Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#421 Příspěvek od Drondys »

trauntnberg píše:Objednaval jsem nekolik dni zpet z mezinarodniho skladu
u objednavky mam napsane tracking number RQ215729391SG a kdyz na nej kliknu, tak link pro sledovani je nasledujici
http://www.singpost.com/
vlevo pak kliknu na Track item a zadam cislo, ale nic to nenajde. Zadavam to dobre, nebo netusite, kde muze byt problem? Diky

Zásilka se sledovacím číslem RQ215729391SG již je viditelná přímo ve sledovacím systému České pošty viz tento odkaz. Takže ji sleduj u České pošty kde bude viditelný i postup zásilky na území ČR až sem tato zásilka dorazí.
niky79

#422 Příspěvek od niky79 »

Drondys: no, jakmile víte sledovaci cislo, muzete ho HNED zadat do systemu CP, ono je to propojeno mezinarodne, neni potreba chodit na stranky Singapure Post.
Drondys

#423 Příspěvek od Drondys »

niky79 píše:Drondys: no, jakmile víte sledovaci cislo, muzete ho HNED zadat do systemu CP, ono je to propojeno mezinarodne, neni potreba chodit na stranky Singapure Post.

Propojeno to mezinárodně v reálu přímo není. Systém sledování České pošty je oddělen od systému sledování Singapore post i jiných zahraničních pošt.

To kdy se sledovací číslo zásilky objeví v systému sledování České pošty je závislé pouze na tom zda vůbec a kdy podle mezinárodních úmluv výchozí pošta oznámí cílové poště tj. v daném případě zda vůbec a kdy Singapore post oznámí České poště podání zásilky směrované do České republiky. Pokud to výchozí pošta oznámí cílové poště co nejdříve od podání pak je to vidět ve sledovacím systému České pošty ještě dříve než zásilka vůbec dorazí na území ČR.

U Singapore post to vůči České poště jakž takž funguje, ale zdaleka ne u všech pošt to takto funguje. Třeba China post na to v řadě případů slušně řečeno "kašle" a u řady zásilek byť se sledovacím číslem neoznamuje České poště podání zásilky a pak je sledovací číslo takové zásilky viditelné ve sledovacím systému České pošty teprve poté co zásilka dorazí na území ČR a je převzata a zaregistrována Českou poštou do jejího sledovacího systému.
skula

#424 Příspěvek od skula »

Hoj, objednal jsem balik z HK, a v trakovacim systemu sviti:
Komunikace s adresátem o uložení zásilky v dočasném skladu - nutné doložení hodnoty zboží.

Predpokladam, ze mi prijde domu nejaky dopis, ale.... Jde mi o to ze jsem dnes a jeste zitra v Praze. Je mozno skocit na tu postu Praha 120 zitra a vyzvednout si to? Staci poslat mailem screen z paypalu? Proclivam zasilku poprve tak nevim co je v tom dopise...

A jeste jedna vec... celkova hodnota zasilky je neco kolem 60 USD + 25 USD postovne. Platil jsem to ale z tech jejich bodu, takze z paypalu bylo zaplaceno jen 25 USD za postu... projde to? A nebo poslat to customs invoice u objednavky v HK shopu? tam je zase 60 USD ale shipping 0 USD :lol:

Diky.
dt

#425 Příspěvek od dt »

skula píše:A jeste jedna vec... celkova hodnota zasilky je neco kolem 60 USD + 25 USD postovne. Platil jsem to ale z tech jejich bodu, takze z paypalu bylo zaplaceno jen 25 USD za postu... projde to? A nebo poslat to customs invoice u objednavky v HK shopu? tam je zase 60 USD ale shipping 0 USD :lol:

S největší pravděpodobností zaplatíš DPH z 85 USD, takže něco kolem 360 Kč. A k tomu 96 nebo 180 Kč poště.
skula

#426 Příspěvek od skula »

A jak na to prijdou? Ani na jednom dokladu neni 85 USD... otazkou je, co uvedl HK na baliku, nerekl bych ze v celni deklaraci to budou uvadet i s postovnym....
dt

#427 Příspěvek od dt »

skula píše:A jak na to prijdou? Ani na jednom dokladu neni 85 USD... otazkou je, co uvedl HK na baliku, nerekl bych ze v celni deklaraci to budou uvadet i s postovnym....

