Energic

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
kovaco

Re: Energic

#46 Příspěvek od kovaco »

:twisted: Nechte toho. Moje Volcano lítá v termice suprově. A když ho rozhlím s pořádné výšky, tak takový zvuk nevylodíš jenom tak. :D
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Dzordzik

#47 Příspěvek od Dzordzik »

Víš, to je právě to, lítá suprově ... To je velmi subjektivní. Kdy jsem měl možnost létat krátce po sobě třeba s Volcanem ae Superstarlightem, tak sem měl chuť Volcano přelomit o koleno a zahodit. To není rozdíl třídy, ale světelného roku. Proto říkám, že bych si ho nekoupil ani zadarmo. Ale chápu, že někomu vyhovuje a proti tomu nic nenamítám. Jenom pokud si dneska má někdo koupit model a uvalit za něj x peněz, tak Volcano bych doporučoval až na posledním místě, protože je to letící cihla.
kovaco

#48 Příspěvek od kovaco »

No, o té cihle můžeme polemizovat. V Dřevčicích 25.9. 2011 jsem ho musel klopit z docela solidní výšky. Měl tendenci odletět do stratosréry, tak nevím o jaké cihle je řeč. Ono když to nenosí, tak prostě to nenosí. A ještě jednu věc. Toto éro se chová jako opravdický větroň, né jako 2 kg hračička. :D
Dzordzik

#49 Příspěvek od Dzordzik »

Mno, jak říkám, o tomhle by se dalo dlouze polemizovat a jak říkám, každému vyhovuje něco jiného.
kovaco

#50 Příspěvek od kovaco »

Já se nechci dohadovat, tímto érem jsem si splnil určitý sen. Je fakt, že je to éro spíše na svah, ale tam se ještě neodvážím. :D Teď jsem ještě čekal, že mě osprchuje Dalibor, ale to přijde určitě. :D
Dzordzik

#51 Příspěvek od Dzordzik »

S tím svahem máš pravdu, do Alp je to éro dejme tomu rozumné, je dobře vidět a tam je v podstatě jedno co tam hodíš, letí tam všechno, pokud aspoň trochu fouká. A neber to jako sprchování, jenm když mi někdo řekne, že Volcano je dobrý model do termiky, dostávám psotník, neber si to osobně. Jinak jsme OT, tady to má být o Energicovi.
graup15

#52 Příspěvek od graup15 »

OT...Bych neřešil, prostě se tyhle témata prolínají. :-) :-)
Add Volcano, ..ono když termika (slušná) je, tak i Volcano v ní létá. Nakonec ono létá skoro vše :-)
Mně na tom vadí hlavně ty brzdící štíty...naprosto k ničemu. A vztlakovky jsou jen na vztlak..na brždění nejdou upravit..To!!! mi vadí.
Nakonec, ono někomu stačí to..někomu zase něco jiného...proč ne :-) :-)
fireball

#53 Příspěvek od fireball »

Díky za názory a za OT se omlouvám. O Volcanu jsem původně uvažoval, ale děsí mě to plošné zatížení.
Když shrnu vaše názory a moje představy a požadavky - větší elektrovětroň, kompozit, létání převážně na rovině, svah jen příležitostně, dostatečná pevnost i pro svižnější létání (ale ne zase okřídlená raketa) s trochou akrobacie, schopnost létat i když to víc fouká a v neposlední řadě i únosnou cenu, tak by asi Airon s D-boxem v elektro verzi mohl celkem vyhovovat.
F3x jsou většinou cenově někde úplně jinde a na soutěže se nechystám. A tenké trupy se hůř a dráž elektrizují.
Proto uvažuju o Aironovi, na mnoho podobných jsem při brouzdání po webu nenarazil.
graup15

#54 Příspěvek od graup15 »

Když si Airona pěkně postavíš, předěláš ten nesmysl s klapkama co se standardně dodává..budeš myslím spokojen.
Jo..pokud ho budeš objednávat...nenechávej si tam dávat serva!!! To si udělej sám..a pořádně.
fireball

#55 Příspěvek od fireball »

Osazení si samozřejmě udělám sám. Jak jsi předělával ty klapky? Jak je to od prodejce jen tuším, z dostupných obrázků a fotek...
graup15

#56 Příspěvek od graup15 »

a) předělat zavětrování aby se nemohlo šprajcnout při vyjetí
b)předělat páky na klapce tak aby umožňovaly vyklopení na 70-90st
c)Vylaminovat vnitřní potah horní strany profilu
d)Servo přidělat na tento potah..né na tu krytku serva(na těch krytkách totiž má Valnta standardně přikutěné serva)
Toť celé.
fireball

#57 Příspěvek od fireball »

Kromě a) je to jasné, vím, že zavětrování je udělané pomocí fólie, ale asi to chce vidět v reále. Až to budu mít, budu řešit, co s tím.
Každopádně dík.
graup15

#58 Příspěvek od graup15 »

Pořád jsem ve stavu laborování, jakou vrtuli na Energica dám. Resp jakou kombinaci pohonu.
Přeci jen to není 1.8m velký hotliner, ale něco mezi velkým F3X a malým hotlinerem.
Udělal jsem si měřeníčko s motorem 1409/1.5D na 4S-2650mAh. A vypadá to dost zajímavě.
Jde mi o to, že chci zachovat slušné stoupání vrtule pro dynamické stoupání, ale na druhou stranu snadný až easy start modelu. Pohon na grafu by to mohl splnit. Otáčky ve vzduchu pújdou až na 9000 min a tak by to mohlo lehce pod 50m/s mastit. S výkonovým poměrem 1200W/1kg je to reálné.
Mám i měření se čtvercovou vrtulí 17/17, ale vzhledem k velikosti modelu a předpokladu cca 1900g letovky mi už nepřijde ideální.
Přílohy
Energic_final_pohon.jpg
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od lakotamm »

50m/s... Pekne :)
1900g full carbon?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
graup15

#60 Příspěvek od graup15 »

lakotamm píše:50m/s... Pekne :)
1900g full carbon?

Snad se povede. Ano FullCarbon...Jo je zažité povědomí, že carbon mašinky jsou těžší než skleněné.Ale to je velký omyl. Jde to dokonce udělat i lehčí než se sklem. Trup už mám hotový a má 250g.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“