Podvozek s ostruhou - sbíhavost či rozbíhavost hlavních kol

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
mior
Kontaktovat uživatele:

Re: Podvozek s ostruhou - sbíhavost či rozbíhavost hlavních

#46 Příspěvek od mior »

VTjr píše:
Ačkoli jsem byl doposud spíš zastáncem sbíhavosti, rozhodl jsem se na Diablotinu-mini s plechopvým hlavním podvozkem, který se dá snadno tvarovat, vyzkoušet i tu rozbíhavost.
Výsledek mě překvapil. 8O
Je to opravdu mnohem lepší, model poslušně roluje a při rolování dovede spolehlivě vybírat ve větší rychlosti i docela ostré zatáčky bez zakopávání a převracení na vnější křídlo. :o Zatím co se sbíhavým podvozkem, jsem po každém takovém zakopnutí musel podvozek rovnat, tak s rozbíhavým jsem absolvoval desítku letů na letišti se sice posečenou, ale už dost vyrostlou trávou bez toho, abych obnovoval jeho geometrii. 8)
Ale musím zdůraznit, že jde o letoun koncepce akrobatu s dlouhým trupem a velmi nízkým úhlem postavení vůči zemi. Jak by to fungovalo u dvojplošníku s krátkým trupem a velkým úhlem postavení - nevím, musím taky vyzkoušet. :roll:

Mám tú samú skúsenosť...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
VTjr

#47 Příspěvek od VTjr »

igorb píše:slak aby ho trafil, zase som mal pravdu :mrgreen:

Tušil som, že si priprcneš :lol:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Celeron »

mior píše:Mám tú samú skúsenosť...

Já taky. FMS Sbach má drátový nohy a jsou dost měkký a po pár přistáních se ohýbají trochu dozadu. Při tom vznikne rozbíhavost a jede to po zemi mnohem líp. Možná na to má vliv i posun kol o cca 3 cm dozadu. Pokud je podvozek ohnutej dopředu má trochu sbíhavost a Sbach je mnohem větší rejdič.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“