Autostabilizační systémy pro plošníky

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Autostabilizační systémy pro plošníky

#331 Příspěvek od LV »

pepin píše:Laco, jinak když už se teda bavíme o té variantě--nauč se pořádně řídit a né se snažit to své neumění řídit řešit krabičkou--co to je-UMĚT ŘÍDIT--jak to poznáš, že ty už umíš a jiný neumí?

Ja som pilot priemerný, ale nepotrebujem na lietanie žiadnu krabičku. Ani vo vetre 20m/s. Ale keď sa pozerám na let-nelet na videu od FeriGGGG tak som pilot nadpriemerný. Asi rok som nelietal s 3D akrobatom a keď som začiatkom zimy začal, tak som cítil, že to nie je ono čo bývalo. Chýba istota nad zemou.
Pokiaľ však nelietam dlhšiu dobu s F3Ačkom tak presná mi nerobí až taký problém.
V podstate mi nerobí problém letieť z akýmkoľvek plošníkom akejkoľvek veľkosti a pri prvom štarte aj s cudzím modelom nemávam žiadne pocity, že s tým som ešte neletel. 18,5kg Nieuporta som zalietaval v Nesvačilech pred viac ako tisíc ľuďmi a nikto si to nevšimol a nikoho ani nemohlo napadnúť, že to bol zálet.
"UMĚT ŘÍDIT" je to, že nad tým jednoducho nerozmýšľaš a je ti jedno s čím letíš a zaletíš aspoň slušný priemer. Rozumej lietaš vo vymedzenom letovom priestore z dodržovaním letovej hladiny a tvaru obratov...
Na špičkové lietanie sú však v každej kategórii iní a je ich ako šafránu...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#332 Příspěvek od pepin »

Laco toto je debata--ty dnešní smradi už neví, co by roupama chtěli, za našeho mládí jsme jezdili s autodráhou a oni musí mít auto na vysílačku, nebo čumět do počítače u nějaké hry.

Tak si zase vem do ruky tu starou dobrou Marzku, nakup plochý baterky, spoj si buřty na žhavení, navlíkni montérky, natoč auto klikou a vyraž do terénu.

Vždyt se tu otíráš o kluka, který určitě nemá ani z poloviny nalétáno tolik kolik ty :D navíc ti asi ani nedochází, že jen demonstroval, že jako začátečník už opravdu nemá problém si jít zalítat i když funí, což znemená jediné--posunuje se dopředu na rozdíl od kolegu, kteří čekají až teprve přestane funět :D

A hlavně--létá--nekouše si nehty u okna, že v tom větru to nejde a zatím nemá tolik zkušeností, aby to bez stabilizace v tom větru zvládnul--není třeba blbec, co ještě neví, že to asi nejspíš v tom větru rozbije, protože to bez stabilizace neuřídí--třeba si ji za normálního větru vypíná--co ty víš.

Mraky debat o volbě modelu do větrného počasí, přitom je odpověd třeba velice jednoduchá, kup si stabilizaci a když fouká, tak si ji zapni v tom modelu co už máš.
LV
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od LV »

pepin píše:Laco toto je debata--
Tak si zase vem do ruky tu starou dobrou Marzku, nakup plochý baterky, spoj si buřty na žhavení, navlíkni montérky, natoč auto klikou a vyraž do terénu.

Ok. Predvedieš mi to cez leto u nás na kopcoch. Dovtedy to snáď vydržím a dám ti pokoj :mrgreen:
A nechcel som sa o nikoho utierať. Bol to iba príklad "po ruke" na porovnanie...
Týmto sa mu ospravedlňujem :wink:
Naposledy upravil(a) LV dne pát 18.01.2013 22:08, celkem upraveno 1 x.
www.elektromodely.sk
mior
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od mior »

No Laco nás tu trochu zavádza - on je totiž DOBRÝ pilot!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od LV »

mior píše:No Laco nás tu trochu zavádza - on je totiž DOBRÝ pilot!

