MSH Brain / iKon
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Re: MSH Brain / iKon
Brain jsem nikdy nemel a neznam ho. HC znam docela dobre. Lital jsem ho ve svych trech helinach a par lidem jsem ho nastavoval. Posledniho trictvrte roku litam Spirit.
HC ma vic moznosti. Umi litat ulne jako koax. To se mi nejak moc nelibilo, clovek se pak s heli strasne pere. Pak umi srovnat do horizontu vzdy nozickama dolu, umi srovnat heli do horizontu v normalu nebo invertu (podle toho kam je to bliz) a nebo to same jeste s kolektivem vzdy od zeme. Spirit to umi take. Co vim, tak jen tato dve bezpadla to umi. Zadne jine.
Zachranu se musis naucit pouzivat a vyuzivat. Ziskat navyky. Ja ti garantuji, ze lidi co ji maji a umi s ni pracovat, ti potvrdi ze je to dobra vec.
HC ma vic moznosti. Umi litat ulne jako koax. To se mi nejak moc nelibilo, clovek se pak s heli strasne pere. Pak umi srovnat do horizontu vzdy nozickama dolu, umi srovnat heli do horizontu v normalu nebo invertu (podle toho kam je to bliz) a nebo to same jeste s kolektivem vzdy od zeme. Spirit to umi take. Co vim, tak jen tato dve bezpadla to umi. Zadne jine.
Zachranu se musis naucit pouzivat a vyuzivat. Ziskat navyky. Ja ti garantuji, ze lidi co ji maji a umi s ni pracovat, ti potvrdi ze je to dobra vec.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Nezlob se na mne, Ondro, ale placas blbosti. Zachrana, pokud se ji naucis pouzivat, je super vec a usetri hodne penez. Kolikrat jsi ji pouzil ty, ze vedes tak "odborne" reci ? Vazne, rekni kolikrat jsi zachranu pouzil.
Naposledy jsem ji pouzil minulou nedeli. Nejak jsem nemel svuj den a pri piroflipu se mi nejak zamotaly pazoury. Bez zachrany bych sroubkoval.
On, pokud si to vykládám tou horší variantou, neví ani jak to funguje.
"...... Chtěl bych, když ztratím orientaci abych to mohl stabilizovat a vrátit se jako např. s quadcopterou ...... "
A vůbec, nenapadá Tě čirou náhodou pár rozdílů kdy budeš používat záchrnu TY ( při upáčkování se během nácviku akrobacie )a kdy ji bude používat ON (při ztrátě viditelné polohy vrtulníku) ? Mne jich tedy pár napadá ....... Schválně jestli na něco příjdeš.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Stabilizace je jedna vec a "go home" je vec druha. A podle dnesni nedokonale legislativy i vec pro modely a pro hobby letani zakazana. Takze o tom se nema cenu bavit.
Zachrana je super, kdyz uz to mas v ruce. Ale nedokazu si predstavit, co bude delat zacatecnik s helinou v invertu stoupajici do nebes. 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Zacatecnik si to muze nastavit stoupajici do nebes nozickama dolu.... 
I tak to musi bejt super... 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Vsechno ma sve pro a proti. Ja se k zachrane dostal az kdyz jsem mel to svoje "odpadano". U me slo jen o preuceni zmacknout jiny vypinac. Autorotaci uz jsem mel zafixovanu. Uz jsem v te dobe ucil litat lidi na kabelu a zachranoval jejich minely prevzetim rizeni.
Muzu s klidnym svedomim rict, ze mi zachrana usetrila penez tak za dve, mozna tri heliny. Nesnasim sim. Radeji se ucim nazivo.
Uplny zacatecnik potrebuje sim a radeji nekoho na kabelu nez zachranu. Zachrana je dobra dejme tomu od doby kdy uz litas osmicky a trosku vis ktera bije. A v tehle dobe jsem ani moc nepadal. Nejvic jsem se narozbijel pri couvackach v normalu. Tehdy mit zachranu, tak jsem fakt hodne usetril. Tenkrat jsem chtel psat do MSH, zda nechteji vyrobu ND na Protose presunout do Cech....
Jde o to si proste zvolit takovy zpusob zachrany co ti pomuze a nenatropi jeste vetsi problemy. Jestli i s kolektivem, nebo bez. S invertem nebo bez. Proto ty moznosti jsou. Da se nastavit i jak hodne ma byt zachrana agresivni, kolik da kolektivu a jak hodne ji ty do zachranovani muzes kecat.
Uz jsem psal nekolikrat, je to jako u vseho, musis se naucit ji pouzivat s rozumem. Jde to. Zatim jsem se nesetkal s nikym kdo moznost zachrany ma a pouziva ji, ze by rekl ze je to spatne a k nicemu. To tvrdi jen lide co si to nikdy nezkusili.
Takovi ale byli i u prechodu na 2,4GHz, a takovi byli i u zacatku bezpadel.
