Konverze F3B a F3J na elektro
Re: Konverze F3B a F3J na elektro
Jo jo, neni problem, večer to sem dám.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Super, abych dostal představu o složitosti. Díky.
Takhle je provedená ta úprava konverzního čela. Více foto.
Díky, kolik stojí tahle sofistikovaná úprava čela 
Peníze. Záleží kde si to necháš udělat. Dneska asi nikdo zadarmo nedělá... U Hořejšího, kterej už to nechce dělat cca 200,- . Bral jsem u něj poslední kousek.
Já to nechávam vždy u Hořejšího, vždy rychle a v pohodě.
Jen dotaz, čim pojistíte tu zašroubovanou převodovku k přírubě? Jednou se mi roztočila, musel jsem brzdu dát ze středně tuhý na slabou....
Jen dotaz, čim pojistíte tu zašroubovanou převodovku k přírubě? Jednou se mi roztočila, musel jsem brzdu dát ze středně tuhý na slabou....
ST píše:Peníze. Záleží kde si to necháš udělat. Dneska asi nikdo zadarmo nedělá... U Hořejšího, kterej už to nechce dělat cca 200,- . Bral jsem u něj poslední kousek.
Co nechce dělat? Příruby na jiné motory a nebo jejich následnou úpravu?
Teď si nejsem jisty jestli příruba co jsi vyfotil je originální součást převodovky se kterou převodovku koupíš a nebo je to "náhradní díl", ale předpokládám, že je to originál.
Ještě bych tě poprosil o pár informací. Jaký je průměr frézované dosedací plochy hlav šroubů? Předpokládám, že asi 6mm. M3 šrouby mají hlavu většinou 5,5mm.
Jak je zajištěna souosost převodovky s motorem? Je na motoru nákružek, který by seděl do středové díry převodovky nebo se převodovka středí jen pomoci šroubů?
Co se týká samotné úpravy, tak tu vidím jako bezproblémovou pro normálně zařízenou zámečnickou dílnu. Rozhodně není potřeba CNC. Stačí vlastně fréza a dělička. Takže pokud by někdo nutně potřeboval tak se ozvěte
Ahoj, je to uprava konverzního čela původně určeného na KIRA 400/480. Takže je potřeba zakoupit konverzní čelo tohoto typu a upravit ho. Ty šrouby jsou stáčený na 5mm aby se to tam vůbec vešlo. Je to prostě na hraně aby se nešlo do závitu. Je potřeba zalepit ty původní otvory rozteče 16mm aby nestříkala máza z převodovky do motoru. Prostě každý nemá doma zámečnickou dílnu. Navíc se najdou vocasové co to složili a nedali tam krycí planžetu.
Jak říkám komu stačí cca 21m/s s cca 2,5kg F3J érem. Naprosto parádní pohon za cca 4k , bez vrtule . (HET 2W-25, KONTRONIK KPG25 5,2:1 , RFM 17x10 , 4S 2200mAh)
Ahoj, jen ze zvědavosti, protože o tom převodu taky uvažuji. Proč se neupravuje původní čelo převodovky?
A jak je to s tím pasováním převodovky na motor? Jak se to vzájemně středí? Pokud by to bylo nákružkem na motoru tak bych spíš než vrtat další díry do příruby přefrézoval na podélné. Tím ti odpadne nutnost jejich lepení.
Osoustružit hlavy šroubů není problém.
A jak je to s tím pasováním převodovky na motor? Jak se to vzájemně středí? Pokud by to bylo nákružkem na motoru tak bych spíš než vrtat další díry do příruby přefrézoval na podélné. Tím ti odpadne nutnost jejich lepení.
Osoustružit hlavy šroubů není problém.
Původní čelo převodovky je vlastně jen " špunt " kterým je převodovka uzavřená. Jestli by se to dalo upravit na použitelné konverzní čelo nevím. Je důležitý aby Ti hřídelka s pastozkem pobrala v celé délve ozubení satelitů. Proto asi ty různý čela na různé motory. Středí se to na střed domečeku pro ložisko na motoru ( průmer 10 mm ). Je dobrý ještě vyzkoušet souosost motoru a toho konverzního čela na hodinkách.
Staifus píše:Já to nechávam vždy u Hořejšího, vždy rychle a v pohodě.
Já to mám jen dotažený rukou. Za celo sezonu mi to nic neudělalo. Ono se to jakoby lehce hryzne po dotažení. Ale pro další svůj pohon s NEU tam asi lehce kápnu zajištovač šroubových spojů. Jen bodově né po celým závitu.
ST píše:Původní čelo převodovky je vlastně jen " špunt " kterým je převodovka uzavřená. Jestli by se to dalo upravit na použitelné konverzní čelo nevím. Je důležitý aby Ti hřídelka s pastozkem pobrala v celé délve ozubení satelitů. Proto asi ty různý čela na různé motory. Středí se to na střed domečeku pro ložisko na motoru ( průmer 10 mm ). Je dobrý ještě vyzkoušet souosost motoru a toho konverzního čela na hodinkách.
Takže tě ještě poprosím o fotku špuntu
Co se týká nákružku tak ten je fajn. Tím bych jen upravil původní díry na podélné a vyfrézoval zapuštění pro hlavu. A nemusely by se lepit.
Tenhle pohon mě zajímá do minicorada.
Do koráda jó, tak to asi s jiným převodovým poměrem nebo motorem s jiný kV. Já měl za to, že to chceš dát do Snejka, že vyměníš tu hrůzu co tam máš a dáš tam trochu férovej pohon.
Ten špunt je z duralu, takže by to asi šlo ale bude s tím maximální drbačka. To si radši kup to konverzní čelo. Hořejší je pochopitelně prodává, akorát je nechce upravovat, neb s tím je prej drbačka.
Snejka teď pitvám a snažím se ho postupně oživit. Myslím, že serva jsem vyřešil a mám místa na motor a baterky habakuk. Takže je možnost tam případně nacpat libovější pohon než mám. Ale ještě je čas. Nejdřív dám dohromady letadlo jako takové.
Co se týká špuntu tak tě stejně poprosím o fotku. Mám doma soustruh, frézu a děličku takže něco se na tom vymyslet dá. Je to takovej prcek ale práci zastane. Jsem sice soustružnický elév, ale baví mě to. Pro synátory jsem dělál nějaké stavební stroje na RC.
Co se týká špuntu tak tě stejně poprosím o fotku. Mám doma soustruh, frézu a děličku takže něco se na tom vymyslet dá. Je to takovej prcek ale práci zastane. Jsem sice soustružnický elév, ale baví mě to. Pro synátory jsem dělál nějaké stavební stroje na RC.
Jo OK večer Ti to nafotím, není problém.