Konečně pořádná termika

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
graup15

#46 Příspěvek od graup15 »

Termika je de fakto pořád. V každém ročním období, jen se v zimě hůř hledá. Ale pokud člověk jukne ráno z okna a čumí , jak se z jasného a chladného rána, začne vše velmi rychle ohřívat. A tvořit se mraky, je to naprosto jasné..je to tam.:-)
Vyrazil jsem na púl desátou dopoledne...a bylo to velmi výživné.

Obrázek

Na 6 sekund motoru 47 minut..pak už mi to nebavilo , pokravnul jsem si a mastil domů. :-)
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od BOBIKA »

tak to bylo pěkné lítání,na dobu letu s motorem fakt pěkný, :wink:
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
DaggyMAC

#48 Příspěvek od DaggyMAC »

S pípavým váriom sa ti pekne hľadá termika. SkyAssistant je super vec!
Tomino_421
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Tomino_421 »

Dneska to tam fakt bylo. I za uplnýho bezvětří se dá lítat na svahu. Jen to chce to tam vrhnout v pravou chvíli, když se zrovna něco trhá. Dneska sem si parádně zakroužil v termice s 2,5 kg Nyxem F3F, což neni žádnej extralehkej papírák. prostě sem to tam mrsknul a v tu ránu bublina a už to jelo. a ten krásnej pocit že to jde i bez motoru...:)))
Tomáš Hejzlar
graup15

#50 Příspěvek od graup15 »

DaggyMAC píše:S pípavým váriom sa ti pekne hľadá termika. SkyAssistant je super vec!

SkyAssistant je super věc. Jakmile se s ní sžiješ a nastavíš si profil pro model, je hledání bublin a stoupáčků o 100% jednodušší. Navíc po nějakém čase a cviku se podle něj dá přesně ustředit. Vím je to trošku nesportovní :-) Ale skutečné větroně ho mají taky, tak to vlastně korektní je :-)
holda29
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od holda29 »

Dneska konecne taky, ustredil jsem to ve stoupaku tak 500 x 500 m, kde by letel i ocelovej ingot :D
Nemit klapky a super pevny ero, tak z toho opousteni mam az blato na hristi, jako plno kolegu :)
Nemuzu se dockat, az mi dorazi MZK vario a bude mi pipat do ouska :)
Karas
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Karas »

Včera odpoledne bylo neuvěřitelně termický počasí. Zatím jsem takový nezažil. Nejdřív jsem zkoušel házedlo a celkem slušně to nosilo i v malých výškách. Pak jsem zkusil normal větroně (2,2m) a dostal jsem se do takové výšky, až byla z éra téměř tečka. Nejhorší ale bylo, že jak je to malý, tak se to špatně řídí a člověk pořádně neví v jaké to je poloze. Chtěl jsem už dolů, ale komín byl silnej a tak jsem to nakonec stočil po křídle do vývrtky a šlo to střemhlav dolů. Naštěstí jsem nespanikařil, se divím, protože to šlo celkem rychle, tak jsem mírně přitáhnul a dostal letadlo o dobrých 350m níž.
Byli tam s náma i chlapi s padákem a tříkolkou, ale termický počasí asi není moc vhodný. Povedl se mu jenom jeden start a pak bojoval s točícím se větrem.
robotmz

#53 Příspěvek od robotmz »

Včera u nás takmer nič, ledva to stúpalo. Po asi hodine sa vytvoril tmavo šedý oblak cez štvrtinu oblohy a tam to už od určitej hranice ťahalo hore.
S WH som musel 2 x sklesať riadenou vývrtkou do výšky kde sa už začala objavovať aj výškovka modelu, nakoľko lietadlo /jedna bodka/ sa už začalo vo výške strácať.
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od hlavataci »

Ahoj dnes paráda v 17.15 parádní stoupák rovných 600 metrů ještě by to šlo ale začal se mě vzdalovat mrak na pozadí tak jsem šel dolů ještě nemám Elipsoida v prackách :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Jetson »

U nás střídavě fučelo a nenosilo. Snad zítra bude klid a místo poletování s EG, odpaním Etalon.
Jenda_84

#56 Příspěvek od Jenda_84 »

Já se sice dneska nedostal tak vysoko, ale pro začátečníka je každej metr stoupání bez motoru nádhernej zážitek.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od vitousek »

Také se musím pochlubit.
Po úterním cestování ve sněhu jsem si odpoledne "skočil". ( na Šluknovsku cca 5 cm sněhu, v Suché sluníčko )
Záznam není celý - Alti se zapnul chvíli po startu a záznam byl ukončen z důvodu plné paměti ( nevymazal jsem předchozí data)

Obrázek
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
robotmz

#58 Příspěvek od robotmz »

Zajtra sa chystám chytať južnú termiku do Radavy /1 km od podhájskej/, 220 km od seba. Už viem čo si beriem - výškomer :D :D a ešte neviem čo z týchto dvoch kódov: WH vs. TORO900. Ak napchám obidve tak aby 4-mesačná dcérka nemusela ísť na streche, budem rád :-)))))))))))))))))))
Odpovědět

Zpět na „Větroně“