Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zamčeno
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#301 Příspěvek od BOSS8 »

Genagen píše: ale proc nepovolit vsechno.

tak jak mame pravodla ted, me prijde ze ta zminka o polysi je tam navic :-)

Pořád je to VDC. Když se povolí úplné vyloučení pěny , změníme se na RCEK apod. tam se dá lítat s jakoukoliv konstrukcí - od historiků po kompozity (otázka výkonu je o něčem jiném) .

Pěna , levný pohon , vlastní konskrukce , to je duch VDC. To bych prosil zachovat . Jinak už to není VDC , ale úplně jiná kategorie , nazvěmeš jí např. nelegitimní (neregistrovaná ) RCEK, RCEJ , a pod.

Pořád ještě nejsou vyčerpány možnosti pěnových materiálů - mám nápady na několik dalších životů , rád bych ještě některé z nich realizoval a poměřil s podobnými modely na VDC :wink:

Zrovna včera jsem si jen tak pro zábavu patlal další část trupu pro VDC , už teď vím že na první pohled dokonalá věc bude mít zase slabinu (viditelnost na větší vzdálenost :roll: ) , ale na to člověk přijde až když začne páchat vlastní sny , to je to co mě na tom baví - touha dotáhnout k dokonalosti věc která nikdy dokonalá být nemůže ..... nebo ano ? :? :wink: :mrgreen:
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od DAF »

K mému křídlu, to mám vlastně od samého počátku, kdy jsem se začal této soutěže zúčastňovat. Jeho konstrukcí jsem se nikdy netajil. Nějaký nosník v křídle měl snad každý. Vím, že mnoho z Vás používá depronová žebra, já tam mám balsová (nevěřil jsem, že by depronová udržela tvar). U tlustých profilu (viz Habakukův a kopeho první model) by být pevnostní problém bez nosníku nejspíš nemusel. Ty profily měly odhadem o dost víc než 10%. Ovšem profily pod 10% (můj má nějakých 9%) by už mohly mít problém s pevností bez nosníku při ostřejších obratech. Pamatuju na Wroumův model, který měl v křídle také smrkové nosníky. On je tehdy bohužel nedal nad sebe a nezpevnil stojinou, ale byly oproti sobě posunuté, tak mu křídlo po chvíli zatleskalo.

Souhlasím s uvolněním technologií, ale jak píše Bossák, a další, aspoň v křídle by měl převažovat konstrukční materiál z bublinek, byť potažených sklem. A model by měl být vlastním výtvorem každého soutěžícího, počínaje ideovým návrhem, konče stavou a samozřejmě řízením. Rady kolegů se nevylučují.

P.S. už mám na reglu a motoru všechny konektory, tak vidíte, že makám jak fretka :lol:
Hitec Aurora 9X
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od Genagen »

BOSS8 píše:Pořád je to VDC. Když se povolí úplné vyloučení pěny , změníme se na RCEK apod. tam se dá lítat s jakoukoliv konstrukcí - od historiků po kompozity (otázka výkonu je o něčem jiném) .

Pěna , levný pohon , vlastní konskrukce , to je duch VDC. To bych prosil zachovat . Jinak už to není VDC , ale úplně jiná kategorie , nazvěmeš jí např. nelegitimní (neregistrovaná ) RCEK, RCEJ , a pod.

Berte to ode mne jako akademickou diskusi - myslim, ze balzova kridla nikdo stavet nehodla :-)

Ale ta argumentace mi prijde divna. IMO olaminovany vakuovany polys je vic rcek nez konstrukcni balzove kridlo ne?

IMO to cely uregulujes pohonem. A kdyz nam nekdo bude chtit natrhnout rit hostorikem - tak ja rikam - no a co!
pepin

#304 Příspěvek od pepin »

tak asi by to použít šlo, ale to spojení polovin bude otrava , piplačka a přinese nárust hmotnosti.
SAM_0900.JPG

ještě zkusím klasickou gondolu s trubkou---olaminovat pozitivní polyš a ten pak vydlabat,, pujde to tak udělat přímo na profil a odpadne slícování polovin.
kope
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od kope »

BOSS8 píše:Pěna , levný pohon , vlastní konskrukce , to je duch VDC. To bych prosil zachovat.

Přesně tak to vidím taky.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od BOSS8 »

pepin píše:tak asi by to použít šlo, ale to spojení polovin bude otrava , piplačka a přinese nárust hmotnosti.

Škoda, na dokumentaci tohodle kroku jsem se těšil , nikdy mi nebylo jasný , jak to ty potvory (profi výrobci) dávaj dohromady , aby to bylo dokonale rovné a relativně rychlé. :wink:

Já jdu cestou ztrestání těch co měli narážky na Ambroží trup :wink: myslím že už jsem to psal - že budou ještě rádi vzpomínat na doby kdy se to podobalo letadlu :lol:
"malá ukázka 1/3 trupu : Papírová páska + 3 vrstvy skla. Po odleptání kopyta , krásných 8 gr. pevnostně se to zdá OK .
Přílohy
P1170922.JPG
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od Luzr »

BOSS8 píše:Pěna , levný pohon , vlastní konskrukce , to je duch VDC.