Nesúhlasím, ale tu sú moje videá.
Jak 55 a Piper nepáčkujem ja.
Akrobata tam nemám žiadneho...

http://www.youtube.com/feed/UCXU1rMPxLO0rOcPrJsBvr_g/u
www.elektromodely.sk
pepin

#336 Příspěvek od pepin »

Ok. Predvedieš mi to cez leto u nás na kopcoch. Dovtedy to Týmto sa mu ospravedlňujem :wink:[/quote]

Joo, pokud opravdu přijedu, vezmu to sebou, klidně vyhrabej nějaký model, kde si to třeba vyzkoušíš, není problém to třeba i přilepit lepenkou na trup, pokud se protáhnou kabely třeba škvírou pod kabinou.
pepin

#337 Příspěvek od pepin »

[quote="LV"][quote="mior"] nepáčkujem ja.

Tak proč to sem dáváš :D já se picnu :D

Já mám video s vrtulákama mimo toho malého F3A akrobátka akorát tady s tou epp extrou když jsem ji byl zalétávat, kolega to náhodou točil, akorát tam není v podstatě nic jiného, nežli neustálé výkruty, z nějakého duvodu se pořád skokově přehoupávala v určitém bodě náklonu, vzhledem k tomu, že jsem se brzy na to vrátil zase k větronum a na svah, tak jsem to stejně nevyřešil--možná problém s těžištěm--myslím že ještě s axikem a 5 čl life pod osou modelu--pak tam šel výkonnější turnigy a 6 čl life, nechtělo se jí na záda a ze zad vypadla zase rychle dolu.

http://www.ikarus.estranky.cz/clanky/vi ... extra.html
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od JirkaA »

pepin píše:Tak proč to sem dáváš :D já se picnu :D

Máš problém s pochopením psaného textu nebo ses tam ani nepodíval?? Je tam dost jiných videí, na kterých Laco páčkuje, pouze upozornil na tuším tři výjimky, kdy to měl v rukou někdo jiný. To mi přijde docela korektní, tobě ne?

BTW mám dojem, že tohle vlákno celé směřuje do filozofické rubriky (tj. smetiště).
OK2WY
pepin

#339 Příspěvek od pepin »

JirkaA píše:

Máš problém s pochopením psaného textu nebo ses tam ani nepodíval?? Je tam dost jiných videí, na kterých Laco páčkuje, pouze upozornil na tuším tři výjimky, kdy to měl v rukou někdo jiný. To mi přijde docela korektní, tobě ne?

BTW mám dojem, že tohle vlákno celé směřuje do filozofické rubriky (tj. smetiště).

Máš pravdu, nepochopil jsem psaný text, až když jsem v noci vlezl na videa, tak mi to došlo--omlouvám se, samo že to bylo korektní.

Jooo, dej to klidně na smetiště, stabilizace se tu už probrala a ted se o ní jen kecá tak nějak povšechně.

Navíc jestli se nepletu, sám jsem navrhoval, že ty kecy alespon co jsem napsal já a jsou už mimo popis stabilizace smažu--bylo mi to zakázáno, tak jsem nemazal.

V budoucnu bych se nebránil dávat nejdřív texty ke schválení vybraným moderátorum a ti by je sem teprve po cenzuře umístili .

kdybych nemusel Lacovi vysvětlovat pořád dokolečka proč jsem to zkusil ze stabilizací, tak bych sem určitě nevkládal ty slohové práce.
pepin

#340 Příspěvek od pepin »

Laco, koukal jsem na ty videa--hlavně toho Macha, loni to byl pro mě jeden z kandidátu, když jsem pokukoval po dvaapulmetrovkách.
Nemáš tam těžiště trochu víc na čumák ? mám pocit-třeba se pletu---je to na tom videu až na krajích už mrnavý---ale mám pocit, že v těch výkrutech to jde za přitaženou výškovkou--výkrut soudek.já mám era raději s těžším čumákem--v divetestu vybírají--pak ale musím právě na výkruty přecvaknout výškovku do neutrálu--kolmo dolu nesmí model vybírat a teprve poté v tomto režimu ladím diferenciaci--na výkruty--né na termiku, jinak mi to dělá přesně to samé co jsem měl pocit že vidím na tom videu---rukama tu výškovku sice na zádech odtlačím, ale vzhledem k tomu, že už je model rozhozený, tak je vidět zase to podjetí zadku--model letí v ose, ale trup se kvedlá jak vařečka.
StrycAlois

#341 Příspěvek od StrycAlois »

JirkaA píše:BTW mám dojem, že tohle vlákno celé směřuje do filozofické rubriky (tj. smetiště).

