Termika je de fakto pořád. V každém ročním období, jen se v zimě hůř hledá. Ale pokud člověk jukne ráno z okna a čumí , jak se z jasného a chladného rána, začne vše velmi rychle ohřívat. A tvořit se mraky, je to naprosto jasné..je to tam. Vyrazil jsem na púl desátou dopoledne...a bylo to velmi výživné.
Na 6 sekund motoru 47 minut..pak už mi to nebavilo , pokravnul jsem si a mastil domů.
Dneska to tam fakt bylo. I za uplnýho bezvětří se dá lítat na svahu. Jen to chce to tam vrhnout v pravou chvíli, když se zrovna něco trhá. Dneska sem si parádně zakroužil v termice s 2,5 kg Nyxem F3F, což neni žádnej extralehkej papírák. prostě sem to tam mrsknul a v tu ránu bublina a už to jelo. a ten krásnej pocit že to jde i bez motoru...))
DaggyMAC píše:S pípavým váriom sa ti pekne hľadá termika. SkyAssistant je super vec!
SkyAssistant je super věc. Jakmile se s ní sžiješ a nastavíš si profil pro model, je hledání bublin a stoupáčků o 100% jednodušší. Navíc po nějakém čase a cviku se podle něj dá přesně ustředit. Vím je to trošku nesportovní Ale skutečné větroně ho mají taky, tak to vlastně korektní je
Dneska konecne taky, ustredil jsem to ve stoupaku tak 500 x 500 m, kde by letel i ocelovej ingot Nemit klapky a super pevny ero, tak z toho opousteni mam az blato na hristi, jako plno kolegu Nemuzu se dockat, az mi dorazi MZK vario a bude mi pipat do ouska
Včera odpoledne bylo neuvěřitelně termický počasí. Zatím jsem takový nezažil. Nejdřív jsem zkoušel házedlo a celkem slušně to nosilo i v malých výškách. Pak jsem zkusil normal větroně (2,2m) a dostal jsem se do takové výšky, až byla z éra téměř tečka. Nejhorší ale bylo, že jak je to malý, tak se to špatně řídí a člověk pořádně neví v jaké to je poloze. Chtěl jsem už dolů, ale komín byl silnej a tak jsem to nakonec stočil po křídle do vývrtky a šlo to střemhlav dolů. Naštěstí jsem nespanikařil, se divím, protože to šlo celkem rychle, tak jsem mírně přitáhnul a dostal letadlo o dobrých 350m níž.
Byli tam s náma i chlapi s padákem a tříkolkou, ale termický počasí asi není moc vhodný. Povedl se mu jenom jeden start a pak bojoval s točícím se větrem.
Včera u nás takmer nič, ledva to stúpalo. Po asi hodine sa vytvoril tmavo šedý oblak cez štvrtinu oblohy a tam to už od určitej hranice ťahalo hore.
S WH som musel 2 x sklesať riadenou vývrtkou do výšky kde sa už začala objavovať aj výškovka modelu, nakoľko lietadlo /jedna bodka/ sa už začalo vo výške strácať.
Ahoj dnes paráda v 17.15 parádní stoupák rovných 600 metrů ještě by to šlo ale začal se mě vzdalovat mrak na pozadí tak jsem šel dolů ještě nemám Elipsoida v prackách
Také se musím pochlubit.
Po úterním cestování ve sněhu jsem si odpoledne "skočil". ( na Šluknovsku cca 5 cm sněhu, v Suché sluníčko )
Záznam není celý - Alti se zapnul chvíli po startu a záznam byl ukončen z důvodu plné paměti ( nevymazal jsem předchozí data)
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Zajtra sa chystám chytať južnú termiku do Radavy /1 km od podhájskej/, 220 km od seba. Už viem čo si beriem - výškomer a ešte neviem čo z týchto dvoch kódov: WH vs. TORO900. Ak napchám obidve tak aby 4-mesačná dcérka nemusela ísť na streche, budem rád ))))))))))))))))))