Modelhobby 2013

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Modelhobby 2013

#46 Příspěvek od kope »

Před chvílí jsem se vrátil. A fakt nejsem zklamanej. Nešel jsem primárně nakupovat (i když jsem samozřejmě byl připravený, že tam nějaké peníze padnou-a padly :) ). Vždyť kde jinde můžete takhle pokupě vidět výtvory kolegů modelářů třeba i z těch odborností, se kterými se běžně nepotkáváte? Prohlédnout si zboží, které vás třeba zajímá, ale na modelářských prodejnách třeba běžně není a rozmýšlíte se o jeho koupi? Já byl třeba u vytržení z miniaturních papírových modelů letadel WW-I a vlastně ze všech tam prezentovaných "papíráků", to mi fakt padla čelist, na druhou stranu nádherný stroje Great War Cirkusu, osahal jsem si nového Graupnera, moc se mi líbila frézovaná stavebnice ŠK-38 (to jsem musel hodne pevně svírat peněženku, abych si jí rovnou nenesl domů, protože stavbu tohohle modelu plánuju už delší dobu, jen bych rád větší rozpětí), popovídal jsem si u historiků z klubu SAM (a dostal chuť si nějakého historika v některé z elektrokategorií postavit)... No a ve finále jsem v "hračkářské" části neplánovaně pořešil alespoň část vánočních dárků pro děti. Takže pro mne to fakt nebyly ztracené 2-3 hodiny.
Jasně, ta plocha vyhrazená modelařině je malá, ale to je dané spíš zájmem vystavovatelů-pořadatel veletrhu to nedělá jako charitu a když holt výstavní plochu nezaplní modelářští výrobci a dodavatelé, tak k tomu přilepí kočárky a pod.
Co mi překvapilo, tak že u sekce lodních modelářů to snad všechno byli kolegové z Německa-to u nás fakt není v tomhle oboru modelařiny nikdo, kdo by byl ochotný se tam pochlubit svou prací? Možná se pletu, ale český popisek u modelu jsem tam fakt nezahlédl.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od DAF »

Historici byli nádherní. To je ještě poctivá modelářská práce se dřevem a lakem. Jen je dnes problém sehnat do toho příslušný přibližně historický motor. Podařilo se mi sehnat pár pěkných plánků a u mnoha z nich je třeba popravdě poznamenat, že mnohý dnešní modelář by se stavbou měl problémy. Míro, jestli bys chtěl stavět něco histerického, ozvi se, můžu něco zapůjčit, jedná se ovšem o stroje spíše letadlových tvarů alá skutečná letadla (Beta Major, Beta Minor, Stříbrný šíp, Nebeská Raketa P-912, P-913 a ještě něco dalšího), nikoliv ty krkaté modely jako Antares ad.
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od kope »

No Pavle, té nabídky možná využiju. Ale hlavně - prásknul jsi na sebe, že máš plánek na SE-5 od Fáry, ten jsi koupil na Model Hobby?
REX

#49 Příspěvek od REX »

Měl bych dotaz ohledně parkování u metra, P+R jak funguje?
Hlídané za 10kč/den??? Bývá plno??? Plánuju dorazit zítra mezi 9.-10.hodinou a pak chci klukoj ukázat metro, tak by asi bylo lepší a levnější zaparkovat tam....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
corsair
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od corsair »

was ist das "klukoj"???? :lol:
Jinak na všechny tvé otázky je odp. ANO, plné, za deset, hlídané
Naposledy upravil(a) corsair dne pát 11.10.2013 19:23, celkem upraveno 1 x.
kope
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od kope »

P+R je 20 Kč na den a myslím, že konkrétně na P+R v Letňanech zaparkuješ v pohodě, zvlášť v tu hodinu co píšeš.
kope
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od kope »

corsair píše:was ist das "klukoj"???? :lol:
Jinak na všechny tvé otázky je odp. ANO, plné, za deset, hlídané

10 už asi dva roky ne :)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od corsair »

asi se pletu v ceně a kolegovi přeju aby jsem se spletl i s plnou kapacitou, ale vždycky o MH tam bývalo plno,,,,,,,,,,,,,,,,,,jinak za deset asi opravdu před dvěma lety kdy jsem tam byl naposledy
REX

