skula píše:Predpokladam, ze mi prijde domu nejaky dopis...
Ano přijde ti doporučený dopis obsahující toto
Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí a k němu bude patrně přiložena i plná moc
viz tento odkaz.
skula píše:Jde mi o to ze jsem dnes a jeste zitra v Praze. Je mozno skocit na tu postu Praha 120 zitra a vyzvednout si to? Staci poslat mailem screen z paypalu?...
Jsou jen dvě možnosti.
1. Buď si to zajdeš na poštu Praha 120 vyřídit sám, ale v takovém případě se emailem nic neposílá a patřičné doklady si vezmeš sebou. Budeš potřebovat mít sebou ten dopis co ti přijde, dále výpis platby z Paypalu a výpis objednávky případně invoice vše vytisknuté na papíře. Postup při osobním vyřizování celního odbavení zásilky na poště Praha 120 je popsán
viz tento odkaz.
2. Nebo to necháš za sebe vyřídit Českou poštu dle postupu uvedeného
viz tento odkaz a tam viz sekce
Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce, ale v takovém případě nemá smysl tam chodit osobně, protože nelze předem přesně určit zda už to v té době budou mít proclené a i kdyby ano tak už to může být na cestě k cílové adrese. Takže v takovém případě když to budeš posílat emailem tak tam nemá smysl chodit a až to Česká pošta proclí tak ti to doručí domů a případné DPH a poplatek vyberou při převzetí zásilky.
skula píše:A jeste jedna vec... celkova hodnota zasilky je neco kolem 60 USD + 25 USD postovne. Platil jsem to ale z tech jejich bodu, takze z paypalu bylo zaplaceno jen 25 USD za postu... projde to? A nebo poslat to customs invoice u objednavky v HK shopu? tam je zase 60 USD ale shipping 0 USD 
Tohle je sázka do loterie a bude záležet jen na celnících jak to uznají. Doporučoval bych nejlépe tam jít osobně tj. nic neposílat emailem a vzít sebou již zmíněné doklady a pokusit se jim to vysvětlit.