Fenix
ST píše:No jo to by byl ideál. Opraveno. Však on to Ikar ještě trochu vymaká, časem.
Ono přílišné snižování váhy není ideál a není to cesta, kterou chci za každou cenu jít. Myslím, že hmotnost draku je v normě. Éro je děláno na běžné užívání a ne jako závodní speciál na několik hodů. Ono s každým úbytkem hmotnosti nejen klesá pevnost dílu, ale rapidně se zvyšují i defekty a tím pádem zmetkovitost.
ikar píše:Myslím, že hmotnost draku je v normě. Éro je děláno na běžné užívání a ne jako závodní speciál na několik hodů.
No, myslím, že při "běžném užívání" zažije to éro podstatně méně startů a celkového namáhání než jako "závodní speciál"
Ale souhlasím, těch 290 gramů je ještě celkem v normě.
ikar píše:Ono s každým úbytkem hmotnosti nejen klesá pevnost dílu, ale rapidně se zvyšují i defekty a tím pádem zmetkovitost.
Pak už je jediné řešení - jít do lepších materiálů. A s tím samozřejmě do podstatně vyšší ceny, než za sklo.
--Komár
http://denicek.lmkzdar.cz
http://denicek.lmkzdar.cz
GWSka píše:Je to jistý. Jen při jednom kole na závodech se udělá více startů, než tady někdo nahází za měsíc.
Musíš víc lítat, než jen furt přistávat
Jinak káčko ve skle de srazit na nějakých 275 g(s řízenou směrovkou). Na křídlech a ocáskách už se moc ušetřit nedá, takže zbývá trup. Ideální je co nejmenší bakule a dlouhá trubka. (jak to dělá Komár). Nejhoršií ale je tam narvat aparaturu a potom nedej bože aby se tam muselo něco předělávat. Kam se potom hrabou plachetnice v láhvi
- GWSka
- Kontaktovat uživatele:
onca píše:GWSka píše:Je to jistý. Jen při jednom kole na závodech se udělá více startů, než tady někdo nahází za měsíc.
Musíš víc lítat, než jen furt přistávat
Jinak káčko ve skle de srazit na nějakých 275 g(s řízenou směrovkou). Na křídlech a ocáskách už se moc ušetřit nedá, takže zbývá trup. Ideální je co nejmenší bakule a dlouhá trubka. (jak to dělá Komár). Nejhoršií ale je tam narvat aparaturu a potom nedej bože aby se tam muselo něco předělávat. Kam se potom hrabou plachetnice v láhvi
Neboj, to už taky dobře znám. Nic příjemnýho, když ti prdne nit a musíš jí vyměnit a ono to není tak jednoduchý.
Já jsem včera dolaďoval RC vybavení , výchylky klapek , letové fáze atd.
Musím fakt uznat že serva Dymond D60 chodí skvěle a do křídla zapadnou akorát. Na SOP a VOP jsem použil mikroserva Futaba. Tady je také vše OK. Taky čekám na zálet. Spolu čeká MANTA podle výkresu od Geodeho. Tady jsou v křídlech a trupu mikro Futaby.
Musím fakt uznat že serva Dymond D60 chodí skvěle a do křídla zapadnou akorát. Na SOP a VOP jsem použil mikroserva Futaba. Tady je také vše OK. Taky čekám na zálet. Spolu čeká MANTA podle výkresu od Geodeho. Tady jsou v křídlech a trupu mikro Futaby.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...