AXI ale zakazovat nebudem, ze ne?

(Ja teda dal budu litat s cinanem za $10, ale mam pocit ze temer vsichni ostatni uz maji AXI... :)
pepin

#308 Příspěvek od pepin »

BOSS8 píše:
pepin píše:tak asi by to použít šlo, ale to spojení polovin bude otrava , piplačka a přinese nárust hmotnosti.

Škoda, na dokumentaci tohodle kroku jsem se těšil , nikdy mi nebylo jasný , jak to ty potvory (profi výrobci) dávaj dohromady , aby to bylo dokonale rovné a relativně rychlé. :wink:

.

jak profi výrobci nevím ,ale takhle podomácku se tam nalepuje zevnitř proužek, terý přihladíš kolečkem na nějakém nástavci. určitě se to ale lépe píše, nežli dělá :D těžko bych se dostal až uplně dozadu, gondola by tak ale šla určitě v pohodě, ale vzhledem k tomu, že ten trup stejně není probarvený, tak bych si to opravdu jen zkusil, možná nechal jen přední část, kam bych se dostal v pohodě, ale přelepil to proužkem skla z vrchu.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od BOSS8 »

Luzr píše:

(Ja teda dal budu litat s cinanem za $10, ale mam pocit ze temer vsichni ostatni uz maji AXI... :)

malej AXIček je pořád levný pohon - když to porovnám se skutečně Hi-tech pohony NEU a pod. To že jsou Axi dražší než nejmrdkovatější mrdky je pochopitelné , ale pořád se tu bavíme o několika stokorunách. Nedávno jsem si pořídil stříbrnýho AXIka za 700,- což je sice dvojnásobná cena Turnigáče , ale fyzicky 350,- rozdíl :wink: Takže za mě - Axi na VDC neřeším - povoleno .

(zajímavý na tom je , že kdo ochutnal Axika , už nerad kamkoliv aplikuje nejlevnějšího čínáka , byť je to třeba poletucha "za barák" - toliko můj postřeh ).
pepin

#310 Příspěvek od pepin »

tak jsem se pustil do té gondoly, možná to pujde udělat podobně jako ten trup, aniž bych tu formu zničil, ale zatím ještě nevím, jak se nakonec rozhodnu.
pepin

#311 Příspěvek od pepin »

Šlo to docela dobře, zítra večer uvidím co s tím dál.
SAM_0901.JPG
SAM_0902.JPG
SAM_0903.JPG
SAM_0904.JPG
pepin

#312 Příspěvek od pepin »

Luzr píše:

Jediný smysl by mělo--jak jsem bezuspěšně navrhoval dohodnout se společně na jednom typu levného motoru, páč jinak vedou stejně asi všechny cesty nakonec k axiku, nebo k tomu motoru od dualského.
Ale netvrdím, že to s motorem z číny jít nemuže--když s ním létáš, jistě víš proč.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od BOSS8 »

pepin píše:Ale netvrdím, že to s motorem z číny jít nemuže--když s ním létáš, jistě víš proč.

Samozřejmě je to věc volby - všechno má své pro i proti. Čína mi přišla super, za tu cenu službu udělá , éro se prostě nějak vyškrábe do letové výšky, nevidím důvod proč platit víc za jiný motor :wink:
Pak ale shodou okolností ochutnám jiný motor ..... a ..... nahoře jsem sice jen o pár metrů (citelně pár metrů :wink: ) výše , což mi poskytne jakousi výhodu (hlavně klidu ) , ale po pár pokusech zjišťuji že jsem celý závod schopen odlétat na jednu baterku - nabitou ráno - doma . AHA ... už nechci jiný motor , nechci se tak nějak škrábat nahoru , nechci sebou tahat autobaterii a nabíječku. :wink: O tom to je .

Ale naštěstí je osobní zkušenost nepřenositelná , rád tedy poťouchle podpořím závodníky co mi to chtějí nandat s "číňákem " :lol: i když se to někomu může klidně povést , budu to vždycky nakonec já , kdo jde domu s pocitem - to byl dneska krásnej den , pěkně jsem si zalétal a ani jsem se u toho nenadřel :wink:
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od BOSS8 »

pepin píše:Šlo to docela dobře, zítra večer uvidím co s tím dál.
SAM_0904.JPG

Co je to za barvu a proč tam je ? To je tmel ?
pepin

#315 Příspěvek od pepin »

[quote="BOSS8Co je to za barvu a proč tam je ? To je tmel ?[/quote]
balakryl.jen jsem chtěl trochu napustit ten polyš a vyplnit mezeru mezi výřezy a plovoucí podlahou--spodní deska. pak jsem to trošku naseparoval nějakým autovoskem--musím ale sehnat časem něco lepšího--nejspíš včelí vosk, neni to uplně ono.
přez první vrstvu skla jsem dal strhávačku--šusták, ted jsem na to koukal a dobrý--večer ještě vrstva uhlíku a skla, zítra odříznout i s polyš formou--možná vydlabat, slepit poloviny a po komplet dodělání trupu stříknout asi čirým autolakem.---teda pokud nenastane nějaká chybička.jinak znovu a jinak :D :D
Zamčeno

Zpět na „Minulé“