přesto si ho někteří staví sami. (Nedávno tady bylo vlákno od šílence, který stavěl samokřídlo konstrukční stavbou, místo aby si ho koupil na Aliexpressu.)
Třeba mne to stavění baví stejně jako to létání, kdoví jestli ne víc, užívám si to (a mám to takto i u té elektroniky). Je to prostě hobby.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Libor
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Libor »

O tom to není ta diskuze, kolik stojí náš čas. Ale kolik člověk stráví času v nějakých přibližně srovnatelných jednotkách je taky zajímavý údaj. Ale vstupují do toho ještě věci, jako je potřebné vybavení dílny, nebo šikovnost a ochota něco se naučit. A to máme asi každý z nás jiný metr co je těžké nebo co je snadné. Tak bych zůstal jen u těch pořizovacích cen komponent.
Libor
graup15

#54 Příspěvek od graup15 »

Libor to vyjádřil myslím optimálně... a přesně i tak jak jsem to myslel.
Po práci mám fakt chuť se modelařinou bavit a né se nasírat, že něco je tak komplikované, že s tím strávím neadekvátně času.
Což občas tyhle open systemy jsou...
(nevyčítám to vývojářům..oni na to koukají ze svého pohledu a ten se dost často hodně liší od prostých uživatelů :-)
graup15

#55 Příspěvek od graup15 »

Už vím co se jim v Belgii prohání nad letištěm za ty dróny :-) :-) :-)

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“