#54 Příspěvek od REX »

Děkuji za bleskurychlé odpovědi :wink:
,,klukoj,, = synovi (česky) :lol:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
kope
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od kope »

V Letňanech parkuju docela často a i když nastane kombinace všední den (kdy tam hojně parkují lidé jezdící z okolí do práce)+nějaký veletrh, tak se mi nestalo, že bych nezaparkoval. Tím, že je to dvojpatrové, tak je tam fakt dost místa.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od DAF »

Plán na SE5a jsem sehnal přes Aukro, stejně jako většinu historiků, tam jsem mnoho plánků koupil od jednoho ze známých modelářů - historiků, pana J. Macháčka. Něco mám od dalšího z guruů českého modelářství, pana Zdenka Rašky st., se kterým jsem kdysi hovořil právě na veletrhu u jejich stánku. On mi pak plánky, resp. kopie poslal. Nějaké plánky je možné sehnat přes SAM 95 - http://www.sam95.wz.cz/index2.htm a něco jsem našel ještě na jedněch stránkách, které ovšem teď nemohu najít.
Hitec Aurora 9X
Azy
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Azy »

Já se chystám zítra z mladou a švagrovou rodinou tak jsem zvědav ...parkování je jasný jako každej rok ...oč. letnany a pak klasika kusem zdarma k výstavišti :)
MK Katoda Sokolov :-)
corsair
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od corsair »

REX píše:,,klukoj,, = synovi (česky) :lol:
Já vím, byl jsem ženatý v Trutnově, ale když jsem poprvé slyšel zubákoj, byl jsem fakt mimo
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

Dnes jsem také navštívil veletrh, já jsem byl zklamán. Minulý rok se dalo aspoň něco koupit, ale letos maximálně u Pelikána, který měl dostatek sortimentu. Pak jsem si ještě předplatil Rc-Revue na další ročník, dal jsem si klobásku a mohl jít domů (po hodině nebylo co dělat). Absence RC-Factory nebyla takovým zklamáním, pač ,,bydlí,, hned za rohem výstaviště (VZLÚ), dalo se tam zajet a nakoupit. Jinak hodně vláčků, aut, číny a historiků ( ty nebyly na obtíž - je zajímavé se podívat jak se modelářství vyvíjelo). Když bývávalo na veletrhu VA-Models, Jeti, Pecka, Kostka, Houška, Rc-Factory a další známé oblíbené obchody, bylo přeci o něčem jiném.

Petr
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od thsoft »

Děkuji za reakci (€ :-)) právě kvůli Jeti a podobným jsem tam chtěl jet a jsem rád že jsem těch 200km neabsolvoval, kolega mě zrazoval a měl pravdu ... DS-14 a pod ... si prohlédnu snad někde jinde, a nebo nikde ... (?) a třeba to bude dobře a třeba si koupím místo toho konečně i jinou stálejší značku f..... nebo jinou (jinak nevím jestli se mi to zdá, ale zrovna Jeti mi poslední dobou připadá hodně nestálá značka ...)

Dík Tom

ExperimentatorPetr píše:Dnes jsem také navštívil veletrh, já jsem byl zklamán. Minulý rok se dalo aspoň něco koupit, ale letos maximálně u Pelikána, který měl dostatek sortimentu. Pak jsem si ještě předplatil Rc-Revue na další ročník, dal jsem si klobásku a mohl jít domů (po hodině nebylo co dělat). Absence RC-Factory nebyla takovým zklamáním, pač ,,bydlí,, hned za rohem výstaviště (VZLÚ), dalo se tam zajet a nakoupit. Jinak hodně vláčků, aut, číny a historiků ( ty nebyly na obtíž - je zajímavé se podívat jak se modelářství vyvíjelo). Když bývávalo na veletrhu VA-Models, Jeti, Pecka, Kostka, Houška, Rc-Factory a další známé oblíbené obchody, bylo přeci o něčem jiném.

Petr
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“