Dneska mam zachranu nastavenou jako letovy rezim. S plnym kolektivem a 100% plynu. Da se zachranit i tesne nad zemi. Nejvetsi problem je u takoveho nastaveni clovek a jeho reakce. Zachrana umi vystrelit helinu hodne rychle nahoru. Jen nesmi byt helina v te chvili pod korunou stromu....
To uz se mi taky stalo...
Muzu s klidnym svedomim rict, ze mi zachrana usetrila penez tak za dve, mozna tri heliny. Nesnasim sim. Radeji se ucim nazivo.
Uplny zacatecnik potrebuje sim a radeji nekoho na kabelu nez zachranu. Zachrana je dobra dejme tomu od doby kdy uz litas osmicky a trosku vis ktera bije. A v tehle dobe jsem ani moc nepadal. Nejvic jsem se narozbijel pri couvackach v normalu. Tehdy mit zachranu, tak jsem fakt hodne usetril. Tenkrat jsem chtel psat do MSH, zda nechteji vyrobu ND na Protose presunout do Cech....
Jde o to si proste zvolit takovy zpusob zachrany co ti pomuze a nenatropi jeste vetsi problemy. Jestli i s kolektivem, nebo bez. S invertem nebo bez. Proto ty moznosti jsou. Da se nastavit i jak hodne ma byt zachrana agresivni, kolik da kolektivu a jak hodne ji ty do zachranovani muzes kecat.
Uz jsem psal nekolikrat, je to jako u vseho, musis se naucit ji pouzivat s rozumem. Jde to. Zatim jsem se nesetkal s nikym kdo moznost zachrany ma a pouziva ji, ze by rekl ze je to spatne a k nicemu. To tvrdi jen lide co si to nikdy nezkusili.
Takovi ale byli i u prechodu na 2,4GHz, a takovi byli i u zacatku bezpadel.
Dneska mam zachranu nastavenou jako letovy rezim. S plnym kolektivem a 100% plynu. Da se zachranit i tesne nad zemi. Nejvetsi problem je u takoveho nastaveni clovek a jeho reakce. Zachrana umi vystrelit helinu hodne rychle nahoru. Jen nesmi byt helina v te chvili pod korunou stromu....
Možná není úplně korektní považovat každého berličkáře za troubu, kterej když se lekne tak tam cvakne záchranu a dál zůstane jen divákem do chvíle, kdy dojde baterie nebo vrtulník zmizí za obzorem.
Vy zkušenější dobře víte, že jedna z věcí, které se musí každý začátečník naučit je správně se na vrtulník dívat a správně vnímat co se s ním právě děje. Takže v okamžiku, kdy upadnu do zmatku a nejsem si třeba jistý polohou, tak mi taková záchrana dá šanci ziskat čas, zorientovat se, a pak ji zase můžu vypnout a pokračovat v krasojízdě.
Vy zkušenější dobře víte, že jedna z věcí, které se musí každý začátečník naučit je správně se na vrtulník dívat a správně vnímat co se s ním právě děje. Takže v okamžiku, kdy upadnu do zmatku a nejsem si třeba jistý polohou, tak mi taková záchrana dá šanci ziskat čas, zorientovat se, a pak ji zase můžu vypnout a pokračovat v krasojízdě.
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
pánové nevite jestli existuje software pro MAC
Bohuzel nema a zrejme podporu mit ani nebudou. SW je psan v C# .NET a na ostatni systemy se to portuje spatne a je mozne, ze nektere systemove veci ani nejdou.
SW pro OS X ma zrejme pouze VBar, Microbeast a Spirit. Rozjet by to teoreticky mohlo jit pomoci Wine, ale nebude to uplne jednoduche. V nejhorsim pripade to pujde pomoci virtualizace.
SW pro OS X ma zrejme pouze VBar, Microbeast a Spirit. Rozjet by to teoreticky mohlo jit pomoci Wine, ale nebude to uplne jednoduche. V nejhorsim pripade to pujde pomoci virtualizace.
Spirit System
Vyvojar Brainu se k tomu vyjadril takto:
So yes definitely mac support not planned until I have a full team of developers at my orders
So yes definitely mac support not planned until I have a full team of developers at my orders
Spirit System
Pri nejhorsim si koupit za 5dolaru BT modul, nainstalovat appku od Brainu do telefonu a nastavit to pres nej... je to uplne stejne
tak děkuji asi nejjednodužší bude že seberu holce na chvilku buka s vidlema a nastavim to tamElfew píše:Pri nejhorsim si koupit za 5dolaru BT modul, nainstalovat appku od Brainu do telefonu a nastavit to pres nej... je to uplne stejne
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
ZeXx86 píše:Vyvojar Brainu se k tomu vyjadril takto:
Ze kdy je tato zpráva?
V současnosti dává dokupy tým vývojářů a v průběhu tohoto roku by se mělo dít poměrně dost změn, aby se dohnalo to co se zaspalo při přestávce ve vývoji.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Nejake podrobnejsi info co se konkretne chysta?