Spektrum ma zase zostrelil...
Re: Spektrum ma zase zostrelil...
upravil som otazku nebolo umyslom vyvolat flame, len si trosku rypnut:) v inych vlaknach som to nejako aktivne nehladal... spytal som sa tu lebo sa tu aktualne riesili minusove teploty vs. RC supravy ale dakujem za odpoved
PRÔTOS
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Kolega z klubu taky řešil minulou zimu nějaké výpadky s Dx6i. Já ji měl asi dva roky a v zimě jsem nic nepozoroval. Nyní lítam stejný přijímače s JR 9 a tam se nic v zimě neděje.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
- paicreat
- Bydliště: BA-víkend,TN-týždeň,NZ/TT-prázdniny+volný čas Trvalý pobyt: Šurany
Takže asi to fakt vyzerá na tú Futabu podla toho čo píšete
. Keď sa oteplý skúsim zletovať ten baterkový pack a keď nepomôže ani to tak ešte vymeniť prijímač za druhý. Ale keď mám pravdu povedať úplne som stratil dôveru Dx6i a celkove všetkého čo má na sebe značku Spektrum. Ešte sa chcem spýtať či má tento problém len Dx6i alebo aj ostatné Dx5 7 8...?
zapomnen na nejaky letovani packu, tim te nechci odrazovat od nakupu futaby, to opravdu neni tim, stalo se mi se 450 vpodstate to same, najednou jako by cyklika prestala reagovat vrtas sel bud k zemi nebo naopak stoupal neslo s nim pristat, ale vypnuti motoru fungovalo(thhold nebo jak se to jmenuje), takze spojeni funkcni, s dx6 normal litam s mcpx a 600 a neni zadny problem...
nemel sem dodnes cas zjistovat cim to je, ale myslim ze u me je problem nekde v hlave vrtase mam to tam jakesi, no divne a nebo se to myslim stavalo ke konci letani, kdyz byly baterky slabe, jako by to uz nezvladalo "hybat" servama, pokud je to vubec mozne, nevim ...
na spojeni je to vzdy jednoduche svest, navic mam dojem ze dx6 pri zapnuti a znovuspusteni pipa, a to by si asi nepreslechl... a ono padani s vrtasy je takove stejne podivne, jak nekdo s urcitosti muze rict, ze spadl na techniku nebo ruce mi dodnes tak nejak neni jasne
nemel sem dodnes cas zjistovat cim to je, ale myslim ze u me je problem nekde v hlave vrtase mam to tam jakesi, no divne a nebo se to myslim stavalo ke konci letani, kdyz byly baterky slabe, jako by to uz nezvladalo "hybat" servama, pokud je to vubec mozne, nevim ...
na spojeni je to vzdy jednoduche svest, navic mam dojem ze dx6 pri zapnuti a znovuspusteni pipa, a to by si asi nepreslechl... a ono padani s vrtasy je takove stejne podivne, jak nekdo s urcitosti muze rict, ze spadl na techniku nebo ruce mi dodnes tak nejak neni jasne
EVIL IS BACK 15.5.2012
prověřil bych i serva. Může být některé načaté, vyšší odběr proudu a Bec nestíhá.
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
paicreat píše:Takže asi to fakt vyzerá na tú Futabu podla toho čo píšete. Keď sa oteplý skúsim zletovať ten baterkový pack a keď nepomôže ani to tak ešte vymeniť prijímač za druhý. Ale keď mám pravdu povedať úplne som stratil dôveru Dx6i a celkove všetkého čo má na sebe značku Spektrum. Ešte sa chcem spýtať či má tento problém len Dx6i alebo aj ostatné Dx5 7 8...?
Ja si myslím, že problém je hlavne v príjmačoch.
V niektorých veľký (AR500), v iných menší, a možno v niektorých aj žiadny - ale neviem teda menovať... na mojehobby niekto nedávno penil že mal zle priletovaný výstupný konektor k servám na nejakom vrajkvalitnom( podľa ceny) spektrum príjmači.. http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1336833
Nemusí to byť len Futaba. Je tu už dávno doba keď ani nejaký Assan alebo aj iné párkorunové číny, nepadajú ako hnilé hrušky... ALE treba si vyberať opatrne.
