Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MiSe
Kontaktovat uživatele:

Čím je aretován knoflík otočného potenciometru Gr MZ-24?

#361 Příspěvek od MiSe »

Vlastní blbostí se mi podařilo při včereší předváděcí akci ulomit třípolohový knoflík u vysíače. Abych ho ale mohl dostat ven kvůli výměně z vysílače, je třeba kvůli vnitřnímu uspořádání vyndat i druhý blok s otočným potenciometrem. Ovládací knoflík tohoto otočného potenciometru je ale na hřídelce něčím zaaretován (na boku je malý otvor) a já jej proto nemůžu stáhnout z hřídelky. Dovnitř malého otvoru jsem zkoušel jemně zasunout malý plochý šroubováček (nejmenší mám 1 mm), imbus i torx, ale ničím se tam nemůžu chytnout. Už jste někdo podobnou situaci řešil a máte tušení, čím je to u Graupnera zaaretováno? Nechce se mi kvůli výměně jedné páčky posílat celý vysílač panu Hnízdilovi... :cry:
Naposledy upravil(a) MiSe dne ned 10.08.2014 12:51, celkem upraveno 1 x.
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Čím je aretován knoflík otočného potenciometru Gr MZ-24?

#362 Příspěvek od arda1 »

A do otvoru není vidět co tam je? Radek
ICQ 638556901
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od MiSe »

Radku kdyby tam bylo vidět, tak se přece neptám tady :D Ale vlastně ti rozumím, člověk kolikrát kvůli zaujetí jednou věcí nevidí jinou úplně samozřejmou. Koukal jsem do toho brýlemi na blízko a ještě přes lupu, ale otvor je příliš úzký a poměrně hluboký, takže na dno vidět bohužel není :cry:
www.letadelka.com
arda1
Kontaktovat uživatele:

#364 Příspěvek od arda1 »

Zkus tam strčit třeba špendlík a trochu to "propátrat" (zda je tam šlic a nebo imbus maličkej) - jinak nevím. Radek
ICQ 638556901
Xenomorfus

#365 Příspěvek od Xenomorfus »

Mno, co se tyka koukani do otvoru, tak obcas sem taky narazil na temnou diru a to mam zrak dobry a sviceni dovnitr nepomahalo, nebot oko a baterku sem do roviny nedostal. A tak sem si poridil takove to doktorske kukatko na oko. Nevim,jak se to jmenuje, zkratka kulate lehce vydute zrcadlo s dirou uprostred na oko a paskem na hlavu. a pak uz staci jen slusne okolni svetlo a to pres zrcadko sviti presne do diry...Snad sem to popsal srozumitelne :-).
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od MiSe »

Vyřešeno, povoleno - je tam malý imbus 0,7 mm, který se mi podařilo sehnat u kamaráda.
www.letadelka.com
PeePoTN
Kontaktovat uživatele:

Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT

#367 Příspěvek od PeePoTN »

Ahojte, rozmyslam nad kupou MZ-24. Mozte mi ju odporucit alebo kupit inu. Dakujem za odpovede.
semi
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od semi »

PeePoTN píše:Ahojte, rozmyslam nad kupou MZ-24. Mozte mi ju odporucit alebo kupit inu. Dakujem za odpovede.

Těžká odpověď . Rozhodoval jsem se mezi Futabou T14SG a MZ24, vzal jsem MZ-24, kvůli tomu, že má reproduktor. Zatím vídím tyto problémy u MZ-24:

- fórovější přepínače (s porovnáním k Mx16s)
- nemá možnost nastavit křivky na libovolný kanál
- lze připojit plnodnotně pouze 1 telemetrické čidlo (pomíjím ten obrovský modul, který nejde dát do větroně)
- programování nesplnilo mé očekávání, jinak se to dá
- venku není na displeji nic vidět
- čidlo GPS/Vario - škoda mluvit
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
PeePoTN
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od PeePoTN »

no aj ja sa rozhodujem medzi tou futabou a graupnerom
chrpos

#370 Příspěvek od chrpos »

Ahoj kluci já ted osazuji extru 300 6ti digitálními servy. No a nevím, zda je dát přímo do přijímače a nebo koupit rozvodnou desku. Vydrží to ten přijímač? GR24. Co prohlížím vlákna, vždy jsou dvě strany. Jedna tvrdí rozvodná deska zbytečnost, druzí tvrdí , že to přijímač nezmákne(nebo nemusí zmáknout) Nějaké zkušenosti? Dík Petr
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od pavlikp »

Ahoj
Co myslíte které z těchto dvou rádií(MX-20 v MZ-24) bude na nastavování lepší myslim přehlednější ale počítám že MZ co?
Rozhoduji se mezi těmito dvěmi o nějaké speciální funkce mi nejde :)
Naposledy upravil(a) pavlikp dne úte 09.09.2014 12:51, celkem upraveno 1 x.
semi
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od semi »

chrpos píše:Ahoj kluci já ted osazuji extru 300 6ti digitálními servy. No a nevím, zda je dát přímo do přijímače a nebo koupit rozvodnou desku. Vydrží to ten přijímač? GR24. Co prohlížím vlákna, vždy jsou dvě strany. Jedna tvrdí rozvodná deska zbytečnost, druzí tvrdí , že to přijímač nezmákne(nebo nemusí zmáknout) Nějaké zkušenosti? Dík Petr

V tomto nejsem moc zběhlý, ale asi záleží na odběru serv (nejde jen o konkrétní přijímač). Poradili by zkušenější co mají velké akrobaty, myslím že už se to tu někde rozebíralo.
DS-14
semi
Kontaktovat uživatele:

#373 Příspěvek od semi »

pavlikp píše:Ahoj
Co myslíte které z těchto dvou rádií bude na nastavování lepší myslim přehlednější ale počítám že MZ co?
Rozhoduji se mezi těmito dvěmi o nějaké speciální funkce mi nejde :)

Futabu neznám, ale myslím si, že MZ bude přehlednější, ale jak jsem psal, na poli není nic vidět (pokud není zataženo).
DS-14
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od pavlikp »

já měl na mysli graupner mx-20 Možná by mohla být ta obrazovka u mz24 lepší ja na obrazovku na poli nekoukám,takže bych to asi jako problém neviděl :)
jestli mužeš ješte trošku přiblížit,jak jsi psal o přepínačích,že jsou forovější? Jako,že jsou šitové? tohle už by asi bylo při výběru směrodatné :roll:
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od MiSe »

Mám MZ-24 a přijdou mi přepínače stejné jako MX-20 (tu jsem měl předtím) a dost podobné jako u Futaby, nevidím v tom nějaký zásadní rozdíl.
Co se týče přehlednosti nastavování, tak je podle mého názoru MZ-24 jednoznačně intuitivnější než MX-20, úplně jiný level. Navíc má oproti MX-20 hlasitý reproduktor telemetrie. Displej je rozsvícený, když se s ním pracuje (jde nastavit doba prodlevy zhasnutí) a během létání také nemám čas na něj koukat. Jediné, co mě při letu na displeji zajímalo, byl časový údaj letu a u MZ-24 jsem si nastavil údaj o čase automaticky hlásit reproduktorem (nebo jde nastavit na páčku), takže i tahle potřeba odpadla. Vyměnil jsem MX-20 za MZ-24 a ani na chvíli jsem zatím nelitoval.
www.letadelka.com
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“