Graupner MZ-24 (PRO) HOTT
Čím je aretován knoflík otočného potenciometru Gr MZ-24?
Vlastní blbostí se mi podařilo při včereší předváděcí akci ulomit třípolohový knoflík u vysíače. Abych ho ale mohl dostat ven kvůli výměně z vysílače, je třeba kvůli vnitřnímu uspořádání vyndat i druhý blok s otočným potenciometrem. Ovládací knoflík tohoto otočného potenciometru je ale na hřídelce něčím zaaretován (na boku je malý otvor) a já jej proto nemůžu stáhnout z hřídelky. Dovnitř malého otvoru jsem zkoušel jemně zasunout malý plochý šroubováček (nejmenší mám 1 mm), imbus i torx, ale ničím se tam nemůžu chytnout. Už jste někdo podobnou situaci řešil a máte tušení, čím je to u Graupnera zaaretováno? Nechce se mi kvůli výměně jedné páčky posílat celý vysílač panu Hnízdilovi... 
Naposledy upravil(a) MiSe dne ned 10.08.2014 12:51, celkem upraveno 1 x.
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
www.letadelka.com
Re: Čím je aretován knoflík otočného potenciometru Gr MZ-24?
A do otvoru není vidět co tam je? Radek
ICQ 638556901
Radku kdyby tam bylo vidět, tak se přece neptám tady
Ale vlastně ti rozumím, člověk kolikrát kvůli zaujetí jednou věcí nevidí jinou úplně samozřejmou. Koukal jsem do toho brýlemi na blízko a ještě přes lupu, ale otvor je příliš úzký a poměrně hluboký, takže na dno vidět bohužel není 
www.letadelka.com
www.letadelka.com
Zkus tam strčit třeba špendlík a trochu to "propátrat" (zda je tam šlic a nebo imbus maličkej) - jinak nevím. Radek
ICQ 638556901
- Xenomorfus
Mno, co se tyka koukani do otvoru, tak obcas sem taky narazil na temnou diru a to mam zrak dobry a sviceni dovnitr nepomahalo, nebot oko a baterku sem do roviny nedostal. A tak sem si poridil takove to doktorske kukatko na oko. Nevim,jak se to jmenuje, zkratka kulate lehce vydute zrcadlo s dirou uprostred na oko a paskem na hlavu. a pak uz staci jen slusne okolni svetlo a to pres zrcadko sviti presne do diry...Snad sem to popsal srozumitelne
.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Vyřešeno, povoleno - je tam malý imbus 0,7 mm, který se mi podařilo sehnat u kamaráda.
www.letadelka.com
www.letadelka.com
Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT
Ahojte, rozmyslam nad kupou MZ-24. Mozte mi ju odporucit alebo kupit inu. Dakujem za odpovede.
PeePoTN píše:Ahojte, rozmyslam nad kupou MZ-24. Mozte mi ju odporucit alebo kupit inu. Dakujem za odpovede.
Těžká odpověď . Rozhodoval jsem se mezi Futabou T14SG a MZ24, vzal jsem MZ-24, kvůli tomu, že má reproduktor. Zatím vídím tyto problémy u MZ-24:
- fórovější přepínače (s porovnáním k Mx16s)
- nemá možnost nastavit křivky na libovolný kanál
- lze připojit plnodnotně pouze 1 telemetrické čidlo (pomíjím ten obrovský modul, který nejde dát do větroně)
- programování nesplnilo mé očekávání, jinak se to dá
- venku není na displeji nic vidět
- čidlo GPS/Vario - škoda mluvit
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
no aj ja sa rozhodujem medzi tou futabou a graupnerom
Ahoj kluci já ted osazuji extru 300 6ti digitálními servy. No a nevím, zda je dát přímo do přijímače a nebo koupit rozvodnou desku. Vydrží to ten přijímač? GR24. Co prohlížím vlákna, vždy jsou dvě strany. Jedna tvrdí rozvodná deska zbytečnost, druzí tvrdí , že to přijímač nezmákne(nebo nemusí zmáknout) Nějaké zkušenosti? Dík Petr
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
Ahoj
Co myslíte které z těchto dvou rádií(MX-20 v MZ-24) bude na nastavování lepší myslim přehlednější ale počítám že MZ co?
