Tricopter
Letové vlastnosti podle mě budou stejné. Záleží hlavně na nastavení. Jde spíš o to, co komu více vyhovuje. Na takové to "běžné domácí létání" se více používá "+", protože se snáze rozpozná "předek". Na FPV létání je zřejmě lepší "X", protože kamerka má lepší výhled a nepřekáží jí ve výhledu přední motor.
Tak jsem objednal tu desku, kterou nám poskytl KOLIN v některém starším příspěvku. Tímto mu DĚKUJI! Ta firma, která je vyrábí, je rozdělená na dvě části. Přesné kontaktní údaje na tu správnou jsou:
Jiří Kohout
Nosická 16
Praha 10, 100 00
tel.: 274 813 823
email: spoj@volny.cz
www: http://volny.cz/plspoj/
Když jsem se ptal, jestli ji mají vedenou pod nějakým vlastním kódem, podle kterého by se dala u nich objednat, řekli mi, že stačí chtít desku z podkladů Miroslava Kolínského (zatím tam má 1) a pro jistotu uvést, že je na ní nápis Multicopter v6.3
Ještě jednou díky Koline
Tak jsem objednal tu desku, kterou nám poskytl KOLIN v některém starším příspěvku. Tímto mu DĚKUJI! Ta firma, která je vyrábí, je rozdělená na dvě části. Přesné kontaktní údaje na tu správnou jsou:
Jiří Kohout
Nosická 16
Praha 10, 100 00
tel.: 274 813 823
email: spoj@volny.cz
www: http://volny.cz/plspoj/
Když jsem se ptal, jestli ji mají vedenou pod nějakým vlastním kódem, podle kterého by se dala u nich objednat, řekli mi, že stačí chtít desku z podkladů Miroslava Kolínského (zatím tam má 1) a pro jistotu uvést, že je na ní nápis Multicopter v6.3
Ještě jednou díky Koline
Nemáš zač.
Jinak můj tricopter opět těžce havaroval, něco mi tam zlobí, tipuji to na regulátory. Odnesli mi to dva motory, ramena a gyroskop pro yaw, spadnul na záda a neměl jsem to kryté. Takže čekám z číny na motory a gyroskop.
(nemáte někdo jednu HK401? ta bude totiž dost dlouho trvat)
Zkoušel jste někdo v tricopteru Towerpro 18A?
Jinak můj tricopter opět těžce havaroval, něco mi tam zlobí, tipuji to na regulátory. Odnesli mi to dva motory, ramena a gyroskop pro yaw, spadnul na záda a neměl jsem to kryté. Takže čekám z číny na motory a gyroskop.
(nemáte někdo jednu HK401? ta bude totiž dost dlouho trvat)
Zkoušel jste někdo v tricopteru Towerpro 18A?
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
http://rcmapy.com/?locid=1392
Tak to můžem uděla v praze, ale nevím kde je tam vhodná plocha. To bude muset organizovat nějaký pražák
kolin: stavěl jsem tricopter pro známého a dal jsem tam ty towerpro 18A, chodí to s nima trochu jinak, přijde mi že možná i líp.
Tak to můžem uděla v praze, ale nevím kde je tam vhodná plocha. To bude muset organizovat nějaký pražák
kolin: stavěl jsem tricopter pro známého a dal jsem tam ty towerpro 18A, chodí to s nima trochu jinak, přijde mi že možná i líp.
Naposledy upravil(a) martinre dne čtv 07.10.2010 12:38, celkem upraveno 1 x.
Re: deska kkmulticopter
powder píše:Drondys píše:Přesně tu od Kohouta nevím, ale kopii třeba viz odkaz:
http://www.kkmulticopter.kr/index.html?modea=vieweng&mc_selected=MultiCopter&sc_selected=KKMulticopter&sn=multicopter_v02_t&id_no=16
To je konečně "bazmeček", který mě opravdu zaujal...![]()
Mohl by mi někdo informovaný říci zda:
- lze na desce nastavit reverz Yaw serva se SW "trikoptéra"? (Aby způsob uchycení/montáže serva nemusel být podřízen danému směru reakce na rotaci.)
- u SW "trikoptéra" jsou vyobrazeny vrtule dvě CW, jedna CCW; je to nutné, nebo bude jednotka funkční i s 3x CW?
- zhruba na středu desky je vidět 6 pinů (zřejmě pro programování); kam jsou přivedené (přímo na procesor?) - tedy půjde pro změnu SW na quadro atp. použít "klasický" programátor pro Atmely?
Díky za odpovědi
tohle je super vecicka, ted bych si na to uz taky troufnul
Tak jsem taky podlehl a zbastlil tuhle věc.
Použil jsem návod na řídící jednotku z RC groups a dva obětavé kamarády.Jeden frézoval a druhý vyrobil desku a programoval a společné dílo se vydařilo.Létá to velice překvapivě stabilně i ve větru, je to o dost stabilnější než RC heli.Není třeba se obávat obtížného řízení. I když nějaký trénink to bude chtít.
Je to vytvořené co dům dal. Základ ze sklotextitu a cuprextitu, ramena z hliníkových profilů 10x10, motory oběžky 800 Kv, vrtule 9x3,8 . Servo úplně obyčejné shitové HXT 900, Gyra jsou vykuchané 3x HK 401. Rád bych to udělal co nejmenší , tak nastane fáze zkracování ramen. Zkoušel už někdo při jaké nejmenší délce ramen se to ještě chová způsobně? Zatím to mám obrovské podle návodu , od střediu po osu motoru cca 50 cm.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
ladavalek píše:pokud to uz znate tak se omlouvam za spam
http://ardrone.parrotshopping.com/us/p_ ... _main.aspx
tohle tady uz bylo dost dlouho.... hezka hracka......uz tenkrat jsem dost uvazoval o koupi ale nemel jsem zadny iphone a tedka budu kupovat novy tel ... tak mozna si to poridim...
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2