Flash epp - vyztuzeni

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od JirkaA »

Protože to třeba nějakej trouba nechal v rozpáleným autě a ještě podepřený za něco, co podepřený bejt nemělo.
OK2WY
Jiří Kolář-BAN2

#47 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

JirkaA píše:Protože to třeba nějakej trouba nechal v rozpáleným autě a ještě podepřený za něco, co podepřený bejt nemělo.

Protože něčteš, řešíš elapor. Tady se řeší(uměle) EPP. A protože mám Jaka, který je skoro stejný jako Flash, tak vím, že se tu řeší hovadina na entou. Je možné, že se kroutí EPP, ale rozhodně se nekroutí uhlíkové pásnice v trupu tohoto modelu. Prostě to borec slepil na hovno a průser je na světě. Létat to bude, ale ne tak jak to má být. Jen tak pro pořádek připomínám, že se mu ohýbala křídla při sešupu dolů a přitažení. Proč to tak bylo se dozvíš, když se vrátíš zpět. A tak to tu řeší spousta aktivistů. Něco poserou sami a hledají něco jako odpuštění. Bohužel. Já jsem sám posral Blasta. Několikrát jsem to tu psal. Ale pouičil jsem se. Někdy mi ty názory a kritiky nebyly milé, ale snažil jsem se neopakovat znovu, co jsem pokazil. A teď jsem v poho. Nechci být senilní, ale i RCMánie mi několikrát pomohla. Nestydím se za to.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od JirkaA »

..slepil na hovno a průser je na světě ... něco poserou sami.. já jsem sám posral Blasta ...

nějaký další fekálie bys neměl? Ať si ostatní návštěvníci RCmanie rozšíří kulturní obzory a slovní zásobu..
OK2WY
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od gamer007 »

Jaky odpusteni? Gituno ty jses blbecek... Nikdy jsem nic nestavel, flash byl muj prvni, tak se chybama aspon neco naucim. Ale ty tvoje pripominky jsou trapny. Nevim na co si hrajes, koho zajimaj ty kidy. Navic to neni krivy nejak moc, verim tomu ze to klidne to teplo zkroutilo. Kdyz ten ocas podrzim chvilku natocenej do druhy strany, tak se to srovna. Snad kdyz to pritom malinko nahreju uz to tak i zustane. Ja uz se tady radsi nebudu na nic ptat, tuhle aroganci nemusim. Ostatnim sorry, mel jsem tohle vlakno zalozit v zacatecnik.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
JMalik

#50 Příspěvek od JMalik »

gamer007,
máš tu výškovku zafixovanoou uhlíkovými vzpěrami nebo ne?
(nemyslím ty výztuhy - pásky přímo v ní, ale vzpěry)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od gamer007 »

Ne e, vzpery tam nemam. Mysliz ze to pomuze? Snad by byl i ten ocas pevnejsi a ve visu by tak nevibroval.
Futaba T8FG,GT3C
JMalik

#52 Příspěvek od JMalik »

Nic na tom nerovnej teplem, na noc to vypodlož tak, aby to bylo překroucené přibližně o1cm na druhou stranu ( s velkou pravděpodobností máš nahnutou jenom samotnou výškovku na těch cca 2cm EPP - ne překroucený trup, zkontroluj to ) . Až to bude rovně vlep tam 1,5 nebo 2mm uhlíkové vzpěry. Hodně to pomůže, uvidíš sám.
Dávej pozor na to jak to ukládáš, doma je to nejlépe zavěsit ke stropu za vrtuli.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od gamer007 »

Oky doky, zkusim to jak píšeš. Většinou to prostě jen položim na zem v ložnici a tam ho nechám. O závěsech na strop už jsem přemýšlel i s vrtulníkem, ale mladý se to moc nelíbí :lol: Jo prosimtě, kde najdu něco o tom zalétávání?
Futaba T8FG,GT3C
JMalik

#54 Příspěvek od JMalik »

o tom zalétávání zkus pohledat, nevím teď konkrétní odkaz.Bylo to poměrně dost obsáhlé, na základní věci většinou dva, tři možné postupy. Pro začátek by Ti stačil jenom nějaký základ (těžiště, vyosení motoru, příčné vyvážení, seřízení křidélek, polovin výškovky..... - není nezbytné, jak to odmixovat, to třeba později).
Jiří Kolář-BAN2

#55 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Už jsem nechtěl, ale musím.

