Mx 16(s) - Aký Li-pol akumulátor?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
J-F
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od J-F »

arda1 píše:Vždyď nabitý by měl kolem 15V!!!Kde takovýhle napětí výrobce uvádí????:roll: :roll: :roll:

Souhlas! V originál návodě:
Operating voltage: 9,6 ... 12 V
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od lakotamm »

arda1 píše:
lakotamm píše:Aká bola teplota okolia? Krásne tu vidno, že keby si mal 10čl. mohol by si lietať o hodinu dlhšie. :roll:
Člověče copak tam můžeš dát 10čl? To chceš odrovnat přepětím TX? Vždyď nabitý by měl kolem 15V!!!Kde takovýhle napětí výrobce uvádí????:roll: :roll: :roll:

To som nikde nenapísal. Len som písal, že flash 5sx v pohode znáša 10čl. Maximálne by som použil 3Li-pol. :roll:

Free shipping je poštové zadarmo?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
m2
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od m2 »

Ono už keď sme pri tom zvyšovaní napätia: ak nie je napätie pre VF diel stabilizované, tak pri 20%-nom zvýšení napätia zvýšiš vysielací výkon viac ako o polovicu - čo asi priateľov okolo Teba nemusí moc tešiť, lebo strmosť vstupných ladených obvodov prijímača nie je nekonečná a AVC tiež nedokáže uregulovať nekonečný rozsah vstupných napätí. A tak sa Ti ľahko môže stať, že kamarátov model letiaci v Tvojej blízksti budeš ovládať Ty a nie on, aj keď ste na rôznych kanáloch. A čo sme testovali MX16s (dva kusy) voči neprocesorovému PPM prijímaču, tak tento problém je zrovna u em-iks šestnástky dosť markantný.

Samozrejme, toto platí len pre 35MHz, pre 2,4G je to irelevantné. Tam si tú LiPol-ku kľudne daj, Duplex Ti odpípa napätie, len budeš mať pakáreň s nabíjaním. A možno ani nie - ak to budeš nabíjať na 4,1V (LiIon mód) a raz za rok zbalancuješ na 4,2V ... tak vlastne pohodička. Len to sa dostaneš na tých využiteľných 1800mAh rovnako ako u Eneloopov, ... zasa ale ak máš 2,4G, tak sa Ti hodí ľahšia baterka kvôli vyváženiu rádia.

No, vyhodnoť si to sám, že čo je lepšie.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od lakotamm »

m2 píše:Ono už keď sme pri tom zvyšovaní napätia: ak nie je napätie pre VF diel stabilizované, tak pri 20%-nom zvýšení napätia zvýšiš vysielací výkon viac ako o polovicu - čo asi priateľov okolo Teba nemusí moc tešiť, lebo strmosť vstupných ladených obvodov prijímača nie je nekonečná a AVC tiež nedokáže uregulovať nekonečný rozsah vstupných napätí. A tak sa Ti ľahko môže stať, že kamarátov model letiaci v Tvojej blízksti budeš ovládať Ty a nie on, aj keď ste na rôznych kanáloch. A čo sme testovali MX16s (dva kusy) voči neprocesorovému PPM prijímaču, tak tento problém je zrovna u em-iks šestnástky dosť markantný.

Samozrejme, toto platí len pre 35MHz, pre 2,4G je to irelevantné. Tam si tú LiPol-ku kľudne daj, Duplex Ti odpípa napätie, len budeš mať pakáreň s nabíjaním. A možno ani nie - ak to budeš nabíjať na 4,1V (LiIon mód) a raz za rok zbalancuješ na 4,2V ... tak vlastne pohodička. Len to sa dostaneš na tých využiteľných 1800mAh rovnako ako u Eneloopov, ... zasa ale ak máš 2,4G, tak sa Ti hodí ľahšia baterka kvôli vyváženiu rádia.

No, vyhodnoť si to sám, že čo je lepšie.

S týmto súhlasím. Na vzdialenosť 600m sa mi podarilo zhodiť modelárá na rovnakom kanály s rovnakým vysielačom. Len napätie bolo vyššie o 4V...

Myslím, že 3s li-pol bude lepšie riešenie. Len s balancovaním bude problém...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
m2
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od m2 »

lakotamm píše:Len s balancovaním bude problém...

a.) Zbalancuj na úvod na 4,2V (LiPol mód) pri malom nabíjacom prúde
b.) Potom nabíjaj bez balancovania na 4,1V (LiIon mód) normálne cez ten konektor čo tam je na vysielačke.

Raz za 50 cyklov zopakuj bod a.)

Tá baterka ajtak zahynie na vek... Kedysi sa nebalancovalo a lietalo sa.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od lakotamm »

m2 píše:
lakotamm píše:Len s balancovaním bude problém...

a.) Zbalancuj na úvod na 4,2V (LiPol mód) pri malom nabíjacom prúde
b.) Potom nabíjaj bez balancovania na 4,1V (LiIon mód) normálne cez ten konektor čo tam je na vysielačke.

Raz za 50 cyklov zopakuj bod a.)

Tá baterka ajtak zahynie na vek... Kedysi sa nebalancovalo a lietalo sa.

Asi prišiel najlepší čas kúpiť novú nabíjačku... :roll:
m2
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od m2 »

lakotamm píše:Asi prišiel najlepší čas kúpiť novú nabíjačku... :roll:

No tak to nabíjaj kľudne aj na 4,2V, len to zbalancuj častejšie - čo ja viem ... dva krát za sezónu, nie raz. Resp, ani nemusíš hneď blalancovať, len to po 20-30 cykloch po nabití premeraj voltmetrom po článku.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od lakotamm »

m2 píše:
lakotamm píše:Asi prišiel najlepší čas kúpiť novú nabíjačku... :roll:

No tak to nabíjaj kľudne aj na 4,2V, len to zbalancuj častejšie - čo ja viem ... dva krát za sezónu, nie raz. Resp, ani nemusíš hneď blalancovať, len to po 20-30 cykloch po nabití premeraj voltmetrom po článku.

Tak to aj normálne robím. :wink: Mám urobený špeciálny balančný konektor, vďaka ktorému môžem sadu nabíjať po jednom článku. :wink:

A len tak zo srandy - čo tak kúpiť 3s 5000mA a zabudovať ju dovnútra? To by ju potom stačilo nabíjať cca 4 krát do roka... :lol:
Jarda_Z

#54 Příspěvek od Jarda_Z »

Dobrý den,

mám MX16s a Hitec Optic, do obou jsem dal tříčlánek LiPol 2650 mAh z HK dovysílačů a výsledek je ten, že se výdrž podstatně zvýšila (samozřejmě),potíže s nabíjením nevidím žádné - proč by měly být ?, 12.6 V vysílačům nevadí, s nastavením alarmu si nedělám starosti, když velikost napětí baterek vidím.

Hodnotím to jako podstatný přínos, negativa tam pro mne nejsou.

Kdyby něl někdo zájem o "staré" (nové) baterky,můžeme se třeba domluvit.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“