Samokřídlo na raketový pohon

Informace, plánky i stavební vlákna k modelům které mají vzletovou hmotnost nižší než 250g.
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Zpráva
Autor
Zenair

Re: Samokřídlo na raketový pohon

#46 Příspěvek od Zenair »

Tak jsem to také nevydržel a už je objednaný. Aspoň pro mě bude mít dcera něco pěkného k Ježíšku :) Už jsem dlouho o takovémhle zábavném prckovi uvažoval a ty pochvaly tady rozhodly...
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Kuba78 »

dneska tri lety i v tomto zamracenem chladnem pocasi.. baterka uz takova na hranici smrti, 1300mah 3S, ale i tak.. 155kmph ve vodorovnem letu, trochu plachteni, na pristani se to muze vydojit na cirka 40kmph.. at delam co delam, do vyvrtky to nedostanu,. Jediny problem, musite si davat pozor na start, po hodu to jde silne cumakem dolu takze nez zabere dmychadlo radeji hazet nahoru pod vetsim uhlem, aspon 45 stupnu.Sedy spodek a maskovany vrsek proti tmave sede obloze neni zadna slava, clovek nevidi jestli leti brichem nebo zadama k sobe, musi po pameti. myslim ze nejaka ta dioda na kridlo nebo trup (jako ma tuning udelany kolega) by se tam klidne mohla davat seriove.. To ero me proste bavi.
zvazuji ze si poridim jeste tak jeden, dva do zasoby.. :-)
Zenair

#48 Příspěvek od Zenair »

Ty LEDky jsou dobrý nápad, připravím si je dopředu. Je to mrňous, tak ať je radši trochu lépe vidět...
REX

#49 Příspěvek od REX »

Důležitá informace ohledně startů! Pro mě je to všeobecně slabší stránka, tak ho snad hned nerozšvihám a budu si dobře pamatovat co jsi o tom psal ;)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Zenair

#50 Příspěvek od Zenair »

Obtížnější start je vidět i v original videích a i tam na to upozorňují. Možná by stálo ke zvážení pro jistotu zkusit i start gumicukem...
REX

#51 Příspěvek od REX »

S gumicukem mám bohaté a jen dobré zkušenosti, asi to raději ani házet nebudu zkoušet
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Kuba78 »

gumicuku netreba. prcek je celkem lehky, ale pokud si nekdo neni jist, pro prvni starty nez si clovek Dianu "osaha" (takhle to zni dost divne, co :-)) doporucuji zamestnat nejakeho zkusenejsiho "hazece" a upozornit aby hazel razantneji a rozhodne pod uhlem nahoru. Az si vyzkousis kde ma letadlo limity a naucis se jak velky je ten propad po startu, nastavis vychylky apod (s tim opatrne, na vetsi vychylky to umi byt velmi obratna mrcha) tak uz si to muzes hazet bez problemu sam. ja hazim levou, ale plyn mam vpravo, takze musim rychle prehmatavat levou na vysilacku a dat plnou vyskovku abych to vybral, chce to cvik.. a pro zacatek hazet smerem nekam do mekky travy at mu moc neodres brisko :-)

taky je potreba trenovat pristani, vychytat a naucit se "vydojit" rychlost, jinak to letadlo pri pristani na rychlosti hodne plave jak je lehky a potrebuje dlouhou drahu. kdyz budes hodne rychlej a pokusis se ho "pribit" na zem tak maximalne docilis kotrmelce nebo hvezdy.. ale je to male, lehke a celkem bytelne letadelko, tak poskozeni nebyvaji nijak fatalni.

PS: ty bile tramove krize zvrchu kridla fakt spatne drzi. po prvnim letu mam z jednoho jen pulku, tak si to zkontrolujte a kdyztak nejak prizehlete..
leon_cz

#53 Příspěvek od leon_cz »

Zenair píše:Obtížnější start je vidět i v original videích a i tam na to upozorňují. Možná by stálo ke zvážení pro jistotu zkusit i start gumicukem...

Za zvážení stojí pilotovat to spíš z kokpitu, pak problém s viditelností odpadá :wink:

[youtu_be]https://youtu.be/4bnfIqCOdvU[/youtu_be]
Zenair

#54 Příspěvek od Zenair »

Kuba78 píše:gumicuku netreba.... prcek je celkem lehky... taky je potreba trenovat pristani...
PS: ty bile tramove krize zvrchu kridla fakt spatne drzi. po prvnim letu mam z jednoho jen pulku, tak si to zkontrolujte a kdyztak nejak prizehlete..

Díky za rady Kubo, po ježíšku se doufám podělíme o první zkušenosti :)
Ty trámové kříže asi raději půjdou rychle dolů a stříknu tam pak něco trochu dobového podle sebe.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od blesk »

Škoda že by tomu nestačily 3S 850mAh, ty mám 4 sady, tak by se aspoň využily...
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Kuba78 »

blesk píše:Škoda že by tomu nestačily 3S 850mAh, ty mám 4 sady, tak by se aspoň využily...

Stacily, ale je to tak dve minuty chodu dmychadla a jeste ne na plny plyn.
REX

#57 Příspěvek od REX »

Kuba78 píše: Stacily, ale je to tak dve minuty chodu dmychadla a jeste ne na plny plyn.

A ještě by byl o něco lehčí, 850mAh mám doma taky, kolik váží tvoje 1300mAh?
leon_cz

#58 Příspěvek od leon_cz »

blesk píše:Škoda že by tomu nestačily 3S 850mAh, ty mám 4 sady, tak by se aspoň využily...

A co takhle spojit dvě sady dohromady? Ze čtyř 850mAh budeš mít dvě 1700mAh.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Kuba78 »

pouzivam tyto baterie https://www.rotorama.cz/baterie/tattu-f ... ah-3s-100c realna hmotnost je ale 123g. a po asi roce a pul pouzivani uz zacinaji byt mekke a vyzdimu z nich tak 1-1,1mah. to je neco pres 2 minuty na plny plyn. ale chovam se k baterkam dost macessky, stoucham do nich 4A a nepouzivam storage rezim a pres zimu jsou v kufru na balkone :-)
musim je mit strcene uplne vzadu, predni hrana baterky je predni hranou cerneho sucheho zipu - nicmene ja mam jeste uplne vpredu v cumaku strcenou MGPS od Jeti, to je 24g uplne vpredu, takze bez ni bych videl nejake tezsi baterky v pohode - kolegove tam litaj 1800mah. takze dve 850ky (pokud daji ty ampery, pri startu je to tak 35A) by se tam asi vesly.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od blesk »

Jojo nad spojením dvou paralelně jsem taky přemýšlel, proudově by to daly v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Letadla do 250g“