Jak připevnit serva do křídla
Re: Jak připevnit serva do křídla
Ja se nechci hádat. K ničemu to nevede. Jenom jsem chtěl říct, že na rámečku to drží dostatečně a je snadno zaměnitelné. A o deseti gramech to opravdu nutně být nemusí. Serva jsem taky lepil, do kompozitů obzvlášť. Používal jsem zahuštěný 5 min. epoxyd. Nevytvrdil se na kámen a serva šla "vyloupnout" po obřezání nožem. Ale nedělám to už tak.
Někomu poraď a sjedou tě zato, že jseš blbej. Na něco se zeptej a sjedou tě zato, že neumíš používat tlačítko "hledej". Že já nedržel hubu. Omlouvám se, už nic nenapíšu.
Někomu poraď a sjedou tě zato, že jseš blbej. Na něco se zeptej a sjedou tě zato, že neumíš používat tlačítko "hledej". Že já nedržel hubu. Omlouvám se, už nic nenapíšu.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
- montykh
- Kontaktovat uživatele:
Víš co je diskuze a fórum?
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7
Jó asertivita, to je vysoce propracovaný nástroj k manipulování s lidma a jejich názory. V bývalém zaměstnáví v ní školili vedoucí pracovníky a my jsme tomu říkali nasertivita.
Jednou mě vrchní mistr od strojařů (jiné středisko) asertivně přesvědčoval abych udělal úpravu v datech, do kterých jsem nesměl zasahovat, jen aby se urychlila výroba a nemuseli čekat, až jim to udělá konstrukce, protože ta měla na všechno dost času.
Dokázal mě s naprostým klidem, tak vytočit, že mi ruply nervy a nakonec jsem ho poslal do pr.... 
- olda
- Kontaktovat uživatele:
Obalím papírovou "lízací" páskou a natvrdo k potahu. V případě potřeby pásku říznu a měním servo. Lehké a teplota atd. tomu nevadí. Kdo zná klasickou "lízačku", tak ta po vytvrdnutí funguje pomalu jak kdybych to olaminoval. Namočená páska se po zachnutí stáhne a ztvrdne.
tady je to vidět v sérii fotek s hlavním křídlem.
viewtopic.php?f=19&t=79182
Dělám to tak už roky s kolegy u různých modelů (minicorado atd.) a zatím bez problémů.
Přečetl jsem vlákno v rychlosti, tak pokud to tu už bylo, omlouvám se.
tady je to vidět v sérii fotek s hlavním křídlem.
viewtopic.php?f=19&t=79182
Dělám to tak už roky s kolegy u různých modelů (minicorado atd.) a zatím bez problémů.
Přečetl jsem vlákno v rychlosti, tak pokud to tu už bylo, omlouvám se.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
Všem děkuji za rady,
zkoušel jsem servo zasmrštit, ale výsledek se mi moc nelíbíl. Neodkážu asi exaktně popsat proč, zřejmě by to fungovalo, ale rozhodnul jsem se , že takto ne.
Nakonec tedy zvítězila klasická hnědá lízací páska a 30-ti minutový epoxid. Je to přilepeno k hornímu i spodnímu potahu a vypadá to, že by to mohlo být OK. Ve vzduchu jsem prozatím nebyl . . .
zkoušel jsem servo zasmrštit, ale výsledek se mi moc nelíbíl. Neodkážu asi exaktně popsat proč, zřejmě by to fungovalo, ale rozhodnul jsem se , že takto ne.
Nakonec tedy zvítězila klasická hnědá lízací páska a 30-ti minutový epoxid. Je to přilepeno k hornímu i spodnímu potahu a vypadá to, že by to mohlo být OK. Ve vzduchu jsem prozatím nebyl . . .
PeePoTN píše:Nalepiť natvrdo a neriešiť. Kvalitné servo prežije model
Ale i servo má svou životnost a neříkej, že do nového modelu, dáváš vždy nová serva? Já teda né. Takže když serva jsou už v několikátem modelu, tak přilepení natvrdo mi připadá nevhodné ... Maximálně to tak dělám v houboletech a lepím vteřiňákem. Není problém pak vyříznout.
Hoki píše:Ale i servo má svou životnost a neříkej, že do nového modelu, dáváš vždy nová serva?
No mal som Thowta tam boli dymondy D47 a D60, keď som ho rozbil tak D60 išli do EPP a D47 som predal kamošovi do voľného vetroňa kat. A2. V JJEdge som mal tiež dva dymondy D47 a hyperiony. 47 znova predal a hyperiony sú v šuplíku. Teraz mám Bravo a Maiu a v oboch mám natvrdo prilepené epoxidom KST X08 v3.
PeePoTN píše:
No mal som Thowta tam boli dymondy D47 a D60, keď som ho rozbil tak D60 išli do EPP a D47 som predal kamošovi do voľného vetroňa kat. A2. V JJEdge som mal tiež dva dymondy D47 a hyperiony. 47 znova predal a hyperiony sú v šuplíku. Teraz mám Bravo a Maiu a v oboch mám natvrdo prilepené epoxidom KST X08 v3.
Tak vidíš a jednou i tato serva řeknou dost. Takže záleží na míře poškození okolí, když je budeš mít natvrdo a budeš je vyškubávat ven. Já vím, u některých modelů se šetří na váze kde se dá ...
[quote="Amper"]Serva do kridel lepim tavnou pistoli. Kdyz se vejde tak servo zasmrstim do smrstovaci folie. Pak se da rychle demontovat - folie se rizne, servo vynda a folie sloupne. Tavne lepidlo pak jde odstranit.
Jakou smrštovací folii prosím používáš . Děkuji
Jakou smrštovací folii prosím používáš . Děkuji