Moc chci věřit tomu, že každý, tedy i moderátoři ví, díky komu by to šlo do smetiště.
Pokud by sem přispívali jen ti, které ASS zajímá, tak by vlákno mělo tak 5 stran a nezamotávaly by se sem automatické převodovky, ABS ...
Koho ASS nezajímá, ať to nečte, ať nepřispívá, ať nekomentuje.

Protože současným přístupem je možno ztorpédovat libovolné vlákno či téma a poslat jej do kytek a na smetiště.
(Ale možná, že právě to bylo cílem. Nebylo by to prvně.)
mac

#342 Příspěvek od mac »

JirkaA píše:

Máš problém s pochopením psaného textu nebo ses tam ani nepodíval?? Je tam dost jiných videí, na kterých Laco páčkuje, pouze upozornil na tuším tři výjimky, kdy to měl v rukou někdo jiný.

Kedze ani na jednom nesoferuje akrobat ani 3d akrobat, ktore tu spomina, tak z tych plachtarskych videi je prd vidiet, aky je pilot. Mozno tak pristatia s vacsimi modelmi/vetronom, ak su tam, by mohli nieco vypovedat .. Teda ak som pochopil, ze sa momentalne bavite aky je kto pilot .. S akrobatom lieta lepsie ako pepin na tom videu .. Ale zaujimave vlakno, pokracujte :)
pepin

#343 Příspěvek od pepin »

S akrobatom lieta lepsie ako pepin na tom videu .. Ale zaujimave vlakno, pokracujte :)[/quote]

Jenže s tím akrobatem NA JEHO VIDEU létá HONZA ŠPATNÝ :D

laco ten model jen stavěl :wink:

proto jsem psal---JÁ SE PICNU :D

ale o to v podstatě vubec nejde--tak jak řídím mi stačí--Lacovi určitě taky, já se jen oproti Lacovi nebráním si to třeba ulehčit--zbezpečnit stabilizací, já už nechci chodit pilovat a trénovat, chci to provozovat už tak, jako když se třeba někdy jedu projet na kole, nebo jdu na houby, nebo jedu na lyže---nechci chodit do posilovny, abych pak na kole ujel víc kilometru--jen jedu tak dlouho, dokud už nejsem utahanej, sedřenej a spokojenej--když budu mít špičkové kolo, ujedu víc kilometru, když nějakou šunku, ujedu mín, ale vzhledem k tomu, že se chci jen na tom kole utahat, je mi uplně jedno, kolik kiláku ujedu----s pomocným elektromotorem bych si jen nemusel hlídat a propočítávat jestli mi ještě zbydou síli na vrácení domu--ten elektromotor je v podstatě taky určitě trnem v oku pravověrným cyklistum, stejně jako stabilizace plošníkářum.
LV
Kontaktovat uživatele:

#344 Příspěvek od LV »

pepin píše:Jenže s tím akrobatem NA JEHO VIDEU létá HONZA ŠPATNÝ :D

laco ten model jen stavěl :wink:

proto jsem psal---JÁ SE PICNU :D

Mišo to vie, lebo stál vedľa nás :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ide o to že zopár desiatok štrtov som už pred ním urobil :wink:
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od LV »

StrycAlois píše:
JirkaA píše:BTW mám dojem, že tohle vlákno celé směřuje do filozofické rubriky (tj. smetiště).

Moc chci věřit tomu, že každý, tedy i moderátoři ví, díky komu by to šlo do smetiště.
Pokud by sem přispívali jen ti, které ASS zajímá, tak by vlákno mělo tak 5 stran a nezamotávaly by se sem automatické převodovky, ABS ...
Koho ASS nezajímá, ať to nečte, ať nepřispívá, ať nekomentuje.

Protože současným přístupem je možno ztorpédovat libovolné vlákno či téma a poslat jej do kytek a na smetiště.
(Ale možná, že právě to bylo cílem. Nebylo by to prvně.)

Keby si to vlákno založil ty, alebo tisíc iných, tak sem ani nepáchnem.
Ale založil ho Pepin :lol:
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“