Kdyz chteli doklady po me, tak chteli jak fakturu z HK, tak uctenku z paypalu. Nejspis to tak budou chtit i od tebe. Z toho uz si pak daji dve a dve dohromady, kolik je trzni cena zbozi. :wink:
Kdyz to dobre pujde, tak se nechaji ukecat na DPH jenom z 25 USD, tzn. z castky kterou jsi realne zaplatil.
Ticcino

#428 Příspěvek od Ticcino »

Když mi celníci zadrželi Balík, také jsem to viděl v systému dřív než mi přišla písemná obsílka. Vykomunikoval jsem to s nimi a pak ještě potvrdil dle informací v dopise.
Drondys

#429 Příspěvek od Drondys »

skula píše:Predpokladam, ze mi prijde domu nejaky dopis...

Ano přijde ti doporučený dopis obsahující toto Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí a k němu bude patrně přiložena i plná moc viz tento odkaz.

skula píše:Jde mi o to ze jsem dnes a jeste zitra v Praze. Je mozno skocit na tu postu Praha 120 zitra a vyzvednout si to? Staci poslat mailem screen z paypalu?...

Jsou jen dvě možnosti.

1. Buď si to zajdeš na poštu Praha 120 vyřídit sám, ale v takovém případě se emailem nic neposílá a patřičné doklady si vezmeš sebou. Budeš potřebovat mít sebou ten dopis co ti přijde, dále výpis platby z Paypalu a výpis objednávky případně invoice vše vytisknuté na papíře. Postup při osobním vyřizování celního odbavení zásilky na poště Praha 120 je popsán viz tento odkaz.

2. Nebo to necháš za sebe vyřídit Českou poštu dle postupu uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce, ale v takovém případě nemá smysl tam chodit osobně, protože nelze předem přesně určit zda už to v té době budou mít proclené a i kdyby ano tak už to může být na cestě k cílové adrese. Takže v takovém případě když to budeš posílat emailem tak tam nemá smysl chodit a až to Česká pošta proclí tak ti to doručí domů a případné DPH a poplatek vyberou při převzetí zásilky.

skula píše:A jeste jedna vec... celkova hodnota zasilky je neco kolem 60 USD + 25 USD postovne. Platil jsem to ale z tech jejich bodu, takze z paypalu bylo zaplaceno jen 25 USD za postu... projde to? A nebo poslat to customs invoice u objednavky v HK shopu? tam je zase 60 USD ale shipping 0 USD :lol:

Tohle je sázka do loterie a bude záležet jen na celnících jak to uznají. Doporučoval bych nejlépe tam jít osobně tj. nic neposílat emailem a vzít sebou již zmíněné doklady a pokusit se jim to vysvětlit.
pachop
Kontaktovat uživatele:

#430 Příspěvek od pachop »

Ahoj, jen pro info objednal jsem před deseti dny na international warehouse dva balíčky už jsou doma a bez jakýchkoliv průtahů
http://www.pacho.cz
skula

#431 Příspěvek od skula »

V jake hodnote? cca...
pachop
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od pachop »

Zajímavé [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
http://www.pacho.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od ST »

Jak dlouho chodí zásilka z EU skladu Hobbykingu při no-tracking zásilce ? Z trackingem mi to vždy přišlo do týdne. Tady zatím marně čekám a týden je fuč. :(
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Drondys

#434 Příspěvek od Drondys »

ST píše:Jak dlouho chodí zásilka z EU skladu Hobbykingu při no-tracking zásilce ? Z trackingem mi to vždy přišlo do týdne. Tady zatím marně čekám a týden je fuč. :(

No-tracking zásilky z EU skladu chodí přes Českou poštu obvykle ne déle než do 14 dnů.
dt

#435 Příspěvek od dt »

Ta poslední mi trvala něco málo přes 2 týdny.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“