Bambi 3

Informace, plánky i stavební vlákna k modelům které mají vzletovou hmotnost nižší než 250g.
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Zpráva
Autor
Steve

Re: Bambi 3

#31 Příspěvek od Steve »

Hiesbok píše:V ČR je 8 lidí s příjmením Hiesbök (ová).
Z toho jsou tři děvčata a pět kluků.
Z pěti kluků jsou tři se jménem Rudolf.
Všichni tři jsme z jedné rodiny a jsme modeláři.
Takže ať se dostaneš na jakýkoliv „Hiesbök“ facebook, jsou tam naše modely.
Na některém více na některém méně.
Vzhledem k tomu, že výzkum a vývoj nových modelů provádím a financuji jako soukromá osoba
(mimo firmu Hiesbök s.r.o.), je více návrhů a skic na nefiremním (soukromém) profilu.
Což by snad mělo být poznat na první pohled.
Přeji hezky večer
rh

Myslím, že i Jyrry to myslel jako já - dát si někde oficiální JEDEN odkaz a z něj klidně odkazy.
Jde to dát třeba pod nick? Nebo dolů pod linku?
Třeba jak to má zrovna Jirka :wink:
Steve

#32 Příspěvek od Steve »

iwwo píše:
Tiež som vôbec nenašiel nič na FB a to som hľadal. Každopádne sa mi tie stavebnice veľmi páčia a fandím firme, že vôbec niečo také robí.

Vidím to stejně :wink:
Model, plánky, zaměření i celkový přístup se mi líbí a taky RH fandím :wink:
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Hiesbok »

Já vím,
+ děkuji za podporu.
Původně jsem mněl galerii na našich stránkách.
Problém byl v tom, že zejména zahraniční zákazníci objednávali modely ze skic, které jsme ještě nevyráběli.
Způsobovalo to problémy.
Proto jsem to kdysi zrušil a přesunul na facebook.
Na můj veřejný facebook se dostal bez problémů kdokoliv i třeba z google.
No včera jsem to zkoušel z odkazu a v průběhu času se pravděpodobně něco změnilo,
teď jsem se tam bez přihlášení nedostal.
Možná někde dělám chybu, ale pracuji na tom.
Musím udělat změnu.
Přemýšlel jsem, že bych to na naše stránky umístil jako galerii skic a návrhů.
Ale nerad bych si na sebe „upletl bič“ :D .
Mám cca 240 skic, plánů i nerealizovaných návrhů.
Něco je přežité, něco nereálné, něco ve více verzích. Něco je „chytlavé“.
Ale jak jsem to tak prohlížel, tak by to stálo za to.
Archiv mám od roku 1997, kdy jsem stavebnice dělal ještě úplně na koleně s tuší kreslenými plánky a vyřezávané žiletkou.
Popřemýšlím a napravím.
rh
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jyrry »

Hiesbok píše:...
Což by snad mělo být poznat na první pohled.
...

No jak vidím, tak asi není :-)
jyrry.webnode.cz
blesk
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od blesk »

Trošku off, ale když mi byla Bambi malá tak vzniklo během 4 večeru toto s rozpětí 680mm a hmotnosti 120g :-(
Přílohy
IMG_20231228_190042.jpg
IMG_20231228_190058.jpg
IMG_20231229_131815.jpg
IMG_20231229_131720.jpg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od DAF »

Ještě poznámku, osadit se dají i jiné modely, než jen ty ze současných stavebnic. V minulosti jsem osadil Messengera od Igry (aspoň myslím, že to byla Igra). Nyní mám připravený na zálet model Plameñák (nebo také Pelican). Caydeta od Guillowa jsem už zmiňoval, ovšem ten překračuje hranici 250 g. Inspiroval mě také k vlastní tvorbě třeba i model MiniBeta, který jsem up gradoval na MidiBetu. Jeho konstrukci bych při další stavbě ještě upravil, aby se vešel do letovky 250 g, a určitě by se dalo. V současnosti chci experimentovat s jedním elektrickým pohonem, je to sice DC motor (mohl by být vhodný třeba zrovna pro Bambi 3), ale určitý potenciál tam vidím.
Naposledy upravil(a) DAF dne ned 28.01.2024 12:27, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9X
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Hiesbok »

"V současnosti chci experimentovat s jedním elektrickým pohonem, je to sice DC motor (mohl by být vhodný třeba zrovna pro Bambi 3), ale určitý potenciál tam vidím. "
Je to tak,
Už to mám nějakou dobu rozpracované, jen najít ten čas, který potřebuji.
V rámci "Japonizace" (limit 100g)
Mám toho črtnutého více, gumáček s alternativním pohonem a RC, uvidíme co stihnu.
komár 2023.jpg

komár 2023 RC.jpg

přeji hezký den
rh
DAF
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od DAF »

