Řídící jednotka coptery s pokročilými letovými módy

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
Amper

Re: Řídící jednotka coptery s pokročilými letovými módy

#31 Příspěvek od Amper »

HPilot32 je za $120, muzes me rict kde se da koupit PX klon za $60 ? Dost by me to zajimalo, treba na pozemniho robota.

A pouziva napr. u 3.3V regulatoru tu spravnou drahou soucastku kterou spousta klonu nahrazuje za levnejsi (a ktera odchazi)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Woita »

sapavlisna píše:...Klony od HK jsou asi nejak testovany a overenejsi, nez klony z ciny. ....
... Me to proste neda a musim to rict ...

Aha, a já myslel že klony od HK jsou klony z Číny... :D Tohle jsem si zase nemohl odpustit já. :D
Máš osobně vyzkoušené klony z RCTimeru, z HK případně odjinud? V nějakém množství, aby se z toho dalo něco usoudit ohledně spolehlivosti? Který se ti zdá lepší?
Já jenom že chodí spousta fám (netýká se jenom ŘJ, ale i vrtulí, baterek apod.), často si všímám že někdo si přečte určitý názor, a dále ho pouští do světa jako kdyby to byla jeho osobní zkušenost. A tak dále, a fáma běží dál, až se to tvrzení přijme jako ověřená skutečnost...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Wormsnake

#33 Příspěvek od Wormsnake »

sapavlisna píše:Zalezi, co si predstavis pod pojmem "plnohodnotny". Klony od HK jsou asi nejak testovany a overenejsi, nez klony z ciny. Otazkou jsou pak samotny soucastky na desce a co snesou. Problem muze bejt mene kvalitni cidla a nebo stabilizatory, ktery se muzou prepalet. Pro malej koptr neni problem koupit dva klony a porad te to vyjde levnej, nez original nebo i HK. Na potvoru tve velikosti uz to ale chce neco spolehlivejsiho.

Me to proste neda a musim to rict. Psal si, ze Pixhawk byl tvuj favorit, ale nechtel si to rikat a ted se ptas na spoustu veci. Vlastne si ani nevedel, kde se da koupit original. Jak to mohl byt teda favorit? Mas uz jeden koptr, takze pako nebudes, asi mas nalitany vic jak ja, protoze jsem zacatecnik. Ale hromada veci se da nastudovat samostatne. Ostatne vlaken na tyto temata je spousta. Ja kdybych stavel tak velkou potvoru, tak aspon mesic intenzivne hledam co a jak a tady si jen upresnim informace.
Promin za kritiku.

Plnohodnotny klon sem myslel to ze je plne kompatibillni s FW originalu Pixhawku ze neni nutne i upraveny FW.
Hixhawk byl mu favorit co se tyce letovych modu a schopnosti, ale nacteno mam o nem velmi malo.
S koprery sem zacal letos v dobe registrace zde na foru. Zvolil sem naza jednotku a precetl o ni cele zdejsi 200 strankove vlakno abych se neco dozvedel.
Ted sem na 90% rozhodnut pro pixhakw (10% porad jeste myslim na druhou Nazu), takze jednoku uz mam zvolenou a zistuju informace.
Tohle vlakno melo byt vyberovym rizenim na jednotku ale zvrchlo se ciste na pixhawk.
Zahajim ted studium pixhawku, zacnu tim ze prectu cele zdejsi vlakno a budu snad moudrejsi.
Prvni zisteni je, ze naza je hrozne user frendly malo nastaveni a leta hned tohle bude mnohem vic o cteni.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
j.s

#34 Příspěvek od j.s »

Na vlákno se vykašli, projdi si web. Je jedno jestli jsou to věci k APM nebo k Pixhawku, momentálně je to totiž v podstatě stejné, jen pix má budoucnost, kdyžto v apm už nic nového nepřibude.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
sapavlisna

#35 Příspěvek od sapavlisna »

Amper píše:HPilot32 je za $120, muzes me rict kde se da koupit PX klon za $60 ? Dost by me to zajimalo, treba na pozemniho robota.

A pouziva napr. u 3.3V regulatoru tu spravnou drahou soucastku kterou spousta klonu nahrazuje za levnejsi (a ktera odchazi)

Tady sem asi cenu přestřelil. Na goodluckbuy za 86, na HK je to 130. Moc ale nechápu otázku na drahou součástku.

Woita píše:Aha, a já myslel že klony od HK jsou klony z Číny... :D Tohle jsem si zase nemohl odpustit já. :D
Máš osobně vyzkoušené klony z RCTimeru, z HK případně odjinud? V nějakém množství, aby se z toho dalo něco usoudit ohledně spolehlivosti? Který se ti zdá lepší?
Já jenom že chodí spousta fám (netýká se jenom ŘJ, ale i vrtulí, baterek apod.), často si všímám že někdo si přečte určitý názor, a dále ho pouští do světa jako kdyby to byla jeho osobní zkušenost. A tak dále, a fáma běží dál, až se to tvrzení přijme jako ověřená skutečnost...

Nemám zkoušenosti s Pixhawkem, pouze APM. Nicméně si troufám tvrdit, že klonování a spolehlivost bude u obojího podobná. APM mám dvě. U jednoho mi odešla malá součástka, druhý drží. První je jedno z nejlevnějších z ebaye, nemělo ani napájený některý piny. Druhý z Banggood (někdo z vás mi tam doporučoval power modul) a jede v pohodě, piny má napájený. Jo, je to kravina, ale značí to, že to není úplně odfláknutý jako to první. Větou, že HK asi moduly nějak zkouší sem myslel, že je může mít trošičku odladěný, no-name levnej číňan jen okopíruje, hodí levný součástky, zkusí jesli se to pustí a prodává. Klony jsou to všechno, ale u HK čekám, že to nebude úplně odfláknutý. I proto bych HK nebo zmíněný RCTimer pro větší potvoru koupil radši, než něco levnýho z ebaye. Pro menší stroj bych se ale nebál koupit něco levnějšího. Na druhou stranu jsem četl případy, kdy APM blblo i od 3RD.
Právě při kupování APM jsem přemejšlel, jestli jít do "no-name" čínskýho APM a nebo si koupit něco z RCTimer nebo HK. Načteno mám zde na RCmanii na zahraničních forech.

