13,8V není zdaleka konec ...není se čeho bát. Rozsah u Li-Ion je až do poklesu na 12V. Pak je baterie prázdná
Tzn 3V na článek naprosto bezpečně.
Zvyklosti u Lipol se nedají přenést na Li-Ion.
jamesgsf píše:Ahoj Graupe, mám takový dotaz na oborníka přes baterie. Vzhledem k tomu, že potřebuju koupit baterku a přemýšlím, jestli neudělám taky pack 18650. Mám dotaz. Pokud bych udělal dva paky 4S2P (jeden do těla a druhý případně do podvěsu). Bude se to pak chovat jako 4S4P nebo je to pořád jen 4S2P? Bude 4S2P stačit pro motory, dle předpokladů pro klidné létání by mělo. 2P pack by měl dát cca max 30A a do těch se dostávám zřídka. Ještě je tam nějaký burst na krátkou dobu což by ty Samsugy měly snést. Využitelná kapacita u jednoho paku bude cca 4,5-5mah (předpokládám) Při váze cca 400g na pack. 5S už nejsem scopen nacpat do rámu (no šlo by kdybych vyměnil sloupky za 60, teď jsou 50). Tyto dva packy by mne mohly zajistit skoro 20 minut letovky, teď jsem vážil qavčko a prázdné má 1440g.(kdybych sundal gimbal tak budu možná pod 1300g) Vzhledem k tomu, že testuješ 4S3P, prosím tedy o objasnění a radu