Quadro HK Quanum Nova
Re: Quanum Nova a vlastní vysílačka
Ne, ne, to je řídící jednotka, přijímač není na obrázku. Mám setovou vysílačku.
DJI - Phantom 4
Kluci muzety mi zmerit velikost regulatoru? Diky 
Zdarec mrkněte se zde už jsme tu něco řešili viewtopic.php?f=148&t=70056
veľkost ESC je 22 x 70 mm
ak máte funkčnú QN prosím odfoťte ako sú zapojené konektory v prijímači a taktiež v riadiacej jednotke.
A ešte jedna začiatočnícka otázka: ani po troch hod. surfovania na nete neviem, či sa vysielačka (aurora) nastavuje na mode lietadla alebo vrtulníka. Na videách som videl lietadlo.
ináč zaujmavé linky:
http://copter.ardupilot.com/wiki/common-rc-transmitter-flight-mode-configuration/
ďakujem
A ešte jedna začiatočnícka otázka: ani po troch hod. surfovania na nete neviem, či sa vysielačka (aurora) nastavuje na mode lietadla alebo vrtulníka. Na videách som videl lietadlo.
ináč zaujmavé linky:
http://copter.ardupilot.com/wiki/common-rc-transmitter-flight-mode-configuration/
ďakujem
- JosefSvejk
Všeobecně se koptéry řídí vysílačkou v režimu letadlo (ACRO), protože je to "čistý" režim, kdy se přenáší jen pohyb kniplů a přepínačů, nejsou tam žádné mixy apod. K mixování a úpravám signálu dochází až v řídící jednotce létacího stroje.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
zopár info k koptere:
http://www.petrovemodely.cz/category/rc-modely/coptery/
Mám ju doma, v RTF verzii, z Hobbyking EU skladu.
Mal som ju viac krat rozobratu, problemy s konektormi a pajkovanim som nezachytil.
za cely cas bol problem len s konektorom pri led-ke co svieti na zeleno - signal GPS, ze sa uvolnil po niekolkych letoch. Prepajkoval som a lieta to dalej. Ale to uvolnenie sposobilo len to, ze nesvietili tie dve signalizacne ledky co ukazuju blokovanie/odblokovanie motorov a gps signal. Po prejakovani idu dalej.
Co sa tyka zapojenia vlastnej rc supravy, tiez to planujem cez zimu. Nemyslim si ze to bude problem. Pripojit na mission planner a sledovat co co ovlada a nastavit si ovladanie. Planujem pouzit turnigy 9xr s frsky modulom.
Fotky z vnutra su v clankoch v linku co som sem dal. Snad to trochu pomoze.
http://www.petrovemodely.cz/category/rc-modely/coptery/
Mám ju doma, v RTF verzii, z Hobbyking EU skladu.
Mal som ju viac krat rozobratu, problemy s konektormi a pajkovanim som nezachytil.
za cely cas bol problem len s konektorom pri led-ke co svieti na zeleno - signal GPS, ze sa uvolnil po niekolkych letoch. Prepajkoval som a lieta to dalej. Ale to uvolnenie sposobilo len to, ze nesvietili tie dve signalizacne ledky co ukazuju blokovanie/odblokovanie motorov a gps signal. Po prejakovani idu dalej.
Co sa tyka zapojenia vlastnej rc supravy, tiez to planujem cez zimu. Nemyslim si ze to bude problem. Pripojit na mission planner a sledovat co co ovlada a nastavit si ovladanie. Planujem pouzit turnigy 9xr s frsky modulom.
Fotky z vnutra su v clankoch v linku co som sem dal. Snad to trochu pomoze.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Re: Quadro HK Quanum Nova názor?
Kdo s tím lítá na vlastní vysílačce? Nadělím si jí na Vánoce, ale potřebuju vědět, jestli u toho budu sedět další 3h, než to půjde do vzduchu, nebo se mám na to vrhnout předtím, abych o Vánocích to mohl všem předvést.
Co jsem četl manuál, tak mají na origo vysílačce dva přepínače a řídí kombinací různé funkce, ale dle fotografie Ryka jsou tam 4 kanály + třípolohový přepínač.
Nebo to SWA a SWB znamená něco jiného? http://fii.cz/qcnazh
Co jsem četl manuál, tak mají na origo vysílačce dva přepínače a řídí kombinací různé funkce, ale dle fotografie Ryka jsou tam 4 kanály + třípolohový přepínač.
Nebo to SWA a SWB znamená něco jiného? http://fii.cz/qcnazh
Má někdo zkušenost s OSD pro Quanum Novu?
Ach jo, od přesunutí tématu to tady trochu umřelo. :-/
Ach jo, od přesunutí tématu to tady trochu umřelo. :-/
Quanum nova FPV OSD
Ahoj,
Ma někdo zkušenost zapojeni OSD pro FPV u quanum novy, nebo obecně k cx-20?
Děkuji
Admin: Prosim nepřesouvat do mrtvého tématu, které nelze najít. Děkuji
Ma někdo zkušenost zapojeni OSD pro FPV u quanum novy, nebo obecně k cx-20?
Děkuji
Admin: Prosim nepřesouvat do mrtvého tématu, které nelze najít. Děkuji
Ryko píše:Zdarec mrkněte se zde už jsme tu něco řešili viewtopic.php?f=148&t=70056
Prosím Vás, to zapojenie fly controleru je pre mňa zvláštne. Keď sa na to pozriete tak kanál 1-4 je jasný , vrch je mínus stred plus spodok signál, ale gps je akoby všetko na mínus, led všetko na plus a hlavne letové mody CH 5 sú potom kde?
Jeden na CH5 spodok a ostatné na CH 6 a CH 7 spodok ? Potom samozrejme by mali byť takto aj na receivru. Alebo sa ako vždy mýlim ? To vľavo som si nakreslil sám a skratky su farby, N je nezapojený. Takto som to odkukal z fotiek a videí. Škoda, že mi to nechce nikto odfotiť...
mikr píše:
Prosím Vás, to zapojenie fly controleru je pre mňa zvláštne. Keď sa na to pozriete tak kanál 1-4 je jasný , vrch je mínus stred plus spodok signál, ale gps je akoby všetko na mínus, led všetko na plus a hlavne letové mody CH 5 sú potom kde?
Jeden na CH5 spodok a ostatné na CH 6 a CH 7 spodok ? Potom samozrejme by mali byť takto aj na receivru. Alebo sa ako vždy mýlim ? To vľavo som si nakreslil sám a skratky su farby, N je nezapojený. Takto som to odkukal z fotiek a videí. Škoda, že mi to nechce nikto odfotiť...
Re: Quadro HK Quanum Nova
Letové módy jsou na dvou kanálech, nebo na jednom na trojpolohovem přepínači a nejak namixovanem druhem dvoupolohovem?
Na Hobbykingu je Nova nyni ve vyprodeji za 140$ ve verzi PNF...RTF je bohuzel jiz vyprodana, ale za 140$ jsem neodolal 
Taky jsem ji objednaval ve stredu za 131€, v patek uz byla v CR a v pondeli mi ji doruci.