JirkaA-od začátku mimo mísu. Pouze reakce na mě. Důvod-všeuměl arda1 + horkovzdušná pistole=fantasmagorie.
gamer007- blbeček nejsem. A navíc vím, že kecáš. Blbě to slepíš a tvrdíš totální hovadiny o teplotě uvnitř auta. Je sice pravda, že EPP mění tvar teplem, ale to by muselo být o hodně větší-poradil arda1- udělej to ,uvidíš změny tvaru. Nevratné. Dokonce může část EPP i zmiznout :lol:
JMalik- trup(pokud má uhlíky) překroucený být nemůže ani náhodou. Něco podkládat na noc je zbytečné. Pokud je rovný trup, stačí vlepit ty vzpěry, o kterých jsem už psal. Pokud nic nikdy nezalétával, nepomůže mu ani 50 stránek. Nejlépe předat někomu, kdo to umí. Ale éro musí být rovné. O seřízení platí to samé.
Nějak jsem nepochopil ten odkaz na poloviny VOP. O mixování tohoto stroje se raději nemá cenu bavit. Nevím co by mixoval na houbě. Ještě k tomu vyosení motoru.Pokud opravdu žádné éro nezalétával, tak to nemá ani cenu zkoušet. Navíc je vyosení už dáno při výrobě. Pokud to dobře slepí, určitě problém mít nebude.

Mám pocit, že se tu řeší nějaká třímetrovka od Krilla :lol: :lol: :lol:
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od gamer007 »

JMalik- trup(pokud má uhlíky) překroucený být nemůže ani náhodou. Něco podkládat na noc je zbytečné.

Nechal jsem ho podloženej dvě hodiny a je překroucenej zpátky. Takže jak ani náhodou? Už to tu dál řešit nebudu, z tebe padaj jen ho..na Gituno... Tak si to vyzkoušej na tom svým yaku, dej ho na půl hodky do 50stC a podrepři vejškovku a uvidíš že ti tak už zůstane...

No nic, jdu si zalítat :wink:
Futaba T8FG,GT3C
Jiří Kolář-BAN2

#57 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

gamer007 píše:
JMalik- trup(pokud má uhlíky) překroucený být nemůže ani náhodou. Něco podkládat na noc je zbytečné.

Nechal jsem ho podloženej dvě hodiny a je překroucenej zpátky. Takže jak ani náhodou? Už to tu dál řešit nebudu, z tebe padaj jen ho..na Gituno... Tak si to vyzkoušej na tom svým yaku, dej ho na půl hodky do 50stC a podrepři vejškovku a uvidíš že ti tak už zůstane...

No nic, jdu si zalítat :wink:

Pokud umíš překroutit uhlíkové pásnice, potom opravdu smekám. Navíc při teplotě 50°C. Teď bych ho nechal zase na zemi. Za dvě hoďky ho máš zase zpátky. A nehlásej bludy. Ze mě nic nepadá. Já s tím Jakem létám, je rovný, křídla se mi neprohýbají, VOP je rovnoběžná. Ono přiznat , že jsem něco zprasil někomu vadí. A potom tuní vytuněné. Prostě lžeš a necháš si jako radit, když jsi to pos...al.

Něco si přečti o uhlíkových vláknech. Možná pochopíš a už nebudeš psát hovadiny. Raději budeš létat s křivým Flashem. Pokud umíš vše, jako to ohýbání EPP, raději do vyosení motoru nesahej. Možná by to byla Tvoje poslední úprava modelu, který tak krásně létá, když je dobře postavený. Ovšem ne hubou.

Já jsem vlastně zapoměl, že se Ti prohýbaly i křídla při přitažení.
Jiří Kolář-BAN2

#58 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Dostal jsem SZ. Od debatéra, Flashera. Nemám důvod něco řešit přes SZ. EPP je tvárné, ale vždy se vrátí do původního stavu(pokud nepoužiju třeba HV pistoli). Sám to pozná. Uhlíkové pásnice nebo tyčky jsou tam proto, aby držely tvar a zpevnily tento materiál. Uhlík nikdo nenarovná podložením ani nahřátím na 50° C. Bohudík. Ještě bych prosil gamera007, aby neoperoval s tím, že jsem dostal BAN, a že se nediví. Určitě jsem ho nedostal za to, že někdo neumí slepit rovně EPP a ohýbá podložením uhl. pásnice, či tyčky. :cry: :cry:

Přivřely mi dveře od výtahu Jaka přes SOP a VOP. SOP skoro do pravého úhlu.VOP jemně do vrtule. Během chvilky opět normál. EPP se vrátí do původního stavu. Pokud jsou tam výztuhy, ještě to urychlí. Pokud neprasknou.

Kopat můžete, vyhrožovat BANEM také. Mně to nevadí. Já nemusím řešit 99% hovadin, o kterých se tu píše. Ale vyjádřit se zatím můžu. Že to někomu vadí je mi jedno.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od gamer007 »

...
Futaba T8FG,GT3C
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od JirkaA »

Gituno jeden čas jsem si začínal myslet, že jsi ve svém věku pomalu začal brát rozum a místo prudění jsi schopen normálně diskutovat tak, jako drtivá většina normálních uživatelů fóra. Bohužel jsem se patrně mýlil.
Jenom by mě zajímalo, zda tvoje další existence na zdejším fóru je zapřičiněna adminovým nedostatkem času nebo jeho nezměrnou trpělivostí.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“