pepin píše:Laco, jinak když už se teda bavíme o té variantě--nauč se pořádně řídit a né se snažit to své neumění řídit řešit krabičkou--co to je-UMĚT ŘÍDIT--jak to poznáš, že ty už umíš a jiný neumí?
Ja som pilot priemerný, ale nepotrebujem na lietanie žiadnu krabičku. Ani vo vetre 20m/s. Ale keď sa pozerám na let-nelet na videu od FeriGGGG tak som pilot nadpriemerný. Asi rok som nelietal s 3D akrobatom a keď som začiatkom zimy začal, tak som cítil, že to nie je ono čo bývalo. Chýba istota nad zemou.
Pokiaľ však nelietam dlhšiu dobu s F3Ačkom tak presná mi nerobí až taký problém.
V podstate mi nerobí problém letieť z akýmkoľvek plošníkom akejkoľvek veľkosti a pri prvom štarte aj s cudzím modelom nemávam žiadne pocity, že s tým som ešte neletel. 18,5kg Nieuporta som zalietaval v Nesvačilech pred viac ako tisíc ľuďmi a nikto si to nevšimol a nikoho ani nemohlo napadnúť, že to bol zálet.
"UMĚT ŘÍDIT" je to, že nad tým jednoducho nerozmýšľaš a je ti jedno s čím letíš a zaletíš aspoň slušný priemer. Rozumej lietaš vo vymedzenom letovom priestore z dodržovaním letovej hladiny a tvaru obratov...
Na špičkové lietanie sú však v každej kategórii iní a je ich ako šafránu...