Rozhoduji se mezi těmito dvěmi o nějaké speciální funkce mi nejde
Co myslíte které z těchto dvou rádií(MX-20 v MZ-24) bude na nastavování lepší myslim přehlednější ale počítám že MZ co?
Naposledy upravil(a) pavlikp dne úte 09.09.2014 12:51, celkem upraveno 1 x.
chrpos píše:Ahoj kluci já ted osazuji extru 300 6ti digitálními servy. No a nevím, zda je dát přímo do přijímače a nebo koupit rozvodnou desku. Vydrží to ten přijímač? GR24. Co prohlížím vlákna, vždy jsou dvě strany. Jedna tvrdí rozvodná deska zbytečnost, druzí tvrdí , že to přijímač nezmákne(nebo nemusí zmáknout) Nějaké zkušenosti? Dík Petr
V tomto nejsem moc zběhlý, ale asi záleží na odběru serv (nejde jen o konkrétní přijímač). Poradili by zkušenější co mají velké akrobaty, myslím že už se to tu někde rozebíralo.
DS-14
DS-14
pavlikp píše:Ahoj
Co myslíte které z těchto dvou rádií bude na nastavování lepší myslim přehlednější ale počítám že MZ co?
Futabu neznám, ale myslím si, že MZ bude přehlednější, ale jak jsem psal, na poli není nic vidět (pokud není zataženo).
DS-14
DS-14
já měl na mysli graupner mx-20 Možná by mohla být ta obrazovka u mz24 lepší ja na obrazovku na poli nekoukám,takže bych to asi jako problém neviděl
jestli mužeš ješte trošku přiblížit,jak jsi psal o přepínačích,že jsou forovější? Jako,že jsou šitové? tohle už by asi bylo při výběru směrodatné
jestli mužeš ješte trošku přiblížit,jak jsi psal o přepínačích,že jsou forovější? Jako,že jsou šitové? tohle už by asi bylo při výběru směrodatné
Mám MZ-24 a přijdou mi přepínače stejné jako MX-20 (tu jsem měl předtím) a dost podobné jako u Futaby, nevidím v tom nějaký zásadní rozdíl.
Co se týče přehlednosti nastavování, tak je podle mého názoru MZ-24 jednoznačně intuitivnější než MX-20, úplně jiný level. Navíc má oproti MX-20 hlasitý reproduktor telemetrie. Displej je rozsvícený, když se s ním pracuje (jde nastavit doba prodlevy zhasnutí) a během létání také nemám čas na něj koukat. Jediné, co mě při letu na displeji zajímalo, byl časový údaj letu a u MZ-24 jsem si nastavil údaj o čase automaticky hlásit reproduktorem (nebo jde nastavit na páčku), takže i tahle potřeba odpadla. Vyměnil jsem MX-20 za MZ-24 a ani na chvíli jsem zatím nelitoval.
Co se týče přehlednosti nastavování, tak je podle mého názoru MZ-24 jednoznačně intuitivnější než MX-20, úplně jiný level. Navíc má oproti MX-20 hlasitý reproduktor telemetrie. Displej je rozsvícený, když se s ním pracuje (jde nastavit doba prodlevy zhasnutí) a během létání také nemám čas na něj koukat. Jediné, co mě při letu na displeji zajímalo, byl časový údaj letu a u MZ-24 jsem si nastavil údaj o čase automaticky hlásit reproduktorem (nebo jde nastavit na páčku), takže i tahle potřeba odpadla. Vyměnil jsem MX-20 za MZ-24 a ani na chvíli jsem zatím nelitoval.
www.letadelka.com
www.letadelka.com