Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Asi se to bude jmenovat "Kopí osudu"
více už toho prozrazovat nebudu , přeci jen si chci nechat malý technický náskok před konkurenčními stroji 
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
to je S K V O S T ! ! ! ! ! !
Kopí osudu vypadá opravdu zajímavě 
Já ted ještě musím počkat, než mi zatáhne pryskyřice na další vrstvě--potažení uhlíkem a znovu sklem, abych ještě za živa mohl kdyžtak srovnat tkaninu v tom dolnim zlomu k desce. zítra to odříznu, vydlabu polyš a asi zkusím jednu polovinu zevnitř asi doopravit a zkusmo použít jako negativní formu, pak se rozhodnu, jaký postup mi na gondolu přijde lepší a možná bych pořídil---koupil to, co je třeba a nepytlíkoval to stylem---co dum dá. ale stejně si myslím, že bude lepší postupovat tím olaminováním polyš výřezu,páč jinak bych musel stejně vždy řešit pokud použiji jiný profil upravu dosedací plochy----proto mi i přišla výroba vlastního trupu opravdu zbytečná ojebávka, ale zatím mě to baví, tak jsem v poho.jen je mi líto uhlíku a pryskyřice na hokuspokusy, zaplat pánbuh skla--tuším 100 mám snad tunu, minulý týden jsem byl v baráku na pudě hledat krosnu a zakopnul jsem tam o bágl připomínající komoušský rodinný stan, tak se mi vcelku ulevilo, že ty role co mám doma nejsou konečná 
trošku jsem přitopil víc a není už s čím hýbat
ale paráda, zvolil jsem správnou strategii domácího bastlení 
ten povrch není jak od renomovaného výrobce, ale systémově velice rychlý postup výroby, ted už by odpadlo i to včerejší podlaminování.
slepení polovin trupu už bude brnkačka, na tom se nadá nic pokazit---určitě budu spojovat zvenčí.
ten povrch není jak od renomovaného výrobce, ale systémově velice rychlý postup výroby, ted už by odpadlo i to včerejší podlaminování.
slepení polovin trupu už bude brnkačka, na tom se nadá nic pokazit---určitě budu spojovat zvenčí.
Pepinovo taky začíná vypadat nebezpečně dobře , ale toliko uhlí bude asi chtít anténu z trupu ven 
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Teda vy jste se rozjeli
Mám v plánu udělat podobnou konstrukci. ale s tím, že polyš tam zůstane - prostě vyříznout z polyše odporovým drátem skořepinu o určité tloušťce stěny a tu potom zvenčí olaminovat.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
hawk62 píše:to je S K V O S T ! ! ! ! ! !
Hele! Ještě žije.
P.S. Jdu také bastlit
P.P.S. Tý Ollé, pepin jede!
Hitec Aurora 9X
kope píše:- prostě vyříznout z polyše odporovým drátem skořepinu o určité tloušťce stěny a tu potom zvenčí olaminovat.
Také jsem o tom přemýšlel--z depronu postavit trup a olaminovat, jenže ten depron uvnitř tak malého trupu zabírá spoustu místa--respektive o tu tlouštku depronu musí být pak širší.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
pepin píše:kope píše:- prostě vyříznout z polyše odporovým drátem skořepinu o určité tloušťce stěny a tu potom zvenčí olaminovat.
Také jsem o tom přemýšlel--z depronu postavit trup a olaminovat, jenže ten depron uvnitř tak malého trupu zabírá spoustu místa--respektive o tu tlouštku depronu musí být pak širší.
Já to chci dělat hlavně proto, abych si to řezání skořepiny odpor. drátem z desky XPS vyzkoušel před tím, než to budu "naostro" používat při stavbě jedné WW1 polomakety. Stroje na VDC jsou pro mne taková laboratoř
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
"]
tak to máme stejně
u většího trupu by to ale chtělo vylaminovat i zevnitř, aby vzniknul sendvič, jinak by to mohlo praskat---dělají tak větší makety historických větronu, pokud se dělá laminátový trup--určitě jsem to viděl někde tady na mánii.
[/quote]kope píše:- Stroje na VDC jsou pro mne taková laboratoř
tak to máme stejně
u většího trupu by to ale chtělo vylaminovat i zevnitř, aby vzniknul sendvič, jinak by to mohlo praskat---dělají tak větší makety historických větronu, pokud se dělá laminátový trup--určitě jsem to viděl někde tady na mánii.
tak nakonec to klaplo bez zmetku
to kutání polyše z prvního laminování polovin jsem odsunul až když by se mi nedařilo je použít jako kopyto na daší nekonečné otisky gondol ,trošku jsem se zapotil při rozebírání, ale nakonec to povolilo, druhou polovinu lepím trošku jinak a další budou kombinace obou variant, pokud budu mít náladu, asi trošku tu formu upravím--rád bych vyvedl kabely od motoru hned vpředu trupu ven utopenou šachtičkou a asi rovnou v gondole budou ploutvičky pro výlez antének, ale nejdřív tady na té gondole odzkouším usazení elektroniky a řešení uchytu kabiny--tu budu laminovat až na slepené poloviny gondol.
to kutání polyše z prvního laminování polovin jsem odsunul až když by se mi nedařilo je použít jako kopyto na daší nekonečné otisky gondol ,trošku jsem se zapotil při rozebírání, ale nakonec to povolilo, druhou polovinu lepím trošku jinak a další budou kombinace obou variant, pokud budu mít náladu, asi trošku tu formu upravím--rád bych vyvedl kabely od motoru hned vpředu trupu ven utopenou šachtičkou a asi rovnou v gondole budou ploutvičky pro výlez antének, ale nejdřív tady na té gondole odzkouším usazení elektroniky a řešení uchytu kabiny--tu budu laminovat až na slepené poloviny gondol.
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 18.12.2012 0:17, celkem upraveno 1 x.
Kurňa , to vypadá bytelné a lehké.
Asi budu muset ještě víc šetřit materiálem , jinak mě Pepin zase utře .
Budu muset opustit plánované přístupové šachty - beztak to bude model na jednu sezonu , holt budou některé komponenty zabudovány "natvrdo" 
Asi budu muset ještě víc šetřit materiálem , jinak mě Pepin zase utře .
neboj, tahle zas až tak lehká nebude, to bych musel sehnat tenčí uhlík, ale zase asi projde všim, co se jí postaví do cesty
Ani nevím, kolik váží origo laminátová gondola, tak to nemohu váhově nijak posoudit, až to bude i s trubkou, tak pouze s tím puvodním trupem, ale určitě to bude trošku těžší, ten puvodní je opravdu šlupička a je trochu menší.