Nevím, jestli sem úplně pochopil co jste se mi snažili říct. Podle mě tady ale nejde přesně říct, kterej "klon" je "odladěnej".
Amper

#36 Příspěvek od Amper »

PixHawk je o dve tridy vejs od APM co se tyka slozitosti desky, soucastek atd.... Ta draha soucastka je napetovy regulator ktery dela 3.3V pro napajeni procaku. Levnejsi cinske klony ji vynechavaj a davaj normalni regulator v jinem pouzdre. Ten je bohuzel slabsi a dost casto odejde.

A o tom to je - spatny klonovac hleda kde usetrit. Dobry klonovac jako HobbyKing to udela presne jak je v projektu a pokud udela neco jinak tak vylepsuje (napr. APM od HKcka meli doplnene nektere soucastky a co vim tak se to pak vzalo do projektu). Proste HK ma uz takove jmeno ze se neboji rict si o par dolaru vic (na druhou stranu v sade od HK jsou zajimave veci jako je MicroSD karta, samolepici pena, 10ti clankovy power modul, 6ti pinovy kabel pro pripojeni GPSky coz asi vyuzije vic lidi nez tu LEDku co dava GLB - chce to si ujasnit co chci a pak si to spocitat) ale myslim ze si nedovoli udelat uplnej pruser.

Na druhou stranu - GLB a Bangoodu bych se uplne taky nebal. Ale vzit to na eBayi od nejakeho ponga bez jmena bych teda nedoporucoval.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
sapavlisna

#37 Příspěvek od sapavlisna »

Ale já netvrdím, že HK je špatnej, naopak sem tím myslel, že do takové mašiny bych právě dal radši něco ověřenějšího, cože například z RCTimer nebo HK je díky širokýmu množství zákazníků. Jen je to prostě taky klon. Ty problémy se součástkama byly mířený na ty no-name čínský klony. Na druhou stranu i levný čínský klony můžou stačit. Ale je to spíš loterie, to nepopírám.
Na druhou stranu jsou na netu mnohem víc slyšet lidi co mají problémy (tady třeba eddie nebo jakou má přezdívku - ten řeší hromadu problémů) a pak je tu minimálně stejně početná (spíš bych řekl početnější, mnohem) skupina spokojenejch lidí, kteří nemají potřebu se k tomu vyjadřovat.
Hlavní otázkou ale je, k čemu to chceš, co od toho očekáváš.
Asi sem to blbě napsal, ale jinak s váma souhlasím. A tady končím, ať to tu nezadrbáváme ještě víc.
j.s

#38 Příspěvek od j.s »

Amper píše:Levnejsi cinske klony ji vynechavaj a davaj normalni regulator v jinem pouzdre.

Neměl bys nějaký obrázek nebo něco, podle čeho to poznáš? Docela bych se mrknul co je na tom klonu z GLB.
Díky.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Amper

#39 Příspěvek od Amper »

obrazek je na http://api.ning.com/files/JjJLaT-phqE8X ... 4084_o.jpg

Todle je ten SPATNY regulator. Na fotce co ma GLB je spravny tak uvidis co je vevnitr. Jak jsem psal, GLB/BG bych se zasadne nebal, taky nejsou uplne nejlevnejsi ale jsou cca na cene HK a jde spis o to co clovek chce/nechce v setu. Akorat maj postovne zdarma coz je samozrejme vyhoda oproti HK.

Dokonce jsem hledal mikroskopem co pouzil GLB na Pixhawku Lite a vypada to ze pouzili jednodussi verzi toho spravneho ale 2x (ale kazdy z jine strany desky - asi to potrebovali pri reorganizaci umisteni)
OK2BUH

#40 Příspěvek od OK2BUH »

Toto je z GLB, přišel tento týden za 90 USD. V ceně je tlačítko, pípák, SD karta, I2C splitter, PPM encodér a externí LED. V krytu je vylisovaná přihrádka pro vložení pěny na baro.

IMG_20150625_114039.jpg
Naposledy upravil(a) OK2BUH dne čtv 25.06.2015 12:24, celkem upraveno 1 x.
Amper

#41 Příspěvek od Amper »

Tak to uz je rozumnejsi set a cena :-)
Wormsnake

#42 Příspěvek od Wormsnake »

http://www.goodluckbuy.com/pixhawk-px4- ... 15mhz.html

Takze kdyz vezmu tehle set tak budu mit vse, a mel by to byt ten pixhawk co neodchazi 3.3V stabilizator...
je to tak?

A jeste jednou diky za vase cenne rady!
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Woita
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Woita »

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit i tento (ten jsem kupoval ve v 2.4.6) v bílé ušaté krabičce:
http://www.thanksbuyer.com/pixhawk-px4- ... hite-35645

A předtím jsem kupoval "RTF Hawk Witespy", (ještě ve v 2.4.3) v kouřové tmavé hranaté krabičce:
http://www.readytoflyquads.com/rtfhawk-2-4
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2142174
https://www.google.cz/search?q=rtf+hawk ... sgGbuIOgCA
a taky úplně bezproblémové.

P.S. obě mají "správný" 3.3V stablík.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“