Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
jirka_d

#331 Příspěvek od jirka_d »

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi "QuadCopter" a "QuadroXCopter" na http://www.kkmulticopter.kr/index.html?modea=kk&modeb=KKMulticopter
Díky
hombre333
Kontaktovat uživatele:

#332 Příspěvek od hombre333 »

Pouze v orientaci. "QuadCopter" je orientovaný jako znaménko "+" a má vpředu jen jeden motor. Kdežto "QuadroXCopter" je orientovaný jako písmeno "X" a má vpředu dva motory.
jirka_d

#333 Příspěvek od jirka_d »

Díky za odpověď. Myslíš, že letové vlastnosti budou stejné? Na videu jsem viděl létat QuadCopter a udělal i přemet.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od Lukash »

Tak včera došly nové motory. Dnes jsem je osadil a jsem opět připraven na let. Ještě dodělám uchycení kabinky pro lepší orientaci a hotovo. Jen mě trochu trápí to natáčení vrtulky. Po pár pádech to má docela slušnej vakl :( Musím to vykoumat líp.
Jinak jsem připraven na sraz :)
hombre333
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od hombre333 »

Letové vlastnosti podle mě budou stejné. Záleží hlavně na nastavení. Jde spíš o to, co komu více vyhovuje. Na takové to "běžné domácí létání" se více používá "+", protože se snáze rozpozná "předek". Na FPV létání je zřejmě lepší "X", protože kamerka má lepší výhled a nepřekáží jí ve výhledu přední motor.

Tak jsem objednal tu desku, kterou nám poskytl KOLIN v některém starším příspěvku. Tímto mu DĚKUJI! Ta firma, která je vyrábí, je rozdělená na dvě části. Přesné kontaktní údaje na tu správnou jsou:

Jiří Kohout
Nosická 16
Praha 10, 100 00
tel.: 274 813 823
email: spoj@volny.cz
www: http://volny.cz/plspoj/

Když jsem se ptal, jestli ji mají vedenou pod nějakým vlastním kódem, podle kterého by se dala u nich objednat, řekli mi, že stačí chtít desku z podkladů Miroslava Kolínského (zatím tam má 1) a pro jistotu uvést, že je na ní nápis Multicopter v6.3

Ještě jednou díky Koline :-)
kolin

#336 Příspěvek od kolin »

Nemáš zač.
Jinak můj tricopter opět těžce havaroval, něco mi tam zlobí, tipuji to na regulátory. Odnesli mi to dva motory, ramena a gyroskop pro yaw, spadnul na záda a neměl jsem to kryté. Takže čekám z číny na motory a gyroskop.
(nemáte někdo jednu HK401? ta bude totiž dost dlouho trvat)

Zkoušel jste někdo v tricopteru Towerpro 18A?
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od Lukash »

kolin: Tak to musela být ošklivá havárka. Já zrovna dodělal ten svůj, tak doufám, že ve zdraví přežije x letů :)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od martinre »

Taky jsem pro sraz. Asi co nejdřív, než bude ještě větší zima. Kdyby někdo neměl v sobotu co dělat, tak pořádáme na letišti v Kralupech modelářskej den, soutěže pro děti atp, lítání všech možnejch strojů.. Tricoptery tam budou dva:) tak se klidně stavte
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od Lukash »

Letiště v Kralupech asi nejsou Klecany, co? :)
Dej GPS souřadnice.
Jinak, před tolika lidmi asi lítat nechci. Jsem pro komornější meeting :)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od martinre »

http://rcmapy.com/?locid=1392
Tak to můžem uděla v praze, ale nevím kde je tam vhodná plocha. To bude muset organizovat nějaký pražák

kolin: stavěl jsem tricopter pro známého a dal jsem tam ty towerpro 18A, chodí to s nima trochu jinak, přijde mi že možná i líp.
Naposledy upravil(a) martinre dne čtv 07.10.2010 12:38, celkem upraveno 1 x.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#341 Příspěvek od Bizon »

kolin píše:nemáte někdo jednu HK401? ta bude totiž dost dlouho trvat

Mám jedno HK401 navíc po přechodu na bezpádlo, můžu ti ho dlouhodobě půjčit. Jen si pro to musíš přijet na Jižák, a místo poplatku to pak chcu vidět lítat :D
ladavalek

Re: deska kkmulticopter

#342 Příspěvek od ladavalek »

powder píše:

To je konečně "bazmeček", který mě opravdu zaujal... :-)
Mohl by mi někdo informovaný říci zda:

- lze na desce nastavit reverz Yaw serva se SW "trikoptéra"? (Aby způsob uchycení/montáže serva nemusel být podřízen danému směru reakce na rotaci.)
- u SW "trikoptéra" jsou vyobrazeny vrtule dvě CW, jedna CCW; je to nutné, nebo bude jednotka funkční i s 3x CW?
- zhruba na středu desky je vidět 6 pinů (zřejmě pro programování); kam jsou přivedené (přímo na procesor?) - tedy půjde pro změnu SW na quadro atp. použít "klasický" programátor pro Atmely?

Díky za odpovědi ;-)

tohle je super vecicka, ted bych si na to uz taky troufnul
ladavalek

#343 Příspěvek od ladavalek »

pokud to uz znate tak se omlouvam za spam :)

http://ardrone.parrotshopping.com/us/p_ ... _main.aspx
Troll

#344 Příspěvek od Troll »

Tak jsem taky podlehl a zbastlil tuhle věc. :) Použil jsem návod na řídící jednotku z RC groups a dva obětavé kamarády.Jeden frézoval a druhý vyrobil desku a programoval a společné dílo se vydařilo.Létá to velice překvapivě stabilně i ve větru, je to o dost stabilnější než RC heli.Není třeba se obávat obtížného řízení. I když nějaký trénink to bude chtít. :) Je to vytvořené co dům dal. Základ ze sklotextitu a cuprextitu, ramena z hliníkových profilů 10x10, motory oběžky 800 Kv, vrtule 9x3,8 . Servo úplně obyčejné shitové HXT 900, Gyra jsou vykuchané 3x HK 401. Rád bych to udělal co nejmenší , tak nastane fáze zkracování ramen. Zkoušel už někdo při jaké nejmenší délce ramen se to ještě chová způsobně? Zatím to mám obrovské podle návodu , od střediu po osu motoru cca 50 cm.
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od dj_krata »

ladavalek píše:pokud to uz znate tak se omlouvam za spam :)

http://ardrone.parrotshopping.com/us/p_ ... _main.aspx

tohle tady uz bylo dost dlouho.... hezka hracka......uz tenkrat jsem dost uvazoval o koupi ale nemel jsem zadny iphone a tedka budu kupovat novy tel ... tak mozna si to poridim... :lol: lita stim uz tady nekdo?
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“