Tenhle model připomíná model E20 - viz "volný let". Také v tomto směru experimentuji. Dokonce chci použít žebra, která máte v nabídce - https://www.hiesbok.cz/Balsove-zebro-Br01-d60.htm. Časovač jsem postavil podle návodu, který byl popsán v tom vlákně, ale s trochu jinými součástka. Motor jsem koupil u Hadexu - https://www.hadex.cz/l748d-motorek-mikr ... avotocivy/. Vrtuli jsem použil https://profimodel.cz/cs/prumer-do-5/38 ... 43181.html tuhle. Trochu problém je s nabíječkou, dá sesehnat modul, ale musí se upravit. O použitelné nabíječe tu někde byla také řeč myslím u modelů RES (čerpal jsem z něj).
V poslední době jsem pořídil tento https://botland.cz/gravity-aktuatory/35 ... 02736.html motor, jehož součástí má být i nějaký regulátor, zatím neotestováno. Na LiPo 2S by to mohlo mít slušný výkon (motor jsem vyjmul a připojil napřímo). Tipuju, že by mohl "zvládnout" takové Bambi 3. Můj přijímač by měl umět s takovým packem pracovat. Trochu problém mám s mikroservy, která by to zvládla také. To, co jsem našel, umí pracovat do 6 V, většinou ovšem jen do 5 V. Nedělám si iluze, že by to byl "pyloñák", ale na takové pohodové poletovani kolem hlavy by to stačit mohlo, odhad.
Hitec Aurora 9X
iwwo

#39 Příspěvek od iwwo »

blesk píše:Trošku off, ale když mi byla Bambi malá tak vzniklo během 4 večeru toto s rozpětí 680mm a hmotnosti 120g :-(

Krásny poletuch. Ja už staviam bambi.
Blade Dancer,Mustang od Alfamodel Thunderbolt od E-Flite a pohodový hornoplošník vlastnej výroby. Všetko elektro.
Momentálne pre mňa nepoužitelný vrtulník Safari G41 od Scorpia. Ale to je asi rukami
iwwo

#40 Příspěvek od iwwo »

Takže Bambi je doma a pomaly sa do toho púštam. No mám otázku na skúsenejších. Ako vyosiť motor? Kopírovať vyosenie na pohon gumou? A čo krídla? Dať im negativ, či pozitív? Chcel by som dosiahnuť, nech to lieta v podstate samo a stabilne, pri neutráloch na výškovke a smerovke. Ďakujem za odpovede dopredu.
Blade Dancer,Mustang od Alfamodel Thunderbolt od E-Flite a pohodový hornoplošník vlastnej výroby. Všetko elektro.
Momentálne pre mňa nepoužitelný vrtulník Safari G41 od Scorpia. Ale to je asi rukami
iwwo

#41 Příspěvek od iwwo »

Steve píše:
Vidím to stejně :wink:
Model, plánky, zaměření i celkový přístup se mi líbí a taky RH fandím :wink:

Tak ja som po otvorení krabice len neveriacky čumel. Tak nádherne spracovanú stavebnicu som este nevidel. Všetko rozdelené do sekcií, očíslované, no presne pre mňa zaciatočníka v týchto malých modeloch. A tá cena výborná. Kse sa hrabú za tú cenu iné stavebnice. Mám doma v tej cene ešte cesnu 180 túto: https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponu ... essna-180/ a to sa nedá porovnať. Diely len predseknuté, všetko na kope, proste o inom. Postaviť sa dá, to je jasné, ja len porovnávam cenu a kvalitu. Takže už vidím, že si postavím od Hiesbök toho viac.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od DAF »

Pozitiv na křídle jsem snad ještě nikdy neviděl, vždy jsem viděl jen negativy.
Pokud jde o zaúhlování motoru, vyšel bych z obdobných konstrukcí, tedy 2 - 3 st. dolů a to samé doprava.
Hitec Aurora 9X
32dusan

#43 Příspěvek od 32dusan »

iwwo píše:Zdravím modelári. Veľmi sa mi páčia stavebnice od firmy Hiesbök. Rozmýšľam nad niečím do záhrady a padol mi do oka model Bambi 3. https://www.hiesbok.cz/Bambi-3-d302.htm Letová hmotnost by vyšla na 120 gramov, možno menej, keď by som dal malú baterku. Čo myslíte, je to ešte únosná hmotnosť?

Iba na začiatok: 2servá ,prijímač,a regulátor 5A v jednom.

Tu je odkaz : https://www.aliexpress.com/item/3285621 ... eftTopSell

Vhodný motor sa dá kúpitmotor 1811 sa dá kúpit v HADEX pod kódom L741G za cca 450Kč.
Existovala i verzia 1811 pod kódom L741H tá bola za polovičnú cenu.
alebo podobný na aliexpresu ...
Pre doplnenie mám vyzkúšanú vrtulu 3/5 palcov s vačším priemerom vrtule by zareagovala ochrana regulátora.
iwwo

#44 Příspěvek od iwwo »

32dusan píše:

Iba na začiatok: 2servá ,prijímač,a regulátor 5A v jednom.

Tu je odkaz : https://www.aliexpress.com/item/3285621 ... eftTopSell

Vhodný motor sa dá kúpitmotor 1811 sa dá kúpit v HADEX pod kódom L741G za cca 450Kč.
Existovala i verzia 1811 pod kódom L741H tá bola za polovičnú cenu.
alebo podobný na aliexpresu ...
Pre doplnenie mám vyzkúšanú vrtulu 3/5 palcov s vačším priemerom vrtule by zareagovala ochrana regulátora.

Ďakujem, ale trup je už postavený a osadený. Je tam 80 gramov, čo už. Uvidím, koľko bude mať krídlo.
Natočím video zo záletu.
Přílohy
20240120_191336.jpg
hrábě

#45 Příspěvek od hrábě »

Nešlo-by ušetřit hmotnost nepotažením trupu? Jako u savage bobber
Odpovědět

Zpět na „Letadla do 250g“