(nepíšem o tom že niekto občas dostane vadný kus, ani nepíšem o tom akú to má latenciu, rozlíšenie alebo či každý šiesty pulz pre servo jednoducho niekedy chýba - píšem o tom či to padá akože to trápne prestane reagovať na dosť dlho na to aby sa model zaryl pod zem a urobil škodu výrazne vyššiu než cena toho rádia..
tak me tx dx6 asi "zemrela", vcera sem si chtel politat s mcpx, zapnu vysilac nabehne bezproblemu(vypada), pripojim baterku u modelu, trosku to dele trva nez nabehne, po rosviceni diodky, zkousim serva bez problemu, ale kdyz zacnu hybat kolektivem tak nic, jen zaskuby a po chvilce zadne reakce.. proste "plyn a kolektiv" jako by zustal zasekly v nejhornejsi poloze.. na monitoru se take nic nedeje, jen kdyz prepinam thhold tak to lita z jedne krajni polohy k druhe.. asi nevite co by s tim mohlo byt?
EVIL IS BACK 15.5.2012
poťák alebo kábliky k nemu?
Teda v prípade že všetko ostatné chodí normálne.
Teda v prípade že všetko ostatné chodí normálne.
diky,
jo vse ostatni funguje, ale ja tomuhle vubec nerozumim, takze pro me asi bohuzel konecna... potreboval bych nejaky tutorial na youtube, pak se asi chytal
jo vse ostatni funguje, ale ja tomuhle vubec nerozumim, takze pro me asi bohuzel konecna... potreboval bych nejaky tutorial na youtube, pak se asi chytal
EVIL IS BACK 15.5.2012
pns píše:tak me tx dx6 asi "zemrela", vcera sem si chtel politat s mcpx, zapnu vysilac nabehne bezproblemu(vypada), pripojim baterku u modelu, trosku to dele trva nez nabehne, po rosviceni diodky, zkousim serva bez problemu, ale kdyz zacnu hybat kolektivem tak nic, jen zaskuby a po chvilce zadne reakce.. proste "plyn a kolektiv" jako by zustal zasekly v nejhornejsi poloze.. na monitoru se take nic nedeje, jen kdyz prepinam thhold tak to lita z jedne krajni polohy k druhe.. asi nevite co by s tim mohlo byt?
Pamatuješ si ještě co jsi psal 6. února?
(".....zapomnen na nejaky letovani packu, tim te nechci odrazovat od nakupu futaby, to opravdu neni tim, stalo se mi se 450 vpodstate to same, najednou jako by cyklika prestala reagovat vrtas sel bud k zemi nebo naopak stoupal neslo s nim pristat, ale vypnuti motoru fungovalo(thhold nebo jak se to jmenuje), takze spojeni funkcni...")
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
chces byt vtipny krasko
, ale spojeni funguje , jen "plyn kolektiv" je vcudu, coz s packem nema nic spolecneho... a nejaky potak a sem v koncich 
EVIL IS BACK 15.5.2012
pns píše:chces byt vtipny krasko, ale spojeni funguje , jen "plyn kolektiv" je vcudu, coz s packem nema nic spolecneho... a nejaky potak a sem v koncich
Narážel jsem na to, že jsi původně identifikoval problém s hlavou rotoru, pak až došlo na TX.
Pokud bude létat na baterky v kleci v TX, tak se může snadno stát, že teď je sice problém jinde, ale už příště to mohou být ty baterky.
Prostě odstranit všechna problémová místa o kterých vím, protože potom se skutečně velmi těžko zjišťuje proč to spadlo, pokud tam mám deset různých čuňáren.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
No to je spektrum. Známému se zase samovolně zkrátila dráha plynu na 30% na koncových bodech
. Prostě jen tak, nic s tím nedělal.Zkontroluj EPY, jestli na tom nejsi stejně, což by odpovídalo a pak bych ti doporučil restart modelu a znovu všechno přejet znovu,Postupně prověřovat . 
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
jmalik: urco mas pravdu v tom, ze odstranovat jednu blbost za druhou az to bude funkcni.. ja to blbe psal, jaky to melo cele vyvoj, ale to je jedno...
zdendak: ja nemam potuchy co je to epy a jak se kontroluje, kdyby to bylo epo asi bych se chytal vic
ale i tak diky za pomoc 
zdendak: ja nemam potuchy co je to epy a jak se kontroluje, kdyby to bylo epo asi bych se chytal vic
EVIL IS BACK 15.5.2012