Fenix

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Rajny »

ja si myslim, ze je to krasna vaha
ikar
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ikar »

ST píše:No jo to by byl ideál. Opraveno. Však on to Ikar ještě trochu vymaká, časem.

Ono přílišné snižování váhy není ideál a není to cesta, kterou chci za každou cenu jít. Myslím, že hmotnost draku je v normě. Éro je děláno na běžné užívání a ne jako závodní speciál na několik hodů. Ono s každým úbytkem hmotnosti nejen klesá pevnost dílu, ale rapidně se zvyšují i defekty a tím pádem zmetkovitost.
Acid

#48 Příspěvek od Acid »

Jezisek prisel letos nejak driv :)
Obrázek
komár
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od komár »

ikar píše:Myslím, že hmotnost draku je v normě. Éro je děláno na běžné užívání a ne jako závodní speciál na několik hodů.

No, myslím, že při "běžném užívání" zažije to éro podstatně méně startů a celkového namáhání než jako "závodní speciál" :-)

Ale souhlasím, těch 290 gramů je ještě celkem v normě.

ikar píše:Ono s každým úbytkem hmotnosti nejen klesá pevnost dílu, ale rapidně se zvyšují i defekty a tím pádem zmetkovitost.

Pak už je jediné řešení - jít do lepších materiálů. A s tím samozřejmě do podstatně vyšší ceny, než za sklo.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od ST »

Jé Ikar už dělá ocasky z XPS !!!! . Mě ale stejně hlava nebere, co vydrží balsová konstrukce křidla u mého mini F3k. Poslední lítání jsem ho fakt nešetřil a lítal krásně rovně nahoru kolem 40m. A ty zvuky při startu, mazec.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Genagen »

Acid píše:Jezisek prisel letos nejak driv :)
Obrázek

Mno ja jsem zvedavej, kdy jezisek prijde me :-)
ikar
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od ikar »

[quote="komár"]

No, myslím, že při "běžném užívání" zažije to éro podstatně méně startů a celkového namáhání než jako "závodní speciál" :-)

No to je asi fakt. :-)
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od GWSka »

Je to jistý. Jen při jednom kole na závodech se udělá více startů, než tady někdo nahází za měsíc.
onca
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od onca »

GWSka píše:Je to jistý. Jen při jednom kole na závodech se udělá více startů, než tady někdo nahází za měsíc.

Musíš víc lítat, než jen furt přistávat :-)
Jinak káčko ve skle de srazit na nějakých 275 g(s řízenou směrovkou). Na křídlech a ocáskách už se moc ušetřit nedá, takže zbývá trup. Ideální je co nejmenší bakule a dlouhá trubka. (jak to dělá Komár). Nejhoršií ale je tam narvat aparaturu a potom nedej bože aby se tam muselo něco předělávat. Kam se potom hrabou plachetnice v láhvi :-)
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od GWSka »

onca píše:
GWSka píše:Je to jistý. Jen při jednom kole na závodech se udělá více startů, než tady někdo nahází za měsíc.

Musíš víc lítat, než jen furt přistávat :-)
Jinak káčko ve skle de srazit na nějakých 275 g(s řízenou směrovkou). Na křídlech a ocáskách už se moc ušetřit nedá, takže zbývá trup. Ideální je co nejmenší bakule a dlouhá trubka. (jak to dělá Komár). Nejhoršií ale je tam narvat aparaturu a potom nedej bože aby se tam muselo něco předělávat. Kam se potom hrabou plachetnice v láhvi :-)

Neboj, to už taky dobře znám. Nic příjemnýho, když ti prdne nit a musíš jí vyměnit a ono to není tak jednoduchý.
geeenie

#56 Příspěvek od geeenie »

Tak už s Fenixem finišuju a vypadáto na váhu do 280g, už se nemůžu dočkat až ho poprvé hodím a jak to bude lítat. :D
ST
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od ST »

Já jsem včera dolaďoval RC vybavení , výchylky klapek , letové fáze atd.
Musím fakt uznat že serva Dymond D60 chodí skvěle a do křídla zapadnou akorát. Na SOP a VOP jsem použil mikroserva Futaba. Tady je také vše OK. Taky čekám na zálet. Spolu čeká MANTA podle výkresu od Geodeho. Tady jsou v křídlech a trupu mikro Futaby.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Acid

#58 Příspěvek od Acid »

ST píše:Musím fakt uznat že serva Dymond D60 chodí skvěle a do křídla zapadnou akorát.

muzes nahodit fotky jak to mas cele udelane? Patky serv si ufikl, nebo si je nechal?
geeenie

#59 Příspěvek od geeenie »

Já patky u D60 ufik, lépe se to zařezávalo do křídla ...
Acid

#60 Příspěvek od Acid »

Muzete mi prosim nekdo zmerit vzdalenost od odtokovky kridla po nabezku (nebo odtokovku) SOP, pripadne celkovou delku?
Vychazi mi trubka pod odtokovku kridla (zveda ho), tak bych rad vedel o kolik si muzu dovolit zkracovat..
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“