Lumenier QAV 500 V2

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Lumenier QAV 500 V2

#46 Příspěvek od graup15 »

Díky za názory..testnu to přímo na desce...a pak se uvidí.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Woita »

Jenom bacha na železný šroubky, můžou bejt zmagnetizovaný a budou blízko toho kompasu. Já tedy měl železný a nic špatnýho jsem nepozoroval, dneska ale raději používám antikorový nebo hliníkový.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
gardenroute

#49 Příspěvek od gardenroute »

Jestli si Dalibore vzpomenes na problémy NAZA flyaway (takove ty nahle a strme bocni pady) před cca 1.5 rokem (leto 2013 a vyskytovalo se na otevrenych nePhantom platformach), tak dle DJI mj. zpusobene mj. přílišnou blizkosti kompasu u silovych vodicu na nekterych instalacich... :?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15

#50 Příspěvek od graup15 »

Jo,tomu bych i věřil..kompas je mrcha:-) Na AAT trackeru stačí mít magnet 2m!! daleko od trackeru a dějí se věci. I na mgnetický šroubovák to reaguje na 30cm.
Opravdu to zvažuji..jestli použít GPS na držáku (je to hnusné, ale funkční), nebo přímo na horním platu (nevyzkoušené).

PS..jen to Flyway...je mi divné,že by to sundalo kopteru,když to přepneš do Atti...pak tam kompas a GPS vůbec nemusíš mít nainstalovanou. To jim to žuchlo i když se za letu přepnul mod z GPS na Atti??
gardenroute

#51 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:Jo,tomu bych i věřil..kompas je mrcha:-) Na AAT trackeru stačí mít magnet 2m!! daleko od trackeru a dějí se věci. I na mgnetický šroubovák to reaguje na 30cm.
Opravdu to zvažuji..jestli použít GPS na držáku (je to hnusné, ale funkční), nebo přímo na horním platu (nevyzkoušené).
PS..jen to Flyway...je mi divné,že by to sundalo kopteru,když to přepneš do Atti...pak tam kompas a GPS vůbec nemusíš mít nainstalovanou. To jim to žuchlo i když se za letu přepnul mod z GPS na Atti??
Není kompas používaný i v ATTi režimu, pokud je instalovaný (combo) ? Ale pokud si vzpomínám, tak dost lidí na RCG reportovalo, že se jim po přepnutí do ATTi pádu zabránit podařilo. Kompas prostě posílal do NAZA zkreslené údaje, což dle DJI řadu těchto pádů způsobilo.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od jindraj »

stejně je to divné, že by pouhý zblblý kompas dokázal poslat kopteru pryč. vždy jsem si říkal, že kompas má jen pro absolutní směrovou orientaci. Nicméně přece koptéra co má GPS umí lítat i v nějaké variantě headless režimu - tedy na zvolenou GPS polohu letí a je jí jedno, kam je natočená a kam kouká (letí klidně pozpátku nebo bokem když je třeba) a rovněž manuálně jí bez ohledu na info z kompasu natočím kam chci. Takže pokud koptéra ignoruje to, že se neblíží k cílové GPS poloze, naopak se od ní vzdaluje a to jen proto, že neví na jakou stranu kouká je nějaká chyba v matrixu, která by se neměla stát. Že mi může někam ujíždět, vrtět se, že by mohla chtít dorovnávat nebo by kličkovala když by jí něco ovlivňovalo kompas, to vše bych pochopil, ale mělo by to jít ukočírovat a vrátit se s tím na absolutní GPS polohu i tak ... snad :)
graup15

#53 Příspěvek od graup15 »

Hmm tak jsem GPS dal radši na tu kuří nožku :-)
Stejně když se sklopí Vtx tak anténa má cca 8cm světlou výšku,tak je to jedno.

Ps..Jindro.
Inspiroval jsi mi s kufrem co máš na Optimu,něco podobného si vyrobím na QAV. Koukal jsem na Pelikan kufry..super,jen ta cena je vražedná.

http://stormcases.cz/index.php?cPath=103_105
Woita
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Woita »

Tak to já naopak uvažuju že to z kuří nožky sundám :wink:
Jenom nemůžu na horním patře najít místo. Tam jsou už dvě GPSky, a ta třetí se mi tam nechce vejít. Budu to muset přerovnat.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
gardenroute

#55 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:...Koukal jsem na Pelikan kufry..super,jen ta cena je vražedná.
Dalibore, mám kopii Peli od Duratool (š cca 52 cm), je to uplne jina cena, ale plne funkcni, vc. vyrovnávacího ventilu. Zamky ma 4, na rozdil od 2 u originalu je ma i na bocich. Vodotěsný, prachotěsný, nárazuvzdorný, 2 oka na zamek,
Provereno ve 95% vlhkosti, i extremni prasnosti pouste, absolutne se nic dovnitř nedostalo. Ma predrezana molitanova patra, která si doděláš presne svých pozadavku.
Casto se to da sehnat na eBay (kde jsem to kupoval i ja), ale jeden kolega zde to umi individualne dovezt.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jamesgsf »

2x 4s nebude to těžký na prdel? To není schopny dohnat ani 3d gimbal vepředu. Myslim, že i z vlastní zkušenosti je už ta váha kontra produktivní. Qav je samo o sobě dost těžký a lepší cesta je jít opačnou cestou než přidávání baterii. Jako Vojta snížit váhu a přejít na 3s. Takhle budeš skoro u dvou a pul kila. Nevím co tam mas za motory.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od jamesgsf »

Taky jsem uvažoval nad 2x 4s, ale když jsem to hodil do ecachu. Tak se to asi nevyplatí.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
graup15

#58 Příspěvek od graup15 »

jamesgsf píše:2x 4s nebude to těžký na prdel? To není schopny dohnat ani 3d gimbal vepředu. Myslim, že i z vlastní zkušenosti je už ta váha kontra produktivní. Qav je samo o sobě dost těžký a lepší cesta je jít opačnou cestou než přidávání baterii. Jako Vojta snížit váhu a přejít na 3s. Takhle budeš skoro u dvou a pul kila. Nevím co tam mas za motory.

Jedna baterka vzadu a jedna pod platem s regly. Těžiště naprosto přesně..bez Gimbalu a pod vymožeností.
Dnes jsem to zvážil..ta moje ,ani nevím jak jsem to dokázal..má včetně 4S2P -2100g. Takže púlhodinové lety nebudou problém. Teda aspoň doufám. Zítra ji chci zvednout do luftu..

PS..lehkou chci 250ku..na kravení. Na létání ve větru radši něco těžšího..:-) Je hodně znát,když to má dvě kila..a nebo kilo.Pak s tím mrská vítr dost značně.
ananas

#59 Příspěvek od ananas »

Muzu se zeptat jake mas 4S batt? :-)
graup15

#60 Příspěvek od graup15 »

Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“